reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka 2011 - co warto mieć, co odpuścić, co zabrać do szpitala

reklama
Claudia tylko nie kupuj całego opakowania bo szkoda kasy, kup max 5 saszetek a w razie potrzeby mąż Ci dokupi, nie ma sensu więcej bo nie wiadomo ile zużyjesz, ja po Marcelu 3sasz potrzebowałam.

Claudia tylko nie kupuj całego opakowania bo szkoda kasy, kup max 5 saszetek a w razie potrzeby mąż Ci dokupi, nie ma sensu więcej bo nie wiadomo ile zużyjesz, ja po Marcelu 3sasz potrzebowałam.

No no
właśnie się teraz popatrzyłam , że to troszkę kosztuje...
może na allegro znajdę taniej, chociaż z przesyłką to się pewnie nie będzie opłacać

a jak długo to stosować?
do momentu ściągnięcia szwów ?

No no
właśnie się teraz popatrzyłam , że to troszkę kosztuje...
może na allegro znajdę taniej, chociaż z przesyłką to się pewnie nie będzie opłacać

a jak długo to stosować?
do momentu ściągnięcia szwów ?
nie zakładaj że szwy będziesz mieć bo to nie reguła
a stosować masz tak długo jak będziesz czuła za konieczne, to znieczula bolące krocze i przyspiesza gojenie.

nie zakładaj że szwy będziesz mieć bo to nie reguła
a stosować masz tak długo jak będziesz czuła za konieczne, to znieczula bolące krocze i przyspiesza gojenie.

aha dziękuję

zobaczymy jak to będzie
fajnie by było mieć rozwarcie i nie być targaną ani przecinaną, wyjdzie w praniu

na rozwarcie chyba żadnego sposobu nie ma co??

Rozwarcie i tak każda z nas będzie mieć 10cm no ale to szyjka tak się rozwiera no a co do nacinania czy pęknięć to sprawa indywidualna, zależy od elastyczności, wielkości dzidzi i położnej czy dobrze krocze chroni. Czasami nie da się niestety uniknąć spotkania z nożyczkami, ale cóż...i to da się przeżyć.

Rozwarcie i tak każda z nas będzie mieć 10cm no ale to szyjka tak się rozwiera no a co do nacinania czy pęknięć to sprawa indywidualna, zależy od elastyczności, wielkości dzidzi i położnej czy dobrze krocze chroni. Czasami nie da się niestety uniknąć spotkania z nożyczkami, ale cóż...i to da się przeżyć.

Nie koniecznie 10cm

moja kuzynka rodziła jak miała 1cm...
cała była porozrywana..
inne rodziły mając 7cm, 8 cm

różnie to było

reklama
Takie przypadki też niestety znam ale to juz inna bajka bo w takim przypadku do porodu siłami natury wogóle nie powinno dojść,

Do góry