reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla majowego szkraba :)

Pola, dzięki za link do kocyków, te same a tańsze ;-)

Iwonko, nie wiem ile te buteleczki mają szerokości.... tak na oko to może być nawet 7,5cm a może więcej? Może będziesz miała okazję je zobaczyć "na żywo" np w Smyku i zmierzyć ;-) A jeszcze wczoraj zapomniałam napisać, że wydaje mi sie, że Avent ma lepszą ofertę niekapków dla większych dzieci niż Tommee Tippee. Niekapki Aventu są bardzo ładne, kolorowe - ja bym chciała wszystko kupować jednej firmy bo wiadomo, że potem można ustnik od niekapka założyć do zwykłej butelki - wszystko do wszystkiego pasuje (a przy dzieciach wiadomo jak jest, nie zawsze czeka cała bateria czystych wymytych rzeczy.... czasem w szafce znajduje się ostatnią czystą butelkę czy ostatni smoczek/ustnik - a potem wielkie mycie hurtowo na wieczór jak dzieciaki śpią). Aha do Aventu pasują też smoczki Canpolu (kiedyś mąż się pomylił i kupił canpolu ustnik do niekapka zamiast Aventu, mają tę samą średnicę). Chyba czeka mnie jeszcze jeden wyjazd na oglądanie butelek :confused:

reklama
OlaK ja widzialam ostatnio ustniki do niekapkow aventu w tesco,dwie sztuki za chyba 13 zl ,ja tych kubkow juz tyle przerobilam.....majatek a i w tesco sa tez teraz tescowe kubki fajne niebiesie i rozowe po 12 zl chyba i duze

Iwonka, a czy te z Tesco są trwałe? Kiedyś kupiłam Maksiowi kubki (nie pamiętam już jakiej firmy), a on wtedy był na etapie rzucania.... no i po jednym rzucie kubeczki poszły do śmieci... więc potem już tylko Avent kupowałam, i mam je do tej pory. Część wyrzuciłam już bo były małe a moje dziecko lubi duże porcje picia ;-)

Dziewczyny ja mam pytanie odnośnie takich cieniutkich koszulek pod kaftanik, nie bawełnianych, kupujecie takowe? Czy będziecie zakładać body?

Lucynko, ja jestem niestety przeciwniczką rzeczy niebawełnianych :-( Tzn. dopuszczam oczywiście kurtkę czy polarek na wierzch, ale takie rzeczy bieliźniane u mnie zawsze muszą być bawełniane. Nie zakładam też welurowych śpiochów itd, wszystkiego co nie jest z bawełny. (Bluzę polarkową wiadomo zakłada się na chwilę na spacer, a na przykład w śpiochach czy pajacykach dziecko jest przez dłuższy czas, i dlatego ja mam zawsze bawełniane). Będę zakładać body, również z tego względu, że body się nie ściąga, nie podwija tak jak koszulki.

Zgadzam się z Olą. Tzn. ja kupuję tak samo. Sama bawełenka jedynie kurteczki, bluzy i jakieś dresiki mam z welurku

Ola K. czyli Ty nie kupujesz żadnych koszulek nawet bawełnianych tylko body? A jeżeli mogę zapytać to kupujesz z długim czy krótkim rękawkiem?

byłam dzisiaj zobaczyć butelki, chciałam te Tommee, ale w ręce wpadła mi samosterylizująca Lovi i chyba takie wezmę, bo jedno uciążliwe zajęcie odpada - gotowanie smoków i butelek na początku. a tak- wkładam do mikrofalówki i gotowe za 1,5 minuty.

reklama
Ola K. czyli Ty nie kupujesz żadnych koszulek nawet bawełnianych tylko body? A jeżeli mogę zapytać to kupujesz z długim czy krótkim rękawkiem?

Kaftaników mam kilka sztuk, bo dostałam od znajomych po ich córci w rozmiarze 56.
Sama kupuję jedynie body długi i krótki rękawek

Do góry