Podobno najlepiej sparwdza się to, że jeśli starania o dzidzię nastapią przed owulacją, to większe szanse na dziewczynkę, a jeśli dokładnie w czasie czy pod koniec, to na chłopca. U mnie się sprawdziło, zresztą mozna to wytłumaczyc, w końcu "żeńskie" plemniki są silniejsze
reklama
diablica2
mały wielki OLO :)
wiecie co?..... czytam i czytam i zastanawiam się że chłopca już mam i chciałabym dziewczynkę..... za jakiś czas spróbuję.... a jak nie wyjdzie i będie drugi chłopczyk to do kogo z reklamacją? ;D ;D ;D
secasia skoro genetyka nie jest Ci obca, to chyba sama powinnaś wiedzieć najlepiej o istnieniu takich sposobów.... ???
ja Ci niestety nie pomogę, nie słyszałam w życiu, żeby bliźniaki można było zaplanować
diablica wtedy to tylko próbować dalej ;D
ja Ci niestety nie pomogę, nie słyszałam w życiu, żeby bliźniaki można było zaplanować
diablica wtedy to tylko próbować dalej ;D
diablica2
secasia- wiesz... ja trochę lubię historię i może to niezbyt humanitarne .... ale najwięcej o "produkcji" bliźniaków to wiedział dr Mendele.... może sięgnąć do jego źródeł.... (to nie jest prowokacja historyczna)
Hm... o genetycznych sposobach nawet nie mysle bo to nie jest etyczne... to już lepsze są tabletki hormonalne, które zwiększaja prawdopodobieństwo ciązy mnogiej ale ja karmie... No cóż my z mężem chcemy piątkę dzieci więc może i biźniaki się zjawią ;D
diablica2 a Mendel zajmował się dziedziczeniem cech (allele dominujące i recesywne - te sprawy). Ciąże mnogie to inny temat.
diablica2 a Mendel zajmował się dziedziczeniem cech (allele dominujące i recesywne - te sprawy). Ciąże mnogie to inny temat.
diablica2
secasia pewnie masz rację.... mi Mendele przedewszystkim kojarzy się z bliźniakami.... a tak apropo... można spytać kim jesteś z zawodu?.... bo musisz mieć ciekawe zajęcie...
diablica2 ogólnie rzecz biorąc to jestem chemikiem ale o specjalności biotechnologia, czyli dochodzenie ojcostwa i inne badania genetyczne ;D badania hormonów, enzymow, leków, ziół oraz produkcja leków, piwa ;D serów itd
reklama
diablica2
czyli rzeczywiście ciekawe zajęcie.... choć nie dla mnie biologia mi nigdy nie siedziała a chemia to wogóle czarna magia....
Podziel się: