reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka 2011 - co warto mieć, co odpuścić, co zabrać do szpitala

Tak sobie teraz pomyślałam że jak już kupiłam te Tantum Rosa - to się przyda jakiś pojemnik by to potem rozpuścić i wylałam pół tonika ziaji. Ale pojemnik jest idealny do polewania i nie za duży:) A wy jakie macie rozwiązania?
Ach, i chciałam zapytać o tą maść na sutki którą polecałyście - kiedyś było o tym, ale musiałabym przeszukać tyle stron, a mi się nie chce
masc maltan, purelan i bepanthen (bepanthen smaruje sie nawet podczas karmienia- nie szkodzi dzidzi)
a ja tamtun rosa do butelki z dziubkiem i do spryskiwacza a spryskiwacz mam po antyperspirancie nivea:) mini buteleczka..

reklama
Ja tantum rosa po prostu razpuszczę w butelce z korkiem po małej wodzie mineralnej a na brodawki zaopatrzylam się w maść MALTAN.

Ja tantum rosa rozpuszcze w butelce po wodzie mineralnej tej z dziubkiem...a masc to mam bepanthen (jego tez bede uzywac na dupke maluszka) ona jest tez na obolałe sutki i nie trzeba myc sutków przed karmieniem bo nie szkodzi dzidzi....

A te tantum rosa to cala saszetka na taka 0,5 butelke wody?? rozrabiacie w domu czy juz na miejscu w szpitalu??

Ja tantum rosa rozpuszcze w butelce po wodzie mineralnej tej z dziubkiem...a masc to mam bepanthen (jego tez bede uzywac na dupke maluszka) ona jest tez na obolałe sutki i nie trzeba myc sutków przed karmieniem bo nie szkodzi dzidzi....

A te tantum rosa to cala saszetka na taka 0,5 butelke wody?? rozrabiacie w domu czy juz na miejscu w szpitalu??
fajnie może by było to tantum rosa rozpuścić w wodzie i załatwić taki korek żeby można było pryskać się - wiesz o co mi chodzi??
sama bym tak zrobiła.. i chyba w domu rozpuszczę .. taka butelka 0,5 litra powinna na długo starczyć...
tylko tego się nie spłukuje??
traktować jak tonik?

mi polozna mowila na SR ze tantum rossa rozpuszczac w 1/2 l cieplej wody i robic to w szpitalu. Stosowac masz 2 razy dziennie lub 4 ale mniejsze ilosci. Nie cześciej bo mialy taka pacjentkę , która polewała się prawie non stop i wysuszyła sobie błonę śluzową i dopiero był problem...

reklama
No tak częściej nie można bo tantum ma właściwości ściągające, ja jak robiłam siusiu i jeśli piekło to polewałam w trakcie czystą wodą a tantum 2-3 razy dziennie.

Do góry