reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka 2011 - co warto mieć, co odpuścić, co zabrać do szpitala

reklama
A czy w szpitalu dostaje się teraz jakieś prezenty? Bo jak rodziłam Mikusia to dotałam takie dwa pudełka z prókami i informatorami, jedno niebieskie, a drugie różowe. Była też ankieta, którą się wypełniało i wysyłało, a później dostawałam próbki do domu. :-)

u mnie w szpitalu już tego nie ma:/
moja koleżanka urodziła niecałe 2 tygodnie temu i nic nie dostała (tylko jakieś ulotki)

U Mnie też bylo ale ja rodziłam Jeszcze wcześniej a teraz jak jest to nie wiem.Ale to była akcja ogólnopolska,więc wszystkie mamusie dostawały..a monciaa jak pisze ze kol nie dostała,to pewnie juz tego nie ma.
Z resztą dla mnie było to męczące bo bez przerwy ktoś dzwonił o róznych porach i chciał cooś wcisnąć....niby w promocyjnej cenie.

Co do koszul to ja do porodu dostałam szpitalną....wogóle to mnie przebierały juz na porodówce a nie na ip...a po porodzie zalożyłam swoja.

Martusia u nas tak samo - przebierają już na porodówce w szpitalną.. Ja wezmę jedną nie do karmienia, na poród mnie przebiorą, i do karmienia dwie koszule będę mieć..

Jak myłam na początku listopada w szpitalu, to widziałam jak jakaś para wychodziła z maleństwem, no i mieli takie pudełko - prezent..

Mam nadzieję, że w styczniu też będą dawać:-):-)

te pudełeczka dają już od dawna..ja prawie 9lat temu dostałam jak syna urodziłam, trzy lata temu też dostałam. U nas zajmuje się tym dietetyczka na oddziale, wystarczy wypisać ankietę.

pewnie to zalezy od ilosci jakie szpitale tych pudełeczek dostają... napewno my w styczniu dostaniem bo to bedzie nowa dostawa:) hihih jeszcze nie rozdana.. co do koszuli.. to zauwazyłam ze mam taką na ramiaczkach i cycek sie z niej niezle wyjmuje( wiec wezme sobie do kliniki na pózniej... do porodu dostaje sie u mnie jednorazową .. a pózniej ich szpitalną... na wszelki wypadek bede miała jeszcze taką starszą z guziakami.. z plamką wrazie jak by jakas niespodzianka wyskoczyła... ( ale do szpitala nie bede jej brała bo i po co.. w razie Awari M przywiezie .. w koncu ze szpitala do domu tylko 10 minut... ogolnie mam zamiar wziasc jak namniej rzeczy.. reszte pozostawie w domu na wierzchu ( pewnie na stole w salonie ) bo ( do lodówki nie da sie przykleic..)i jak mi sie bedą konczyc to Maz dowiezie.. planuje byc u mnie kilka razy w ciagu kazdego dnia.. a do tego mama mnie pewnie odwiedzie wiec nie bedzie problem z przywiezieniem..

ja do karmienia muszę zakupić, choć szczerze, to jestem przyzwyczajona do piżamek, kupiłam 2 pary takie flanelowe cieplutkie kolorowe,rozpinane na całej długości, w szpitalu nie wiem, czy pozwolą piżamki po porodzie, ponoć sprawdzają krocze i ogólnie , czy się goi wszystko, to jest wygodniej w koszuli, znalazłam na allegro tanie i fajne, zamówie w grudniu, do porodu już mam, m mi kiedyś kupił,i będę się upierać przy niej jak coś:) co prawda to rozmair l ja mam s większa, żeby brzuszek sie zmieścił i nie było ciasno:) a powiedzcie mi, czy bierzecie do szpitala jakieś akcesoria do kapieli dzidzi w szpitalu?? tupu jakieś okrycie kapielowe? czy nie trzeba??

reklama
Tysia warto się w szpitalu dowiedzieć czy trzeba coś mieć..u nas okrycie kąpielowe dla dziecka trzeba a kosmetyki mają szpitalne..

Do góry