reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka 2011 - co warto mieć, co odpuścić, co zabrać do szpitala

Tak sobie teraz pomyślałam że jak już kupiłam te Tantum Rosa - to się przyda jakiś pojemnik by to potem rozpuścić i wylałam pół tonika ziaji. Ale pojemnik jest idealny do polewania i nie za duży:) A wy jakie macie rozwiązania?
Ach, i chciałam zapytać o tą maść na sutki którą polecałyście - kiedyś było o tym, ale musiałabym przeszukać tyle stron, a mi się nie chce
masc maltan, purelan i bepanthen (bepanthen smaruje sie nawet podczas karmienia- nie szkodzi dzidzi)
a ja tamtun rosa do butelki z dziubkiem i do spryskiwacza a spryskiwacz mam po antyperspirancie nivea:) mini buteleczka..

reklama
Ja tantum rosa po prostu razpuszczę w butelce z korkiem po małej wodzie mineralnej a na brodawki zaopatrzylam się w maść MALTAN.

Ja tantum rosa rozpuszcze w butelce po wodzie mineralnej tej z dziubkiem...a masc to mam bepanthen (jego tez bede uzywac na dupke maluszka) ona jest tez na obolałe sutki i nie trzeba myc sutków przed karmieniem bo nie szkodzi dzidzi....

A te tantum rosa to cala saszetka na taka 0,5 butelke wody?? rozrabiacie w domu czy juz na miejscu w szpitalu??

Ja tantum rosa rozpuszcze w butelce po wodzie mineralnej tej z dziubkiem...a masc to mam bepanthen (jego tez bede uzywac na dupke maluszka) ona jest tez na obolałe sutki i nie trzeba myc sutków przed karmieniem bo nie szkodzi dzidzi....

A te tantum rosa to cala saszetka na taka 0,5 butelke wody?? rozrabiacie w domu czy juz na miejscu w szpitalu??
fajnie może by było to tantum rosa rozpuścić w wodzie i załatwić taki korek żeby można było pryskać się - wiesz o co mi chodzi??
sama bym tak zrobiła.. i chyba w domu rozpuszczę .. taka butelka 0,5 litra powinna na długo starczyć...
tylko tego się nie spłukuje??
traktować jak tonik?

mi polozna mowila na SR ze tantum rossa rozpuszczac w 1/2 l cieplej wody i robic to w szpitalu. Stosowac masz 2 razy dziennie lub 4 ale mniejsze ilosci. Nie cześciej bo mialy taka pacjentkę , która polewała się prawie non stop i wysuszyła sobie błonę śluzową i dopiero był problem...

reklama
No tak częściej nie można bo tantum ma właściwości ściągające, ja jak robiłam siusiu i jeśli piekło to polewałam w trakcie czystą wodą a tantum 2-3 razy dziennie.

Do góry