reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WYNIKI BADAŃ

Irtasia, jasne, że się przejmujesz i boisz, ale będzie dobrze! Lekarz czuwa, dba o was, a przecież wcale nie wiadomo, czy coś złego się dzieje. I pamiętaj, że to określanie wagi dzidzi na usg jest bardzo orientacyjne (podobno w normie są wahnięcia ok 500g).

Nie wiem, czy mnie posłuchasz (ja sama nie dałabym rady:dry: ) - nie szperaj po necie czy literaturze w poszukiwaniu ewentualnych przyczyn!!!!! To tylko źle nastraja, bo czytasz tylko o wadach i chorobach i zaczynasz je sobie wmawiać.

Trzymam kciuki, żeby to drugie usg cię uspokoiło:tak:

reklama
Irtasia, nie martw się na zapas, bo szkodzisz dzieciaczkowi. Moja koleżanka rok temu na usg w 35 tygodniu dowiedziała się, że dziecko jest za małe i to nie o tydzień jak u Ciebie, tylko o 3 tygodnie. Skierowali ją do szpitala na dożywnienie dzieciaczka i co się okazało? że nie ma żadnego niedożywienia tylko aparat usg był nie za bardzo. W szpitalu nie potwierdziła się taka niska waga i wypuścili ją do domu. A chłopak urodził się zdrowiutki i z normalną wagą.
A w ogóle myślę, że o 1 tydzień nie musisz się tak bardzo martwic, to nie tak dużo. Lekarz pewnie chce zaobserwowac czy za tydzień waga się zwiększy. A co do twojej wagi to też się nie martw, ja niedawno miałam na wizycie lekarskiej mniej niż poprzednio 3 kg i lekarz powiedział, że tak bywa i to nic takiego. A jeszcze na następnej wizycie z powrotem wróciły te 3 kg.

mi natomiast gin mowił ze waga dzidzi wacha sie do 700g
a waga tez zalezy od sprawnego i precyzjnego oka doktora bo jesli mu sie reka obsunie o milimetry to waga dzidzi jest automatycznie mniejsza
bądz dobrej mysli a bedzie dobrze

Prosze o rade bo niewiem co myslec moja dzidzia dzisiaj na USG wyszla o 1 tydtien i jeden dzien do tylu wazy tylko 1245 gram lekarz mowi ze za malo i za tydzien mam sie zglosic ponownie na USG jak nie przybieze musze isc do kliniki na badania ja od 2 tygodni nic nie przybralam:no:
moja dzidzia tez tyle wazyla co twoj w tym czasie a niektore pomiary wskazywaly prawie 2 tyg do tylu ale lekarz mowi ze takie odchylenie do 2 tyg jest w normie wiec niczym sie nie przejmuj napewno jeszcze nabierze masy twoje malenstwo:tak: ;-)

Mi lekarz powiedzial znowu ze wacha sie do 250 gram . Tylko dlaczego 2 tygodnie temu wyzylo 1336 gram a wczoraj 1240 gram ? dzisiaj pojade chyba do szpitala zeby oni to zobaczyli . Aha mam juz nieliczne biale kropki na lozysku polozna mi powiedziala ze wapnieje i to moze byc przyczyna . Tak sie boje dzisiaj jest rowne 2 lata jak poronilam i moja rocznica slubu.

irtasia, to na pewno kwestia jakosci usg. nie martw sie dobrze bedzie. nasze dzidzie juz sa na tyle duze ze maja bardzo duze szanse przezyc poza brzuszkami. glowa do gory i daj znac co i jak!!

trzymaj sie i nie poddawaj MUSISZ BYC TWARDA A NIE MIETKA
MI MIJA 1 ROCZNICA 20.01.2007 OD OBUMARCIA PłODU

A DZIECI URODZONE NAWET W 31 TYGODNIU PRZEZYWAJA A TWOJE JAK NA TEN CZAS PRZECIEZ ZYJE I BEDZIE ZYC :wściekła/y:(nie mysl tak nawet)
A łOZYSKO ZE SLADAMI ZWAPNIENIA TO JAKI STOPIEN STAZENIA BO SIE NIE ORIENTUJE?:confused:

JESLI SIE TAK BOISZ TO JEDZ DO SZPITALA I NIECH SPRAWDZA BO STRES JEST DUZY PRZY TAKICH DOSWIADCZENIACH (WIEM O TYM, FIKSUJE SIE BO JAK ZNOW TO CO WTEDY TOO......... ) DMUCHAC NA ZIMNE TAKA OBRAłAM DEWIZE NAWET JA MIELIBY MNIE OPIERDOLIC NASZCZESCIE NIKT TEGO NIE ZROBIł NIGDY ZAWSZE PODCHODZA Z OSTROZNOSCIA JAK USłYSZA HISTORIE CIAZ

Irtasia wszystkiego naj z okazji rocznicy ślubu!!!!:tak:
a co do reszty... słuchaj dziewczyn bo dobrze mówią,żeby na zapas się nie martwić, a po drugie wszędzie w telewizji czy lekarze mówią ze jak cię cos niepokoi to lepiej jechać i sprawdzić niż siedzieć w domu i bawić się samemu w lekarza, takze uszy do góry i zmykaj do szpitala na kontrolę, trzymamy kciukasy:tak:

reklama
OK staram sie jak moge niepanikowac. Dzisaj wieczorem pojede bo teraz maz jest w pracy a ja siedze z dziecmi w dodatku chorymi.

Do góry