reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka 2011 - co warto mieć, co odpuścić, co zabrać do szpitala

reklama
Claudia tylko nie kupuj całego opakowania bo szkoda kasy, kup max 5 saszetek a w razie potrzeby mąż Ci dokupi, nie ma sensu więcej bo nie wiadomo ile zużyjesz, ja po Marcelu 3sasz potrzebowałam.

Claudia tylko nie kupuj całego opakowania bo szkoda kasy, kup max 5 saszetek a w razie potrzeby mąż Ci dokupi, nie ma sensu więcej bo nie wiadomo ile zużyjesz, ja po Marcelu 3sasz potrzebowałam.

No no
właśnie się teraz popatrzyłam , że to troszkę kosztuje...
może na allegro znajdę taniej, chociaż z przesyłką to się pewnie nie będzie opłacać

a jak długo to stosować?
do momentu ściągnięcia szwów ?

No no
właśnie się teraz popatrzyłam , że to troszkę kosztuje...
może na allegro znajdę taniej, chociaż z przesyłką to się pewnie nie będzie opłacać

a jak długo to stosować?
do momentu ściągnięcia szwów ?
nie zakładaj że szwy będziesz mieć bo to nie reguła
a stosować masz tak długo jak będziesz czuła za konieczne, to znieczula bolące krocze i przyspiesza gojenie.

nie zakładaj że szwy będziesz mieć bo to nie reguła
a stosować masz tak długo jak będziesz czuła za konieczne, to znieczula bolące krocze i przyspiesza gojenie.

aha dziękuję

zobaczymy jak to będzie
fajnie by było mieć rozwarcie i nie być targaną ani przecinaną, wyjdzie w praniu

na rozwarcie chyba żadnego sposobu nie ma co??

Rozwarcie i tak każda z nas będzie mieć 10cm no ale to szyjka tak się rozwiera no a co do nacinania czy pęknięć to sprawa indywidualna, zależy od elastyczności, wielkości dzidzi i położnej czy dobrze krocze chroni. Czasami nie da się niestety uniknąć spotkania z nożyczkami, ale cóż...i to da się przeżyć.

Rozwarcie i tak każda z nas będzie mieć 10cm no ale to szyjka tak się rozwiera no a co do nacinania czy pęknięć to sprawa indywidualna, zależy od elastyczności, wielkości dzidzi i położnej czy dobrze krocze chroni. Czasami nie da się niestety uniknąć spotkania z nożyczkami, ale cóż...i to da się przeżyć.

Nie koniecznie 10cm

moja kuzynka rodziła jak miała 1cm...
cała była porozrywana..
inne rodziły mając 7cm, 8 cm

różnie to było

reklama
Takie przypadki też niestety znam ale to juz inna bajka bo w takim przypadku do porodu siłami natury wogóle nie powinno dojść,

Do góry