reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wyprawka dla bejbusia

JA na poczatku same tetrowki bo pampersy uczulaja czesto dzieciaczki z tego co wiem ,
oskar prawie do roku odkad nie zaczal wolac siku po domu chodzil w tetrowkach a pampersy tylko na spacery i na noc i tak oto dziecko w wieku niecaly rok i mi pieknie wola na nocnik ,druga sparawa teraz pieluche zakladamy tylko w podroz na dalszy spacer i na noc a tak chodzimy bez pieluch i wola .
Wiem ze gdyby caly czas byl w pampersach to bylby problem z oduczeniem sikania w pieluche :)

reklama
podobno przy stosowaniu pieluch tetrowych jest zasada 20 w użyciu, 20 się pierze, 20 suszy - pytanko do mam, czy to wystarczy :-[

nie ma co przesadzac przy Oskarze mialam 40 tetrowek i 10 flaneli jak do nas trafil byla zima bo tez styczen:) i maial pol roczku bez problemu starczylo wiadomo codziennie pranie ale tak czy tak nie wyobrazam sobie zsiusianych pieluch chomikowanych w koszu na bielizne :)
tak jak mowie spacery czy spanie uzywalam pampersow ,z tych 40 tertrpowych mam jeszcze 12 sztuk nowek:)
Mnie sie wydaje ze wszystko zalezy jakie masz warunki do szuszenia i co ile zamierzasz prac :)
Teraz postanowilam dokupic 20 tetrowych i zobaczymy oczywiscie pampersy beda w razie czego :)<
A wszystko mysle wyjdzie jak to sie mowi w pranuiu:)
bedzie dzidzia i bedzie wiadomo .
Osklar byl bardzo spokojny az zaspokojny wiec moglam sobie pozwolic na pranie i na wszystko a niewiem jak bedzie teraz przy drugiej dzidzi i jeszcze Oskar :) i moze sie okazac ze bede dla wygody i z braku czasu zmuszona na pampersy:)
Tak wiec plany mam na tetrowki a jak bedzie to zie zobaczy:)

Moje znajome które już mają swoje pociechy też muwią że raz na jakiś czas warto używać tetry no i puszczać czasami maleństwo z pupcią na wieszchu, choć niekiedy kończy się to wypadkiem ;D

A ja wpadłam w wir poszukiwania ciepłych ciuszków dla małego,na ciuchach znalazłam już takie cudeńka ::) tylko problem w tym że takie zakupy uzależniają :laugh:
Ale już mam ciepłe śpioszki kurczaczka

mija zebys wiedziala ze uzalezniaja ja sobie postanowilam ze bede jednorazowo kupowac po jednej gora dwie rzeczy dla dzidizi bo inaczej przeciez nie mialabym gsdize tego klasc :) a dziecko c hyba trzeba by przebierac co godzinke :)
najwazniesza wyprawke juz mam wiec teraz kupuje to co mi wpadnie w oko a wszystko jest takie boskie .
moje serducho powiedizalo ze powinni do stycznia pozamykac wszystkie baby-sklepy:)

ja za każdym razem powtarzam sobie,że mam juz dość ubranek, ale tak trudno jest wyjść ze sklepu z pustymi rękoma :-[

My się jeszcze wstrzymujemy z kupnem ubranek, ale tatuś mnie wczoraj zaskoczyl i kupił pierwszą maskotkę dla maleństwa.
To było urocze :) :) :)

Ja tez jeszcze nic nie kupilam mam tylko te ubranka po bratanku nawet taki super kombinezon zimowy moze 1 raz uzyty w neutralnym kolorze kawa z mlekiem :)

reklama
zazdroszcze wam ze wszystko przed wami ja juz prawie wzystko mam te najpotrzbniejsze rzeczy jeszcze duzo szyje bo uwielbiam to robic ale wiecej szyje dla Oskara dzisiaj pojechalam po syncia a on nie chcial wrocic :(
to znaczy on by chcial ale z kaka (kaka to moja mlodsza siostra ma 17 lat)i przez czesc wakacji byla u mnie pomagala mi przy malym i teraz on chce kaka wiec jeszcze go zostawilam wiem ze nie dzieje mu soe krzywda ale jutro juz chyba go zabiore :) bo bardzo tesknie :(

Do góry