reklama
juz jednorazowe zakupiłam :-)Mamuśki...ja już mam...może któraś jeszcze nie?
Majtki wielorazowe Hartmann (2259501310) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Dziewczyny jeśli chodzi o kosmetyki dla dziecka to co kupujecie? Robię się coraz bardziej zielona jeśli chodzi o takie drobiazgi wyprawkowe.
I oto moja lista:
krem przeciwko odparzeniom
krem ochronny z filtrem
czym myć - oliwka do kąpieli, mydełko czy płyn i jakiej firmy
szampon
jedynie na oliwkę po kąpieli jestem zdecydowana, że będzie Bambino, bo bardzo mi pasuje
Ja bede kupować tak:
krem przeciwodparzeniom - bepanthen
sudocrem juz na odparzenia
do kąpieli balneum baby basic
a oliwkę hipp bo podobno nie zawiera parafiny :-)
i pewnei hippa też krem przeciwsłoneczny (dobrze że mi przypomniałyście)
chusteczki nawilżane na początek pampers
a co na kikutka pępowiny? octenisept kupujecie?
Ostatnia edycja:
kasia.natka
Fanka BB :)
ja na początek oilatum do kąpieli i wiem że jeśli nie ma problemów skórnych to nic więcej nie trzeba więc tylko bephanten/sudocrem i kremik z filtrem no bo liczę na piękne słoneczne lato
a do pępuszka octenisept
a do pępuszka octenisept
juz jednorazowe zakupiłam :-)
Ja bede kupować tak:
krem przeciwodparzeniom - bepanthen
sudocrem juz na odparzenia
do kąpieli balneum baby basic
a oliwkę hipp bo podobno nie zawiera parafiny :-)
i pewnei hippa też krem przeciwsłoneczny (dobrze że mi przypomniałyście)
chusteczki nawilżane na początek pampers
a co na kikutka pępowiny? octenisept kupujecie?
Mam octanisept i gaziki nasączone spirytusem.
Dziewczyny ostsnio gadałam z babką w aptece i ona mi sprawdziła, że wszystkie kremy z filtrem które tam mieli są od 3 miesiąca życia...
Już sama nie wiem czy kupować mimo to czy nie?
Mustela też?
Dziewczyny, z tego co pamiętam krem chicco z filtrem uv jest od narodzin, kupiłam 2 opakowania, jedno mam nieotwarte i mogę odsprzedać.
Mustela jest dla starszych dzieci.
Na pępek octanisept owszem, ale niezawodny jest roztwór spirytusu 70% i patyczki kosmetyczne dla dzieci, octanisept za słabo wysusza.
Do kąpieli tak jak pisze kasia.natka oilatum soft, emolium albo najlepszy balneum baby basic i skórka jest nawilżona i natłuszczona, oliwka zatyka pory i nie jest już zalecana, główkę można myć czymkolwiek, my używaliśmy musteli
A na później jakby Waszym dzieciom wyszły suche czerwone plamki alergiczne - polecam zwykłą maść cholesterolową
Mustela jest dla starszych dzieci.
Na pępek octanisept owszem, ale niezawodny jest roztwór spirytusu 70% i patyczki kosmetyczne dla dzieci, octanisept za słabo wysusza.
Do kąpieli tak jak pisze kasia.natka oilatum soft, emolium albo najlepszy balneum baby basic i skórka jest nawilżona i natłuszczona, oliwka zatyka pory i nie jest już zalecana, główkę można myć czymkolwiek, my używaliśmy musteli
A na później jakby Waszym dzieciom wyszły suche czerwone plamki alergiczne - polecam zwykłą maść cholesterolową
Ostatnia edycja:
katrina115
Potrójna Mama
kasia.natka - ja będę mieć łóżeczko w naszej sypialni, kojec w salonie,a w kuchni na początku na pewno kosz, a moja niezawodna sunia na każdy ruch dziecka zaraz biegnie, więc nie ma obaw, ze nie będę słyszała, że maluszek się obudził i płacze,a ja nie słyszę.
Alinka nawet jak spała, ale się kręciła, to Nika już koło łóżeczka siedziała i pilnowała.
Alinka nawet jak spała, ale się kręciła, to Nika już koło łóżeczka siedziała i pilnowała.
Addiena
MAMUNIA KWIATUNIA
mrsmoon- to ten kremik?
Chicco Krem Na wiatr i zimno 50ml (2248046112) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
A do pepuszka to podobno najlepszy, sprawdzony fiolet stosowany dawniej. Co o tym myslicie?
Chicco Krem Na wiatr i zimno 50ml (2248046112) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
A do pepuszka to podobno najlepszy, sprawdzony fiolet stosowany dawniej. Co o tym myslicie?
reklama