reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WYPRAWKA - czyli rzeczy potrzebne dla dzidzi i mamy ;)

podkłady kupiłam właśnie te z Belli, ale tylko jedną paczkę, mam nadzieję, że tyle wystarczy, a później to się będę mogła przerzucić na zwykłe grube podpaski

Młodak pocieszające tylko to, że nie przemokniemy ;D
Podsumowując...MAM CHYBA wszystko już...prócz:
stanik do karmienia a najlepiej dwa ;)
krem - sutki, tantum rosa saszetki...herbatka z liści malin...i myślę, że to już wszystko ;D

też nie mam jeszcze tych saszetek i kremu na sutki, poza tym czekam na ciuszki od szwagierki i wtedy będę wiedziała jakie ciuszki jeszcze dokupić ( a może wcale)

carla a po co herbatka z liści malin??

reklama
podkłady kupiłam właśnie te z Belli, ale tylko jedną paczkę, mam nadzieję, że tyle wystarczy, a później to się będę mogła przerzucić na zwykłe grube podpaski

też nie mam jeszcze tych saszetek i kremu na sutki, poza tym czekam na ciuszki od szwagierki i wtedy będę wiedziała jakie ciuszki jeszcze dokupić ( a może wcale)

No właśnie?????

Młodak pocieszające tylko to, że nie przemokniemy ;D
Podsumowując...MAM CHYBA wszystko już...prócz:
stanik do karmienia a najlepiej dwa ;)
krem - sutki, tantum rosa saszetki...herbatka z liści malin...i myślę, że to już wszystko ;D

No mam taką nadzieję z tym przemakaniem bo to chyba najbardziej mnie stresuje, że się będzie ze mnie lało, a ja nie nadążę łapać :-D

Też właśnie poluję na krem na sutki.

a smoczki jakie? ja z Alą miałam z fishera i były ok, mała sama się odstawiła bo wkurzało ją że z buzi jej wypadały jak zasypiała:-D

Smoczki też wzięłam TT. Jeden sprzedawca, jedna przesyłka, więc już nie kombinowałam.

Wziełaś już smoczki na powyżej 6 miesiąca? no to nieźle :-)

Też na taką poluję :-D przynajmniej nie bede lała mleka na ręke sprawdzając czy temp oki bo i tak tego nie czuję :rofl2:

ja wydałam już 3 swoją wypłatę...:zawstydzona/y: M się dołożył tylko do połowy wózka... my w ogole dziwnym małżeństwem jesteśmy....:dry:ale dałam mu listę rzeczy i ciekawa jestem co z niej kupi....

mój M. powiedział, zebym mu listę zrobiła co ma jeszcze kupić - ja się na niego patrzę taka zszokowana a on nagle "albo najlepiej jak mi podasz nr konta to Ci kasiore przeleję" ;-)
Ja drugie dziecko i 99% rzeczy po Kubie ale uwierzcie, ze też sporo wydałam:tak: a bo to sie przyda przeciez (mimo iz przy Mlodym tego nie miałam:szok:), a to takie ładne mimo, że po Kubie jest itp.:tak::zawstydzona/y: i tak z wieloma rzeczami mąż mnie wstrzymał i miał rację:tak: bo po co nowe jak niektore rzeczy (nie mowie tylko o ciuszkach) beda na "chwilę" a są naprawde w super stanie po Kubie. Ale kobieta to jednak kobieta:confused:
Na szczeście ciuszków nie będe kupować bo mi siostra przywiozła 3 pudła :-D i od "szwagierki" też i to nawet z metkami bo nie było kiedy zakładać bo tak szybko rosła :-D wózek też bede miała i wanienke też :-D jupi! jak dobrze że już ktoś przetarł szlaki :cool2:
Łóżeczko juz widziałam takie fajne i moze w tą sobotę pojedziemy i kupimy, będzie stało w pudle do czerwca :-)

A co do kremu na sutki to siostra mi poleca bepanthen http://www.bepanthen.pl/#/Strona_Glowna/

bo i dla dziecka na odparzenia jak i na cycorki :D

Ostatnia edycja:
Wziełaś już smoczki na powyżej 6 miesiąca? no to nieźle :-)

Wzięłam na wszelki wypadek, bo jesli moje dziecko odziedziczy po mnie miłość do smoczków to będzie go potrzebowało do 6 roku życia. A tak jedna przesyłka, a koszt w porównaniu do reszty nieduży.

Ostatnia edycja:
ale szaleństwo zakupowe :blink: super ja tworzę listę rzeczy do dokupienia i część zamówię na allegro a po część pojadę do hurtowni bo znalazłam fajną koło siebie i ceny mają jak na allegro tyle że nie wszystko tam jest
mlodak to przed tobą jeszcze spore wydatki a do tego to chodzenie i oglądanie :eek: współczuję bo ja już się dużo szybciej męczę więc łażenie godzinami po sklepach już nie jest przyjemnością
carla super zakupy :tak:

ale szaleństwo zakupowe :blink: super ja tworzę listę rzeczy do dokupienia i część zamówię na allegro a po część pojadę do hurtowni bo znalazłam fajną koło siebie i ceny mają jak na allegro tyle że nie wszystko tam jest
mlodak to przed tobą jeszcze spore wydatki a do tego to chodzenie i oglądanie :eek: współczuję bo ja już się dużo szybciej męczę więc łażenie godzinami po sklepach już nie jest przyjemnością
carla super zakupy :tak:

Wiem i to mnie straszliwie przeraża. Dlatego też chciałam te zakupy zrobić wcześniej, ale mojemu K. to się zupełnie nie śpieszy, On wiecznie ma czas. A teraz to już w sumie miesiąc został, bo nie sądzę abym dała radę w 9 miesiącu brykac jak sarenka po sklepach.
Pocieszający jest tylko fakt, że zamierzam całą resztę dokupić w jednej hurtowni, ewentualnie tak obejrzę a zamówię na allegro. Normalnie wynalazca inernetu powinien dostać Nobla!!!!

Dziewczyny smutno mi.

Wy tu szalejecie z zakupami a ja juz mam wszystko. Nudzi mi sie, nie mam juz co szukac, ogladac , zastanawiac sie.

Teraz tylko na allegro szukam okazji ciuszkowych, bardziej z nudow niz potrzebuje. No ale cos trzeba robic przez caly dzien.

reklama

No ja za 3 tygodnie zaczynam ją pić dwa razy dziennie :) I łykać wiesiołka :) Wierzę w moc ziółek i natury i mam nadzieję skrócić sobie poród...bo liście malin wpływają na rozwieranie ;)

Co do kremu sutkowego...zdecydowałam się na Maltan...jest tani i ma dobre opinie :)

Saszetki tantum...chyba z 5 sztuk wystarczy...do tego butelka 0,5 po wodzie by w szpitalu sobie rozrobić i już używać...
Może chusteczki do higieny intymnej dokupić...bo papierem toaletowym po ranie się ciorać to lipa chyba?

Do góry