reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka 2011 - co warto mieć, co odpuścić, co zabrać do szpitala

Jak wyjęłam torbę i poprosiłam męża aby mi wytrzepał bo było trochę piasku to stwierdził, że kilka ziarenek nic mi nie zrobi. Tylko co za przyjemność leżeć na porodówce i nagle w majtach albo podpaskach znaleźć piasek. Zero wyobraźni.

reklama
faceci to chyba tak mają, moj też pewnie poszedłby na łatwiznę i zamiast zrobić co trzeba rzuciłby głupi komentarz licząc ze zajmę się tym sama,... chociaż czasami potrafi mnie miło zaskoczyć

Jak wyjęłam torbę i poprosiłam męża aby mi wytrzepał bo było trochę piasku to stwierdził, że kilka ziarenek nic mi nie zrobi. Tylko co za przyjemność leżeć na porodówce i nagle w majtach albo podpaskach znaleźć piasek. Zero wyobraźni.
zapytaj swojego mezucha co jest gorsze od kamyczka w bucie? i odpowiedz ze ziarenko piasku w prezerwatywie!! poskutkowalo u mnie :) jak sobie to wyobraził:)

ta nasza torba to w ogole jest nie zbyt, a ładniejsza jest na działce bo w niej trzymamy alkohol jeszcze z wesela i mój ojciec musi ją przywieść;p smiał sie że będzie alkoholem pachnieć;p

Dziewczyny a jak z pieluszkami? Ile bierzecie pampersow? A tetrówki i flanelowe?

Ja przygotowalam sobie 2 flanelowe i 3 tetrowe, tylko ile tych pampersow, odrazu calą pakę????:confused:

Ale zbieg okoliczności:-)- właśnie kobitki poruszyły ten własnie temat, w tej chwili na wątku o zakupach dla maluchów
:-D

monciaa no wlasnie tak pomyslalam ze zawsze moze ktos dowiezdz do szpitala;-)

Ostatnia edycja:
ja mam okolo 20-25pampersow(przelozylam do takiego etui i jakos tyle weszlo) i 3 tetrowki- choc u mnie tetrowek nie potrzeba-niby! ale ja mam w rozku wyscielaona i 1 na wyjscie..

Ja planuje zabrac z 5 tetrowych.....niby tez nie tzreba ale oni piora te rzeczy w jakis kiepskich proszkach i nawet ginka mi powiedziala zeby zbarac swoje tetrówki bo od tych ich moze jakas wysypka wyskoczyc....tak samo powiedziala mi odnosnie ciuszkow...ze niby nie trzeba bo oni maja ale piora je w takich badziewiach ze wiele dzieci ma po nich wysypke....wiec lepeij zabrac z domu...

reklama
Tak sobie teraz pomyślałam że jak już kupiłam te Tantum Rosa - to się przyda jakiś pojemnik by to potem rozpuścić i wylałam pół tonika ziaji. Ale pojemnik jest idealny do polewania i nie za duży:) A wy jakie macie rozwiązania?
Ach, i chciałam zapytać o tą maść na sutki którą polecałyście - kiedyś było o tym, ale musiałabym przeszukać tyle stron, a mi się nie chce

Do góry