reklama
gkvip2505
Fanka BB :)
Wiec to nie ja ciebie tylko ty mnie zaatakowalas kobieto, albo raczej to co ja napisalam, takze nie pisz mi teraz banalow ze kazdy moze wyrazic swoje zdanie na temat pielegnacji, wychowania w kulturalny sposob bo moje zdanie wywolalo w tobie ten prostacki komentarz - to po pierwsze, a po drugie o twoim poziomie swiadczy powyzszy tekst, takze KROWY TO TY SOBIE W LUSTRZE POSZUKAJ JAK W NIE PATRZYSZ!!!Tylko krowa nie zmienia poglądów.
Jako moderator czuję się w obowiązku zabrania głosu w dyskusji. ;-)
A więc: dziewczyny przestańcie! Każda ma swoje doświadczenia, którymi się dzieli, a wybór należeć będzie i tak do każdej nas
Nie ma się co licytować, kto jest mądrzejszy ;-)
gkvip co do tej krowy to chyba nie do końca zrozumiałaś, bo mrsmoon napisała to o sobie
A więc: dziewczyny przestańcie! Każda ma swoje doświadczenia, którymi się dzieli, a wybór należeć będzie i tak do każdej nas

gkvip co do tej krowy to chyba nie do końca zrozumiałaś, bo mrsmoon napisała to o sobie

buziak
Pediatrzy nie zalecają obecnie używania oliwki właśnie z powodu blokowania porów. Ja nie piszę, że oliwka zabija, ale po co fundować dzieciakowi taką przyjemność, skoro nie trzeba. Tylko krowa nie zmienia poglądów. Też przed porodem kupiłam oliwkę ale bardzo szybko z niej zrezygnowałam na rzecz emolientów właśnie.
Emolienty-Oilatum, Balneum i Emolium mają zarówno linie lecznicze jak i do codziennej pielęgnacji i nikomu nie polecam od razu używania kosmetyków leczniczych skoro nie ma takiej potrzeby. Dziecko do 4rż ma bardzo wrażliwą skórę i cieniutką warstwę wierzchnią dlatego należy dbać o nią szczególnie. Tak samo jak jedzenie, tak i kosmetyki trzeba wprowadzać stopniowo, a nie od razu zanurzać dziecko w chemii żeby się przyzwyczaiło
Zamiast emolientów można od pewnego wieku stosować ciekłą parafinę do kąpieli, która kosztuje grosze
No dawno mnie tu nie było ale zabiore głos i ja
Dziwi mnie to, ze az tak wczuwacie sie w te wszystkie jazdy... serio!!
Sama mam wczesniaki jak juz wiadomo i ja to dopiero powinam była czytac wszystkie składy poszczegolnych rzeczy ktorymi chciałabym tylko dotknąc dziecka chyba

Podkresliłam dobre zdanie - swiadczące wyłącznie o tym ze najlepiej jest zachowac zdrowy rozsadek i kupic rzecz, ktora albo podpasuj albo nie,jesli tak to fajie jak nie to kupujemy co inngo i tyle.
I nie ma co tu sie spierac czy kłocic bo jednej spodoba sie oliwka drugiej co innego...
Nie ma co wpierac reszcie swoich pogladow tylko dlatego ze mi sie cos podobało.. prawda??
A co do tej delikatnejskory do 4roku zycia to moi chłopcy od dawna kapia sie w tym co im sie pdoba - wiec role decydujaca ma kolorowe opakowanie
hatszept
Witajcie,
Nie udzielam się aktywnie na forum, ale podczytuje Was od października odkąd dowiedziałam się o ciąży (termin na połowę czerwca, jestem w Warszawy).
Dziękuję Wam Wszystkim za cenne uwagi - moja wiedza o ciąży/dzieciach była bliska zeru zanim zaczęłam Was czytać. Dziękuję też mrsmoon za jej uwagi, bo napisała wiele przydatnych rzeczy. Nie rozumiem natomiast tak ostrej reakcji GKVIP2505 (i to nie pierwszy raz zresztą). Przecież Wszystkie życzymy sobie jak lepiej...
Zaraz zostanę pewnie zaatakowana, bo przecież wcześniej się nie udzielałam, więc co ja wiem...ale trudno...po prostu zdziwiłam się takim kolejnym niemiłym i niemerytorycznym mailem i napisałam w końcu.
Pozdrawiam Was ciepło...
h.
Nie udzielam się aktywnie na forum, ale podczytuje Was od października odkąd dowiedziałam się o ciąży (termin na połowę czerwca, jestem w Warszawy).
Dziękuję Wam Wszystkim za cenne uwagi - moja wiedza o ciąży/dzieciach była bliska zeru zanim zaczęłam Was czytać. Dziękuję też mrsmoon za jej uwagi, bo napisała wiele przydatnych rzeczy. Nie rozumiem natomiast tak ostrej reakcji GKVIP2505 (i to nie pierwszy raz zresztą). Przecież Wszystkie życzymy sobie jak lepiej...
Zaraz zostanę pewnie zaatakowana, bo przecież wcześniej się nie udzielałam, więc co ja wiem...ale trudno...po prostu zdziwiłam się takim kolejnym niemiłym i niemerytorycznym mailem i napisałam w końcu.
Pozdrawiam Was ciepło...
h.
buziak
hatszept - moze krytykowac nie bede ale nie ukrywam zdziwienia, ze tylko i wyłącznie w tej kwestii zabierasz głos - ot tak sobie z nienacka????
a nie było milszych okolicznosci do ujawnienia sie????
i tylko mrsmoon taki cenne rady Ci dawała?
zastanawiający głos zabrałas...
a nie było milszych okolicznosci do ujawnienia sie????
i tylko mrsmoon taki cenne rady Ci dawała?
zastanawiający głos zabrałas...
Dziewczyny spokojnie;-)
co do oliwki ja ją kupiłam jak miał się kuba urodzić ale mało jej uzylam bo jakos nie czulam takiej potrzeby, czasami na ciemieniuchę
a kazda robi jak uwaza ze jest najlepiej dla jej dziecka i nie ma co sie kłocić.
Ja to w ogole jaka dziwna jestem, od urodzenia Kubie myje glowe szamponem Johnson's baby i mydelka tej samej firmy (glowke pierwsze 2, 3 tyg. mylam tez mydelkiem) i nic mu nie jest, zadnego uczulenia itp.
A no i jescze sudocremu uzywałam
a oliwke rzadko tak jak wspomnialam, a puder hmm chyba raz
co do oliwki ja ją kupiłam jak miał się kuba urodzić ale mało jej uzylam bo jakos nie czulam takiej potrzeby, czasami na ciemieniuchę

Ja to w ogole jaka dziwna jestem, od urodzenia Kubie myje glowe szamponem Johnson's baby i mydelka tej samej firmy (glowke pierwsze 2, 3 tyg. mylam tez mydelkiem) i nic mu nie jest, zadnego uczulenia itp.
A no i jescze sudocremu uzywałam

buziak
ja tez nie rozumiem tej sprzeczki - kazda robi jak chce, stosuje co jej sie podoba. moze to napisac a reszta nie powinna krytykowac tylko co najwyzej przyjac do wiadomosci...
ja np nie lubie mydeł w kostce - nie uzywamy bo wysuszaja mi strasznie skore.. uczula mnie tu i ówdzie i zostawia osad na wannie.
Nie ma to jak mydło w płynie
))
ja np nie lubie mydeł w kostce - nie uzywamy bo wysuszaja mi strasznie skore.. uczula mnie tu i ówdzie i zostawia osad na wannie.
Nie ma to jak mydło w płynie
ja tez nie rozumiem tej sprzeczki - kazda robi jak chce, stosuje co jej sie podoba. moze to napisac a reszta nie powinna krytykowac tylko co najwyzej przyjac do wiadomosci...
I koniec, kropka!
Ale nie odpowiedziałyście na moje powyższe pytanie :-(
reklama
Ruda1979
dziewczynki spokojnie proszę,nie denerwować się bo potem skutki są ,jakie są!!!!A mamy termin na czerwiec!!!!!
Ja dla mojego młodego używałam kosmetyków bambino,bo je uwielbiam-płyn do kąpieli,oliwkę i kremy.Prócz tego bepanthen. I koniec,nic więcej.Mateusz dopiero całkiem niedawno przestał się domagać szamponu z bambino
U nas w domku też nie znajdziesz ani pół kostki mydła,bo nie lubimy,ale tych w płynie to M. potrafi i 4 rodzaje kupić,bo pachną tak ładnie;-)
Maćku już ci mówię-ja kąpałam Matka w płynie i potem go oliwkowałam,bo miał suchą skórę.
Ja dla mojego młodego używałam kosmetyków bambino,bo je uwielbiam-płyn do kąpieli,oliwkę i kremy.Prócz tego bepanthen. I koniec,nic więcej.Mateusz dopiero całkiem niedawno przestał się domagać szamponu z bambino

U nas w domku też nie znajdziesz ani pół kostki mydła,bo nie lubimy,ale tych w płynie to M. potrafi i 4 rodzaje kupić,bo pachną tak ładnie;-)
Maćku już ci mówię-ja kąpałam Matka w płynie i potem go oliwkowałam,bo miał suchą skórę.
Ostatnia edycja: