reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka 2011 - co warto mieć, co odpuścić, co zabrać do szpitala

TYsia.. dziewczyny mają racje dowiedz sie tel.. co musisz miec w szpitalu w których chcesz rodzic... ale i na wszelki wypadek wybadaj co winnych trzeba miec... u mnie są 2 szpitale... i pamietam ze jeden był tylko czynny jak ja rodziłam ( choc ja rodziłam prywatnie )ale na wszelki wypadek orientowałam sie co sie dzieje w państwowych i który szpital ma dyzur a który niee ( ale to dopiero jak miałam 37 tydz ciazy ) ..) Przyjmował tylko ten szpital w którym nigdy w zyciu niechciałam sie znalesc.. bo w drugim był cały oddział zamkniety bo własnie mieli epidemie gronkowaca.. ... pod koniec ciazy lepiej kupowac jakas gazete w której jest napisane kiedy jaki szpital ma duzyr... zeby nie całowac klamek.. bo jak szpital nie ma duzury to za h... nieprzyjmą..

reklama
Dziewczyny przezylam teraz szpitalny tydzien- pamietajcie pakujac sie i jadac do szpitala by miec przy sobie jak najmniej zbednych rzeczy!!!!!
Nasze dokumenty najlepiej w nich takze dowod osobisty byly w jednej kopercie - by odbylo sie bez zbednego szukania po portfelach, torebkach i etc. Naszykujmy to tak by podac dokumnty osobie przyjmujacej nas na oddzial. Kiedy chwyca nas skurcze trudno jest rozmawiac a kiedy wszystko jest razem, polozna ma mniej pytan i watpliwosci.
Zabierzmy na IP, tylko te rzeczy, ktore sa nam potrzebne na czas porodu a reszta niech czeka w samochodzie lub w domu.
Nastawcie sie dziewczyny na 100 pytan i ankiety, podpisy, i etc - takie sa procedury wiec fajnie jak ktos bliski bedzie wypelnial te wszystkie papierki.

Ostatnia edycja:
..to zalezy na jakim etapie porodu jestesmy :) mam na mysli to by nie targac wszystkiego odrazu na IP, niech najpierw dadza nam lozko itd, niech to cale zamieszanie z przyjeciem na oddzial opadnie i dopiero wnosmy pozostale potrzebne nam rzeczy.
Pisze o tym w trosce o towarzyszace nam osoby:)

Asia pytali cię o legitymację ubezpieczeniową? Niby są już nieważne, ale dla świętego spokoju mogłabym dać podbić w pracy. Tylko mi się nie chce

Ja od kilku miesięcy posługuję się RMU-a bo z podbijaniem legitymacji mam większy problem a RMU-a przychodzi na szczęście regularnie do domu. A u mnie w szpitalu czy przychodni przyszpitalnej do której chodzę bez ważnego ubezpieczenia nie przyjmą. Bez sensu to wg. mnie bo jako ciężarnej zameldowanej na terenie RP to nawet bez ubezpieczenia należy mi się darmowa opieka medyczna a poza tym od początku ciąży jestem na zwolnieniu lekarskim.

Damquelle - Pytałam się u mnie u lekarza, czy potrzebuję do szpitala legitkę i ja dzień przed zgłoszeniem się do szpitala szłam podbić do pracy.. najpierw mi w pracy gadali, że nie trzeba, ale jak kierowniczka zadzwoniła do kadrowej, to ta powiedziała, że jak mam legitkę to ma mi ją podbić, a jak bym nie miała w ogóle, to teraz nie wyrabiają nowych tylko coś innego dają..
Więc może też lepiej sobie wcześniej podbij..

reklama
Do góry