reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WYPRAWKA - czyli rzeczy potrzebne dla dzidzi i mamy ;)

Dziewczyny ostsnio gadałam z babką w aptece i ona mi sprawdziła, że wszystkie kremy z filtrem które tam mieli są od 3 miesiąca życia...
Już sama nie wiem czy kupować mimo to czy nie?

Mnie dzisiaj koleżanka poleciła kosmetyki Hipp. Mają też krem z filtrem i na stronce piszą, że można go stosować od 1 dnia życia. Zresztą zobaczcie same:
HiPP: Kosmetyki

Zaczynam się zastanawiać nad całą gamą tych kosmetyków. Jedynie na ewentualne odparzenia (a nie przeciwko nim) zakupię profilaktycznie opakowanie Sudocremu.

reklama
jak widać u każdego co innego najlepiej pomagało:tak:
Kubie sudocrem bardzo pomagał, natomiast pudru prawie w ogole nie uzyłam. Zależy od dzieciątka;-) trzeba wszystko chyba kupić:-D

My też nie używaliśmy pudru...tylko sudokrem (moja mama mówi cudokrem :-D) i bephanten.

Na mocniejsze odparzenia (kilka razy się zdarzyły sama nie wiem dlaczego) używałam takiego brązowego, silniejszego ale nie pamiętam nazwy. Pomagał od razu :tak: Poszukam, może znajdę jeszcze tubkę to napiszę jak się nazywa.

Ja kupuje oliwkę Hipp bo tak jak pisałam nie zawiera parafiny a im mniej pierdół w składzie tym lepiej :) i pewnie na słońce też Hipp, no i oczywiście sudocream i bepanthen :)
Zapomniałam zupełnie o koszulach:/ podkłady i majtki siatkowe juz mam a koszule wyleciały mi z głowy:/ no i jakieś klapeczki musze zakpić bo moje japonki które miałam zawsze pod prysznic się rozwaliły :(

reklama
ninuszka kosmetyki hipp mają bardzo ubogi skład, a wiadomo, że dla dziecka im mniej składników tym lepiej, pomyśl tylko czy naprawdę chcesz w upały oliwkować dziecko, jemu też jest gorąco a oliwka zatyka pory.
Parafina nie jest taka zła, w końcu mają ją w składzie jako główny aktywny składnik wszystkie emolienty. Wiadomo, lepszy jest olej sojowy np w balneum.

Do góry