reklama
Joasiek
Mamy lutowe'07 Fan(ka)
irtasia bardzo Ci współczuję tych nerwów, niepewności i strachu o dzieciątko :-( Ale wierzę, że wszystko się dobrze skończy!!! Z reguły lekarze bardzo straszą kobiety w ciąży, a potem często takie historie mają pozytywne zakończenie, więc nie zamartwiaj się na zapas, bo tym dzieciątku na pewno nie pomożesz. Trzymam kciuki żeby przez te 2 tygodnie Twoje maleństwo ruszyło z miejsca i pokazało jeszcze wszystkim co potrafi!
Odebrałam dziś rutynową morfologię i mam 2 wyniki złe: MCV 77,1 i MCHC 37,1. Doczytałam się, że to prawdopodobnie przez niedobór żelaza. I teraz się zastanawiam, czy gnać do lekarki na złamanie karku w czwartek (szykuje mi się i tak intensywny dzień), czy poczekać spokojnie tydzień i iść w czwartek po świętach. Chyba wybiorę tę drugą opcję, tylko znów się zacznę objadać pomarańczami i kaszanką.
Reszta na szczęście w normie, no, cukier w mojej prywatnej normie, czyli 2 jednostki za mało
Reszta na szczęście w normie, no, cukier w mojej prywatnej normie, czyli 2 jednostki za mało
karola-04
Mamy lutowe'07 Wdrożona(y)
:-) ja też mam braki żelaza lekarz zapisal mi dodatkowa porcje ale nie martw sie bo to nic groźnego. Dzieko zwyczajnie korzystaz twojej krwi i dlatego tak sie dzieje. Musisz sie z nim dzielić a po świetasch spokojnie zaczniesz lykac to co ci zapisze. a teraz swiateczna lampka winka czerwonego pod choinka.Na zdrowie.
reklama
Bylam dzisiaj u lekarza jak powiedzialam w recepcji ze rano ruchow nie czulam odrazu podpieli mnie na ktg i lekarz przylecial ale naszczescie mala sobie smacznie spala , lekarz poklepal mnie tylko po nodze a meza po plecach i powiedzial zebysmy go nie straszyli tak wiecej ;-) .
Na USG wyszlo ze malenka przytyla od poniedzialku prawie 200 gramm i wazy teraz 1393 gramy , mam tylko nadzieje ze tym razem sie nie pomylil (4 tygodnie temu sie pomyli z waga dzidzi) i mam nadzieje ze faktycznie urosla , przeplywy sa dobre . W sobote i w poniedzialek mam jechac do szpitala na ktg zeby kontrolowac dzidziulke.Na lozysku pojawiaja sie biale kropki ktore mowia o tym ze juz zaczyna wapniec i lekarz powiedzial mi ze po 2 dzieci i jednej niedonoszonej ciazy moja macica niejest w dobrej formie i dlatego tak sie dzieje i latka moje tez (niby mloda jestem 27) ale nie moja macica i lozysko . Stara dupa jestem hihihi.
Na USG wyszlo ze malenka przytyla od poniedzialku prawie 200 gramm i wazy teraz 1393 gramy , mam tylko nadzieje ze tym razem sie nie pomylil (4 tygodnie temu sie pomyli z waga dzidzi) i mam nadzieje ze faktycznie urosla , przeplywy sa dobre . W sobote i w poniedzialek mam jechac do szpitala na ktg zeby kontrolowac dzidziulke.Na lozysku pojawiaja sie biale kropki ktore mowia o tym ze juz zaczyna wapniec i lekarz powiedzial mi ze po 2 dzieci i jednej niedonoszonej ciazy moja macica niejest w dobrej formie i dlatego tak sie dzieje i latka moje tez (niby mloda jestem 27) ale nie moja macica i lozysko . Stara dupa jestem hihihi.