reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyczekiwany listopad...

Podobno najlepiej sparwdza się to, że jeśli starania o dzidzię nastapią przed owulacją, to większe szanse na dziewczynkę, a jeśli dokładnie w czasie czy pod koniec, to na chłopca. U mnie się sprawdziło, zresztą mozna to wytłumaczyc, w końcu "żeńskie" plemniki są silniejsze :)

reklama
No ithildin z punktu widzenia gentyki masz załkowitą rację ale dalej nikt mi nie podpowiedział jak mieć bliźniaki ;) genetyka nie jest mi obca chociażby z racji mojego wykształcenia :D ale może zanacie jakieś sposoby przekazywane "z pokolenia na pokolenie" :) już wiedzę że co "kraj to obyczaj"....

wiecie co?..... czytam i czytam i zastanawiam się że chłopca już mam i chciałabym dziewczynkę..... za jakiś czas spróbuję.... a jak nie wyjdzie i będie drugi chłopczyk to do kogo z reklamacją? ;D ;D ;D

secasia skoro genetyka nie jest Ci obca, to chyba sama powinnaś wiedzieć najlepiej o istnieniu takich sposobów.... ???
ja Ci niestety nie pomogę, nie słyszałam w życiu, żeby bliźniaki można było zaplanować ;)

diablica wtedy to tylko próbować dalej ;D

secasia- wiesz... ja trochę lubię historię i może to niezbyt humanitarne .... ale najwięcej o "produkcji" bliźniaków to wiedział dr Mendele.... może sięgnąć do jego źródeł.... (to nie jest prowokacja historyczna)

Hm... o genetycznych sposobach nawet nie mysle bo to nie jest etyczne... to już lepsze są tabletki hormonalne, które zwiększaja prawdopodobieństwo ciązy mnogiej ale ja karmie... No cóż my z mężem chcemy piątkę dzieci więc może i biźniaki się zjawią ;D

diablica2 a Mendel zajmował się dziedziczeniem cech (allele dominujące i recesywne - te sprawy). Ciąże mnogie to inny temat.

secasia pewnie masz rację.... mi Mendele przedewszystkim kojarzy się z bliźniakami.... a tak apropo... można spytać kim jesteś z zawodu?.... bo musisz mieć ciekawe zajęcie...

diablica2 ogólnie rzecz biorąc to jestem chemikiem ale o specjalności biotechnologia, czyli dochodzenie ojcostwa i inne badania genetyczne ;D badania hormonów, enzymow, leków, ziół oraz produkcja leków, piwa ;D serów itd

reklama
Do góry