KOSMETYKI, KTORE JA KUPUJE NA START DLA SIEBIE I MALUCHA.
- OCTANISEPT 250 ML
W moim przypadku uzywac go bede do pielegnacji pepka Malej. Po kazdej kapieli psikam i przemywam wacikiem - alternatywa do przestarzalego i odradzanego spirytusa. U mnie w poprzedniej ciazy dodatkowo wykorzystywalam do pielegnacji rany po nacieciu krocza (tego czy ktoras bedzie miec ciezko przewidziec, ale pamietam jak w tamtej ciazy kupialam 50 ml i wykonczylam w ktoryms dniu pobytu jeszcze w szpitalu i musialam dokupywac). I jak teraz mam 2-latka to Octanisept dodatkowo sprawdzi mi sie przy wszelkich letnich stluczeniach i otarciach jako alternatywa do wody utlenionej.
- PURELAN 100 - 7g. Najmniejsze opakowanie. To masc na popekane brodawki. U mnie najlepsza ze wszystkich przy pierwszej ciazy. Spokojnie mi to opakowanie wystarczylo na caly czas zazegnania problemu.
- BEPANTHEN BABY MASC OCHRONNA - najwieksze opakowanie; 2 opakowania minimum. Na smarowanie pupy i przeciwdzialajac odparzeniom pieluchowym. Nie kupuje w wyprawce zadnych masci na odparzenia pieluszkowe z cynkiem.
- BABY DREAM PIELEGNACYJNY PLYN DO KAPIELI NIEMOWLAT. To jedyny kosmetyk, ktorego mam zamiar uzywac do kapieli. Zadnych szamponow czy zelow myjacych przez pierwsze miesiace.
-BIALY JELEN - HIPOALERGICZNE SZARE MYDLO. Do higieny intymnej na pierwsze tygodnie pologu (szczegolnie jak ktos bedzie mial nacinane krocze!)
A na pozniejszy okres tez - BIALY JELEN HIPOALERGICZNY PLYN DO HIGIENY INTYMNEJ.
- SOLBABY WODA MORSKA DLA NIEMOWLAT. Na fiurgający i przesluszony nos.
- BIALY JELEN HIPOALERGICZNY PLYN DO PRANIA. Do prania ubranej wyprawkowych i potem tez.
- PIELUCHY PAMPERS PREMIUM CARE 1 -te z paseczkiem po srodku. Duze opakowanie. Potem przejdziemy pewnie na DADY,ale na start warto te.
-BABYDREAM SENSITIVE CHUSTECZKI NAWILZANE. Dla mnie najlepsze chusteczki swiata z Rossmanna.
- do szpitala dla siebie kosmetyki wlasnych preferencji- SZAMPON, MYDLO DO RAK, ZEL POD PRYSZNIC, PASTA DO ZEBOW, POMADKA DO UST.
- w domu ograniczajac zuzycie chusteczek nawilzanych, uzywam wody, ktora mam odlana w termosie i WACIKOW/PLATKOW KOSMETYCZNYCH do przecierania. Przydadza sie tez do przemywania oczow, pepka i u dziewczynek - okolic intymnych.
-WKLADKI LAKTACYJNE LANSINOH. Dla mnie bezkonkurencyjne.
Teraz nie kupuje, bo mam po corce ale:
-ASPIRATOR DO NOSA (KATAREK)
- NOZYCZKI DO PAZNOKCI Z ZAAOKRAGLANYM KONCEM
- SZCZOTKA DO WLOSOW Z WLOSIA
NIE KUPUJE:
- oliwki do nawilzania,
- mydel do mycia niemowlat,
- gabek, wkladek, myjek (ja myje pieluszka tetrowa ktora otulone dziecko do wanny wkladam),
- nadmiernego zapasu pieluch (w kazdej chwili mozna kupic),
Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom