reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka 2011 - co warto mieć, co odpuścić, co zabrać do szpitala

reklama
A czy w szpitalu dostaje się teraz jakieś prezenty? Bo jak rodziłam Mikusia to dotałam takie dwa pudełka z prókami i informatorami, jedno niebieskie, a drugie różowe. Była też ankieta, którą się wypełniało i wysyłało, a później dostawałam próbki do domu. :-)

u mnie w szpitalu już tego nie ma:/
moja koleżanka urodziła niecałe 2 tygodnie temu i nic nie dostała (tylko jakieś ulotki)

U Mnie też bylo ale ja rodziłam Jeszcze wcześniej a teraz jak jest to nie wiem.Ale to była akcja ogólnopolska,więc wszystkie mamusie dostawały..a monciaa jak pisze ze kol nie dostała,to pewnie juz tego nie ma.
Z resztą dla mnie było to męczące bo bez przerwy ktoś dzwonił o róznych porach i chciał cooś wcisnąć....niby w promocyjnej cenie.

Co do koszul to ja do porodu dostałam szpitalną....wogóle to mnie przebierały juz na porodówce a nie na ip...a po porodzie zalożyłam swoja.

Martusia u nas tak samo - przebierają już na porodówce w szpitalną.. Ja wezmę jedną nie do karmienia, na poród mnie przebiorą, i do karmienia dwie koszule będę mieć..

Jak myłam na początku listopada w szpitalu, to widziałam jak jakaś para wychodziła z maleństwem, no i mieli takie pudełko - prezent..

Mam nadzieję, że w styczniu też będą dawać:-):-)

te pudełeczka dają już od dawna..ja prawie 9lat temu dostałam jak syna urodziłam, trzy lata temu też dostałam. U nas zajmuje się tym dietetyczka na oddziale, wystarczy wypisać ankietę.

pewnie to zalezy od ilosci jakie szpitale tych pudełeczek dostają... napewno my w styczniu dostaniem bo to bedzie nowa dostawa:) hihih jeszcze nie rozdana.. co do koszuli.. to zauwazyłam ze mam taką na ramiaczkach i cycek sie z niej niezle wyjmuje( wiec wezme sobie do kliniki na pózniej... do porodu dostaje sie u mnie jednorazową .. a pózniej ich szpitalną... na wszelki wypadek bede miała jeszcze taką starszą z guziakami.. z plamką wrazie jak by jakas niespodzianka wyskoczyła... ( ale do szpitala nie bede jej brała bo i po co.. w razie Awari M przywiezie .. w koncu ze szpitala do domu tylko 10 minut... ogolnie mam zamiar wziasc jak namniej rzeczy.. reszte pozostawie w domu na wierzchu ( pewnie na stole w salonie ) bo ( do lodówki nie da sie przykleic..)i jak mi sie bedą konczyc to Maz dowiezie.. planuje byc u mnie kilka razy w ciagu kazdego dnia.. a do tego mama mnie pewnie odwiedzie wiec nie bedzie problem z przywiezieniem..

ja do karmienia muszę zakupić, choć szczerze, to jestem przyzwyczajona do piżamek, kupiłam 2 pary takie flanelowe cieplutkie kolorowe,rozpinane na całej długości, w szpitalu nie wiem, czy pozwolą piżamki po porodzie, ponoć sprawdzają krocze i ogólnie , czy się goi wszystko, to jest wygodniej w koszuli, znalazłam na allegro tanie i fajne, zamówie w grudniu, do porodu już mam, m mi kiedyś kupił,i będę się upierać przy niej jak coś:) co prawda to rozmair l ja mam s większa, żeby brzuszek sie zmieścił i nie było ciasno:) a powiedzcie mi, czy bierzecie do szpitala jakieś akcesoria do kapieli dzidzi w szpitalu?? tupu jakieś okrycie kapielowe? czy nie trzeba??

reklama
Tysia warto się w szpitalu dowiedzieć czy trzeba coś mieć..u nas okrycie kąpielowe dla dziecka trzeba a kosmetyki mają szpitalne..

Do góry