reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wyprawka dla bejbusia

DZioobku_on na watku styczniowe mamusie podeslalm Ci troche stronek.
Calej tej listy nie da sie wykupic na poczatek te niezbedne rzeczy a potem w miare uplywu czasu Ania sobie bedzie dokupywac.Jak bysmy to wszystko chcieli miec na raz to trzba by jakis bank obrobic :) i uwazam ze mikrofalowka w zupelnosci wystarczy chyba ze z biegiem czasu okarze sie ze jest inaczej ja uwazam ze narazie nie zawracaj sobie glowy sterylizatorami i podgrzewaczami.Buzki pa

reklama
Dzioobkowy tato, jutro na wizycie położna ma mi dać listę niezbędnych rzeczy dla maluszka, wpiszę ją jutro wieczorem tutaj. Pozdrawiam :) :)

Ta lista jest naprawde dluga,wiele z tych rzeczy napewno sa niezbedne.
Poczekajmy na liste Kasi od jej poloznej moze bedzie mozna porownac i wybrac najwazniejsze rzeczy.

Kasia czekam na skrocona wersje listy:)
przeczytalam wypowiedz Dzioobka_On na temat tego ze wczesniej bylo trzeba przygotowac sie
swojemu mezowi:) tylko sie usmiechnal i powiedzil ze jak bedze ciepla woda w domku i skonczona lazienka (orientacyjnie kiedys tam skacza w tym tempie:)
to pojdzemy obejrzec mniejsze i wieksze drobiazgi...

ja nie wiem co mnie przeraza.. czy brak cieplej wody w domku czy ogrzewania czy rozgrzebana lazienka a moze to ze z calej wyprawki dla dzecka mam tylko
sliczniutki granatowe skarpeteczki w misie dla Igorka.. ????

ale robimy postepy od 2 dni wieczorami siedze w sieci o ogladam wozki:) pokazujac czekawsze ekzempaze tacie:)

os przyszlego taty: pozdrowionka dla wszystkich brzuszkow, od taty pasibrzuszka w szczegolnosci dla jedynego forum mezczyzny - nie daj sie!!

a dorobilam sie nowego 'przezwiska":) - BIETONIARKA, alez milo ze strony taty:) to za to ze wszystko wciagam pokolei a on tylko patrzy i dziwi sie jak mozna takie rzecy mierzyc:)

Pozdrwaiam was... i prosze skrocie ta liste bo przez ten remont zakupy nie groza mnie przed styczniem:)

Aniolekkk

Kupiliśmy 2 książeczki z grubego papieru- to chyba jest tektura z ładnymi obrazkami- i czytamy codziennie maleństwu :D
Ale żadne głupie bajki!!!! "Chwalipiętę" i "Chorego kotka" :laugh: :laugh: :laugh:
czytamy trzeci dzień, a już mi się wydaje że maleństwo reaguje :) zaczyna się mocno wiercić :D

Te ksiazeczki to super pomysl,szkoda tylko ze Ja nie mam dostepu do takich polskich ksiazeczek,ale za to szwagier ma mi przywiez kolysanki Grechuty o ktorych wczesniej wspominalyscie.

Aniolek powodzenia z remontem,nie wyobrazam sobie byc bez cieplej wody przez dluzszy czas.

Kolysanki Grechuty naprawde polecam sama bardzo lubie ich sluchac podobaja mi sie tez Steczkowskiej ale jak na razie mam tylko jedna.POzdrawiam

reklama
DziOObek pisze:
Czy naprawde to wszystko jest potrzebne ?
oto lista:

34.PROSZEK DO PRANIA np. JELP
35. PŁYN DO PRANIA RĘCZNEGO DLA MALUSZKA LUB PŁATKI MYDLANE
36.PIELUCHY TETROWE około 20szt +5 szt większych
37.PIELUCHY FLANELOWE około 6szt.
38.PIELUCHY JEDNORAZOWE najlepiej pampers paczka na początek
39.CHUSTECZKI WILGOTNE na początek kupie zestaw z pudełkiem-szalenie przydatna rzecz! I chyba PAMPERS.
40.SUDOKREM LUB LINOMAG do pupy
41.ALANTAN zasypka (można używać też mąki ziemniaczanej, łagodzi wszelkie podrażnienia skórne, potówki itp.)
42. PLEDZIK Z CERATKĄ DO PRZEWIJANIA
43.MAŁA MISECZKA NA WODĘ DO PRZEMYWANIA PUPY I TWARZY 2szt

czy zyczywiscie towszytsko jest przydatne:)
34 - 35 tak proszek i plyn do plukania jest tez taki sam:) plyn z tego co obserwowalam u kolezanek jest uzywany kilka miesiecy prszek troche dluzej ale w koncu i tak przejdzeszna zwykly:) chodzi o to ze jeszcze nie wiesz czy dzecko ma alergie na skladniki zawarte w zwyklych plynach i proszkach.. po kilu miesiacach mozna zwrocic badania alegriczne ... no i wtedy mniej wiecej wiadomo:)

36 37 peluchy terowe i flanelowe tak jak nabardzej na poczatek pierwsze 2 miesiaca poki mama z malenstwem siedzi w domu... chodzi o to szerokie pieluszkowanie.. do tych peluszek polecam ceratke.. ktora sie zawiazuje ipeluszka trzyma:) tylko nalezy zwrocic uwage bo sa 2 lub 3 rozmiarow wieksze badz mniejsze.. powiem ze bardzo przydatna rzecz!:)

38 co do najmniejszych pampersow tak ale rzeczywiscie tylko paczke i tak jak duzo sie nie wychodzi to przewaznie oddaje sie kupuje sie w miare potrzeby.. po paczce najmniejszych kolejne kupuje sie juz wiksze:) przydaja sie jak chcecie wyjsc gdzes na dluzej.. bo z peluchami tetrowymi jest niestety duzo roboty:)

39 chusteczki wilgotny o tak masz racje dzioobu_on szalenie przydatna rzecz ale czy koniecznie pampiers? (chyba ze chdzi o pudelko) sasiadka probowala kilka firm i z reguly te tansze wcale nie sa gorsze). a dzila i wyglada tak samo ...

40.SUDOKREM LUB LINOMAG do pupy ???? a cos to jest prosze o wtajemniczenie moze jakis fachowej nazwy nie znma:)

43.MAŁA MISECZKA NA WODĘ DO PRZEMYWANIA PUPY I TWARZY 2szt mysle ze to jest jeszcze plydatne.. dawie maly miseczki w jednej trzymasz wode w drugiej male waciki.. ponoc lepiej napoacztku uzywac wate (kupujesz w aptece) niz te takie gotowe platki ale to jak woli.. ale te dwa pojemniczki z przygotowana ciepla wda i wata sabardzo przydatne pod reka!:)

no jeszcze przysypka na pupe...
jest jeszcze jedna przydatna rzecz przy tym przewijaniu... wiem ze czasem dostaja kobiety przy wyjsciu ze szpitala taka 'wyprawke" reklamowa.. i tam jest probka kremika na oparzenia... dzis bedze w aptece to zapisze nazwe.. powiem wam jak opiekowalam sie malym sasiadem.. to rewelacyjnie to sie sprawdzalo:)

a no i pomyslec dobrze o miescu do przewijania... bo dzecko z ciasem bedze sie wiercilo krecilo i sciagalo wszytsko obok :) wiec jak jest miejsce to postarac sie wydzelic go:) a jak nie wo widzilam ze przewijaki byli lokowane w wannie na plac aby po kapieli maluch nie zmarzl.... lub ewentualnie na lozeczku:)

dobra dzewczyny nad reszta listy pomysle pozniej wieczorem:)
wlasnie przyszedl tatus i przyniosl szliczna koszulke z napisem I am a tiger:) dla Igorka... niebieska:) tata mowi ze pod kolor wozka aby mama nie wymigala sie:)

Do góry