reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WYNIKI BADAŃ

Irtasia, moja kuzynka latem urodziła trojaczki w 31 tygodniu, chłopcy z wagą ok. 1100, a dziewczynka 500 gram - rozwiązali jej ciążę cesarką własnie z powodu łożyska dziewczynki, bo miało zwapnienia i nie rosła od miesiąca. I cała trójka ma się dobrze, także nie martw się, bo Twój maluszek juz jest sporo większy.
Z drugiej strony ta różnica w wadze może byc też spowodowana błędami obliczeniowymi ultrasonografu, więc spokojnie jedź do szpitala na usg, bo moze marwisz się niepotrzebnie.

reklama
Irtasia wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu!!!
I tak jak mówią dziewczyny nie martw się na zapas. Mam nadzieję, że jeszcze dzisiaj dowiesz się w szpitalu, że z twoim maluchem wszystko ok:tak:

Wlasnie wrocilam ze szpitala i dzidzia ma za maly brzuszek wazy 1200 gram w poniedzialek mam isc do szpitala na badania jeszcze raz jak nie bedzie rosla to musza ja wyciagac

IRTASIA!!!! zycze Ci z calego serca zeby Dzidzia urosla i zebys dluzej mogla ja w brzuzku ponosic!!!

irtasia :-( Z całych sił trzymam kciuki za Twoje dzielne maleństwo!!!
Bądź dobrej myśli (choć teraz pewnie ciężko o to...) i koniecznie wróć do nas po następnym badaniu z samymi DOBRYMI wiadomościami!!!

reklama
Bylam dzisiaj w tym szpitalu robili mi USG i Doplera tez przeplywy niby sa jeszcze dobre ale nie rewelacyjne, dzidzia dalej nie rosnie i okazala sie ze brzuszek ma juz 3 tygodnie do tylu i do tego malo wod plodowych . Mam termin na 28 do kliniki na jakies specjalistyczne USG organow dzidzi.Jak wyjda ok to jeszcze poczekaja ale jak nie to bedzie wywolywany porod lub cesarskie ciecie.

Do góry