reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla bejbusia

Sylwia ja mysle ze najlepiej w poblizu tego grzejnika sprawdzic czy jest odpowiedznia temperatura ,a z drugiej strony co do tego ciepla w domu przy noworodkach to sa rozne szkoly nam polozna mowila ze optymalna temperatura to jest 18-20 stopni bo przegrzewanie dziecka nie jest dobre sama niewiem ja po prostu zawsze przed kapiela czy to my czy dziecko oczywiscie zima ogrzewam lazienke a Aleksa narazie bede kapac w kucni jak mialo to miejsce przy Oskarze o jak zacznie siedziec za okolo pol roku przejdziemy do lazienki :) pozdrawiam
a co do tego krzeselka o ktorym pisalam wczesniej to jest wlasnie takie super sprawa dla dzieci od okolo 6-7 miesiecy nawet do 2 lat .Oskra do teraz jest w tym kapany fakt ze czasami protestuje ale tak jest bezpieczniej .
a musze sie pochwalic ze Oskar juz ladnie siusia do nocnika znowu jestem z niego dumna kochany chlopczyk:)
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=68051459

reklama
To trzeba pochwalić maluszka! :)
Moja mama używała takiej dmuchawy z gorącym powietrzem nie wiem jak to sie fachowo nazywa, ale myślę że to dobry pomysł no i sprawdzony.

Zuch chłopak z naszego Oskarka.
Myślę, że z tym grzejnikiem może być calkiem nieźle, błyskawicznie robi się gorący.
Też czytałam, że optymalna temp. dla malusza to 20-22 stopnie.
I tak wszystko wyjedzie praniu. Zawsze można dogrzac łazieneczkę dmuchawą

Polecam wlasna linie dla dzieci Rossmana (chyba Babydream) jak macie go w poblizu. W testach ekologicznych zajmuje najepsze miejsca (testy tegoroczne ÖkoTest /Niemcy). Na pewno nie Penaten, bo drogi i ma jakies nieciekawe substancje w srodku (tez wyczytalam w testach). co jest jeszcze dobre to wlasna seria kosmetykow Drogeriemakt (DM), ale nie wiem czy ta siec jest rozpowszechniona po Polsce. Oni maja tak jak Rosman tania serie dla niemowlat Babylove, i wraz z Rossmannem zajmuja najlepsze miejsca w testach jezeli chodzi o jakosc (mie mowiac juz o cenie ;) ). Ale jest pewnie sporo dobrych kosmetykow naszej produkcji, tyllko nikt u nas testow nie przeprowadza. Nie wiadomo co dobre a co nie. Ja nastawiam sie na Rossmana, cenowo i jakosciowo.

Ja polecam produkty Bambino. Moja sistra uzywa ich dla swojej malej i jest bardzo zadowolona, takze moj gin mowil ze sa dobre. Wystrzegajcie sie Johnson'a podobno strasznie uczulaja!!!

Zgadza sie johnson strasznie uczulaja ,Oskar mial uczulenie.
szybko trafilismy w 10 i polecam belle baby delfi nam pasuje i mysle ze stosunkowo nie dorga

a jeszcze wracajac do tematu wyprawki dla dziecka to dziwczyny wszsytkie nowe rzeczy pierzcie nawet odziez wierchnia typu kombinezony ,pracowalam w zakladzie odziezowym i widzialam ile taki kombinezonik albo kurtka przejdzie przed pojsciem do sprzedazy ,czesto sie zdarza ze plamy sa czyszczone benzyna albo chemikaliami wiec naprawde polezam pranie .

reklama
bambino to ja nawet pamietam. bardzo lubilam ten zapach. jeszcze dlugo mam smarowala mnie tymi olejkami. moja mama zawsze uzywala tych produktow przed ponad cwiercwiekiem ;) i chyba sobie chwalila (tylko nie wiem czy za jakosc, czy ze w ogole dostala w sklepie :laugh: )

Do góry