reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WYPRAWKA - czyli rzeczy potrzebne dla dzidzi i mamy ;)

reklama
juz jednorazowe zakupiłam :-)

Dziewczyny jeśli chodzi o kosmetyki dla dziecka to co kupujecie? Robię się coraz bardziej zielona jeśli chodzi o takie drobiazgi wyprawkowe.
I oto moja lista:

krem przeciwko odparzeniom
krem ochronny z filtrem
czym myć - oliwka do kąpieli, mydełko czy płyn i jakiej firmy
szampon

jedynie na oliwkę po kąpieli jestem zdecydowana, że będzie Bambino, bo bardzo mi pasuje

Ja bede kupować tak:
krem przeciwodparzeniom - bepanthen
sudocrem juz na odparzenia:rofl2:
do kąpieli balneum baby basic
a oliwkę hipp bo podobno nie zawiera parafiny :-)
i pewnei hippa też krem przeciwsłoneczny (dobrze że mi przypomniałyście:tak:)
chusteczki nawilżane na początek pampers

a co na kikutka pępowiny? octenisept kupujecie?

Ostatnia edycja:
Ja wszystko kupuje jednej firmy tzn. Johnson Baby
oliwka
puder
kremik na odpazenia
kremik do buziulki
baby bath
baby wash
chusteczki nawilzajace
patyczki higieniczne
i to chyba wszystko:tak:

ja na początek oilatum do kąpieli i wiem że jeśli nie ma problemów skórnych to nic więcej nie trzeba więc tylko bephanten/sudocrem i kremik z filtrem no bo liczę na piękne słoneczne lato :tak:
a do pępuszka octenisept

Dziewczyny ostsnio gadałam z babką w aptece i ona mi sprawdziła, że wszystkie kremy z filtrem które tam mieli są od 3 miesiąca życia...
Już sama nie wiem czy kupować mimo to czy nie?

juz jednorazowe zakupiłam :-)

Ja bede kupować tak:
krem przeciwodparzeniom - bepanthen
sudocrem juz na odparzenia:rofl2:
do kąpieli balneum baby basic
a oliwkę hipp bo podobno nie zawiera parafiny :-)
i pewnei hippa też krem przeciwsłoneczny (dobrze że mi przypomniałyście:tak:)
chusteczki nawilżane na początek pampers

a co na kikutka pępowiny? octenisept kupujecie?

Mam octanisept i gaziki nasączone spirytusem.

Dziewczyny ostsnio gadałam z babką w aptece i ona mi sprawdziła, że wszystkie kremy z filtrem które tam mieli są od 3 miesiąca życia...
Już sama nie wiem czy kupować mimo to czy nie?

Mustela też?

Dziewczyny, z tego co pamiętam krem chicco z filtrem uv jest od narodzin, kupiłam 2 opakowania, jedno mam nieotwarte i mogę odsprzedać.
Mustela jest dla starszych dzieci.
Na pępek octanisept owszem, ale niezawodny jest roztwór spirytusu 70% i patyczki kosmetyczne dla dzieci, octanisept za słabo wysusza.
Do kąpieli tak jak pisze kasia.natka oilatum soft, emolium albo najlepszy balneum baby basic i skórka jest nawilżona i natłuszczona, oliwka zatyka pory i nie jest już zalecana, główkę można myć czymkolwiek, my używaliśmy musteli
A na później jakby Waszym dzieciom wyszły suche czerwone plamki alergiczne - polecam zwykłą maść cholesterolową

Ostatnia edycja:
kasia.natka - ja będę mieć łóżeczko w naszej sypialni, kojec w salonie,a w kuchni na początku na pewno kosz, a moja niezawodna sunia na każdy ruch dziecka zaraz biegnie, więc nie ma obaw, ze nie będę słyszała, że maluszek się obudził i płacze,a ja nie słyszę.
Alinka nawet jak spała, ale się kręciła, to Nika już koło łóżeczka siedziała i pilnowała.

reklama
Do góry