reklama
blond_20
Czarownica
Witam. Mam pytanie. Czy trzeba też od poczatku zaopatrzec sie w coś na kolkę. Słyszałam od kolezanki o jakis niemieckiech kropelkach, ponoc dobre ale nie potrafiła podac nazwy. Może któras z was cos o tym wie.
Sab Simplex sie nazywaja te cudowne niemieckie kropelki. w czechach tez sa dostepne. kosztuja kolo 25 zl na nasze. u nas pomagaly. ale sklad to one maja podobny do naszych polskich typu bobotic, esputicon, espumisan itd. tylko ze sa inaczej stezone. bo ten esputicon to chyba 2 krople sie daje a tego sab simplex 12-15 do kazdej butelki czy przy kazdym karmieniu. wiec szybciej idzie.
Waris
Fanka BB :)
Ja po prostu panikara jestem i nawet podróży już na planowana cesarkę to sobie nie wyobrażam, pewno będę miała pełno w gaciach przed wyjazdem i nawet lewatywa nie będzie potrzebna.
A normalnie to ja niby taka zawsze opanowana i potrafiąca walczyć o swoje jestem. Ale tym razem dotyczy to także tego Kogoś pod moim serduchem i to pewnie dlatego
edit: chyba znalazłam koszulę do szpitala. Ma wszystko co chciałam - na ramiączka, ciemny kolor i do tego ładna:
MARISA - ELEGANCKA KOSZULA NOCNA Italian Fashion (2225725241) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Młodak piżamka super tylko chciałam dopytać jaki rozmiar normalnie nosisz? Bo ta piżamka co chcesz kupić ma rozmiar XL a może i ja bym ją kupiła tylko nie wiem jaki rozmiar ( czy jedne rozmiar wyżej niż normalnie czy może dwa?)
blond_20
Czarownica
a na nas ten viburcol ni cholery nie dzialal tylko paracetamol jakos. a moze dzialal tylko slabo ale i tak nie spal a po paracetamolu zy nurofenie juz spal normalnie. nie wspomne o zelach na zabki ktore chyba sa dla swietego spokoju rodzicow ze "cos" dali i "jakos" pomogli
L
Lorata
Gość
A mi się wydaje, że w tej tabelce lepiej, bo można umieszczać tak, że nic się nie poplącze
A co do łóżeczka - kupujecie i zwykłe i turystyczne???? Bo moja znajoma jak była w ciąży stwierdziła, że kupi tylko turystyczne, no i nie wiem czy dobrze zrobiła, czy nie...
A co do łóżeczka - kupujecie i zwykłe i turystyczne???? Bo moja znajoma jak była w ciąży stwierdziła, że kupi tylko turystyczne, no i nie wiem czy dobrze zrobiła, czy nie...
buziak
jakis matrix chyba hehe
nam w IMiD pokazano taki trick ,zeby termometr posmarowac linomagiem i leciutko wsadzic w pupe, i ja se do tego nie nadawałam ale tata radził sobie na tyle sprawnie,ze po chwili była kupa i natychmistowa poprawa.
Ewentualnie czopki glicerynowe - jak dziecko nie moze zrobic kupy to czesto pomagaja.
My walczylismy z mega kolkami i nie powiem bo zadne wody koperkowe nic nie działao (zreszta lekarze mowia ze na kazde dzicko zadziała cos innego). A z tymi metodami co opisałam trzeba uwazac i nie za mocno kombinowac nie?
U nas viburcol działał równiez przy zabkowaniu
nam w IMiD pokazano taki trick ,zeby termometr posmarowac linomagiem i leciutko wsadzic w pupe, i ja se do tego nie nadawałam ale tata radził sobie na tyle sprawnie,ze po chwili była kupa i natychmistowa poprawa.
Ewentualnie czopki glicerynowe - jak dziecko nie moze zrobic kupy to czesto pomagaja.
My walczylismy z mega kolkami i nie powiem bo zadne wody koperkowe nic nie działao (zreszta lekarze mowia ze na kazde dzicko zadziała cos innego). A z tymi metodami co opisałam trzeba uwazac i nie za mocno kombinowac nie?
U nas viburcol działał równiez przy zabkowaniu
blond_20
Czarownica
u nas kupkowych problemow na szczescie nie bylo. kupa przy kazdym karmieniu, kilkanascie razy dziennie. ale znajome mialy takie problemy z dziecmi wlacznie z jzdzeniem po lekarzach nawet wiec kombinowaly jak tylko mogly wlasnie tymi termometrami, czopkami, kolanka pod brode itd
kasia.natka
Kamila szczerze ci współczuję takich przeżyć po tym co piszesz to aż dziwne że znów się na ciążę zdecydowałaś ;-)
pytałam o te wkładki laktacyjne bo ja np. mam małe (.)(.) i tylko się zaokrągliły ciążowo ale rozmiar bez zmian i jak na razie to nic z nich nie cieknie
i podłaczam się do pytania Waris - koszula do porodu musi być taka żeby brzuch objęła a po porodzie do kosza? a koszule po porodzie to już takie do karmienia a jak z rozmiarem?
pytałam o te wkładki laktacyjne bo ja np. mam małe (.)(.) i tylko się zaokrągliły ciążowo ale rozmiar bez zmian i jak na razie to nic z nich nie cieknie
i podłaczam się do pytania Waris - koszula do porodu musi być taka żeby brzuch objęła a po porodzie do kosza? a koszule po porodzie to już takie do karmienia a jak z rozmiarem?
reklama