reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla bejbusia

reklama
witam..

dzis na zajeciach polozna mowila aby stsowac jak najmniej kosmetykow i tych najprostrzych bynajmniej na poczatku
mowila ze na jonsona jest uczulone jakis 90% dzeci:(
mydlko jak najprsciej :)

mowila ze w danii dzeci wodole nie kapia do ukonczenia przez nich 1 miesiaca zycia
a najlepsze nawilzajace rzeczy to te blizsze natury...

Aniolekk

ja tez slyszalam ze noworodka powino sie jak najmniej mys do miesiaca bo ma wlasna ochrone i nie nalezy jej zmywac ,tylko w praktyce to wyglada troszke inaczej,poniewaz po calym dniu ,po spacerze w faldkach na raczkach ,szyjce tworza sie waleczki kurzu i w/g mnie kosmetyki i kapiel sa lepsze niz to :)
ale kazdy bedzie robil jak uwaza ,ja Oskara od poczatku kapalam codzien i tak jest do teraz i jest zdrowy ,zrezta w szpitalach tez kapia a raczej myja dzieciaczki codziennie :)

hej, my jak widać na zdjęciu z kosmetykami dla maluszka wybraliśmy Bambino. dużo dobrego słyszałam o tych kosmetykach od doświadczonych mam. A synka też raczej będę kąpać codziennie z tych względow, które Dzioobek wymieniła :)

Co do naturalnych kosmetykow to moja sostra po nieudanych probach z Johnsonem przeszla na oliwe z oliwek i mąke ziemniaczana. Jak juz pisalam poza tym Bambino np kremik, mydelko. Szamponik to Ziaji (bialo-niebieska seria)- ja tez polecam te firme, uzywam ich kremu na rozstepy z serii Mamma mia i jak dotad bardzo sobie chwale. Plus nie sa takie drogie...

Oliwe z oliwek i mąke ziemniaczana (tylko tu tzreba uawrzac aby w faldkach nie zalegala sie:))
no i najzwyklejsze mydelko dzeciece a nie jakis tam super hiper o zapachu "krolika":)

Aniolekk

szampon to chyba tez uzywa sie po jakims czasie a nie od poczatku.. ale kapiel noworodka jeszcze przed nami te zajecia tosie dowiemy...

hej! moj humorek znowu sie polepsza. oto nowy nabytek dla malej fasolki w brzuchu!

3c_1_b.JPG.jpg

reklama
No super ale bedzie supermen :)
a nasza kasia to chyba powinna lezec :)
pozdrawiam a my dzisiaj zakupilismy wozek dla naszego skarba narazie Oskar z tata sie nim zachwycaja i skladaja :)
jak zrobie albo poszukam zdjecie w necie to wkleje pozdrowionka

Do góry