reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka 2011 - co warto mieć, co odpuścić, co zabrać do szpitala

reklama
dzięki :) To pojadę podbić na początku grudnia - powinno starczyć. RMUA za październik jeszcze mi nie przysłali - a ja kadry mam gdzie indziej niż miejsce pracy i na pewno potem nie będę tam do nich dymać. U nas na śląsku są niby karty NFZ i to jest wygoda ale nie zamierzam się denerwować bo wiem że w szpitalach mają różne pomysły. Mimo iż nam ciężarnym poród i opieka należy się za darmo, nawet gdy nie ma ubezpieczenia to szpitale wymagają góry dokumentów.

mi też ostatnio kadrowa trzasnęła pieczątkę bez daty - powiedziała, że co miesiąc podbijam tą książeczkę to chociaż raz żebym sobie wpisała sama date jak będę szła do szpitala:-)

Ja mam ostatni odcinek z krus...więc to im wystarcza i nie chcą nic dodatkowego( a płacę składki co kwartał...więc sie nie czepiają)

Kurcze faktycznie, u mnie w pracy tego nie wiedzą - jak pójdę do nich na zakupy to je uświadomię i wezmę pieczątkę - na wszelki wypadek, jakbym znów nieplanowanie do szpitala miała iść ..

Asia pytali cię o legitymację ubezpieczeniową? Niby są już nieważne, ale dla świętego spokoju mogłabym dać podbić w pracy. Tylko mi się nie chce

Tak, wolali ode mnie wszystkie dok. kiedy przyjmowali mnie na oddzial ale jak bylam we W-wiu na IP to nawet nie wiem - bo polozna poprosila mojego meza, a co tam sie dzialo tego nie wiem bo bylam zajeta czyms innym:-)
Leg. podbijam co miesiac by uniknac zbednego gadania!!
Nieprzyjemne gadanie i stekanie, spotkalo mnie na oddziale a dot. grupy krwi - moj maz zainterweniowal i pani sie uspokoila...
Powiedzialam sobie, ze teraz dam zalaminowac kartke z oznaczeniem mojej grupy krwi - by juz nikt nigdy nie mial zadnych watpliwosci!!!

reklama
damquelle - teraz karta z NFZ'tu nie wystarcza :-/ trzeba rzeczywiście nawet u nas mieć podbitą książeczkę ubezpieczeniową raz w miesiącu ( bzdura) zwłaszcza teraz kiedy każdy pracuje niejednokrotnie kawałek od miejsca zamieszkania i zasypał nas śnieg :D

Do góry