reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wybieramy wózeczki

ja wczoraj chyba ze trzy godziny czytalam o wozkach i zdecycowalam sie na jeden z tych dwoch wielofunkcyjnych:

1. Deltim Fokus - najwieksza zaleta to duza gondola (przyda sie w zimie na spiworek, kocyk i itp), wada to brak regulacji raczki (mam 178 cm wzrostu wiec moze byc za nisko). poza tym jest ladny, dosc lekki i niezbyt drogi.
http://www.deltim.com.pl/fokus.htm

2. Quinny Speedi SX - trojkolowy, wyglada troche komicznie, ale podobno jest superowy. kolezanka mojej kumpeli uzywa takiego i mowi, ze ma same zalety: po zlozeniu jest bardzo maly (83x53x34cm), bardzo latwo montuje sie gondole na stelaz, i podobno super sie prowadzi. z opisow na stronach gondola ma podobne wymiary jak deltim fokus. jedyne dla mnie wady: z tego co widze na zdjeciu ma maly kosz i niestety cena ok. 1700 zl.
http://www.allegro.pl/item104331319_zestaw_wozek_quinny_speedi_sx_gondola_dreami_.html

no coz, teraz musze sie przejsc do sklepu i zobaczyc te cuda na zywo :D ale kupie i tak przez net, bo jest duzo taniej.

reklama
wlasnie przed chwila poczytalam jeszcze o quinny speedi i niestety odpada. ma dwie wady: 1) nie ma w wersji spacerowej palaka pod raczki i to przeszkadza dzieciaczkom, 2) nie ma w spacerowce calkowitej pionizacji, dziecko caly czas jest w pozycji pollezacej (dobrze to widac, jak sie spojrzy na kat nachyenia siedziska).

no to na razie deltim fokus ...

chyba wpadlam w jakis szal z tymi wozkami :D nie moge sie opanowac!!!

zanalzlam jeszcze cos takiego - Roan Marita: http://www.alewozki.pl/product_info...-z208?osCsid=1d1414a47cbc328d2d9cc40dfe30a949

zalety: duza gondola z funkcja koslyski i regulacje oparcia, regulacja raczki, duza kolorow :) i ogolnie chwala dziewczyny na forach. jedyny minus to waga - 15 kg, ale na szczescie mam winde. no i cena tez ok - na allegro 999 zl.

A oto zestawik który planuję kupić mojej małej kruszynce! (Wózek Traxx Jaguar 4 kolor Lime + gondola + fotelik wpinany w stelaż wózka Maxi Cosi Cabrio). Decyzja raczej już ostateczne :) Wózeczek rewelacja. Pooglądałam w sklepie i jestem zachwycona pod każdym wzgledem :)
Zamierzam dokonać zakupu ok 30 tygodnia ciąży czyli za ok 2 miesiące :)

Ines - kochanie to mój najnowszy wybór!!!!!!!!! Nawet ten kolor!!!!!
już przekonałam męża do ceny, a fotelik chciałabym do kompletu

Znam wymiary gondoli :) Sama w sklepie mierzyłam :) 75 cm długość oraz 33 cm szerokość (to wymiary WEWNETRZNE) Wydaje mi się że to sporo...

Podczytuję czasem Wasz wątek, nie chce mi się wierzyć, że sama niedawno czekałam na Natalkę.
My uzywamy emmaljungi, którą polecam - Natalia jezdziła w gondoli 5,5 miesiąca, a należy do dużych dzieci, szybko weszła w 95 centyl. Gondola jest bardzo duża, jak się doda śpiworek, kombinezon czy grubszy kocyk to wciąz było miejsce dla Małej. Mam emmaljungę smart duo combi i jedyne czego mi brakuje to przekładana rączka, przydaje się na spacerach - ale dokupiłam parasolkę przeciwsłoneczną i jest ok. Siedzisko spacerówki jest obszerne, kółka wózka są duże, nawet w największe śniegi mogłam swobodnie chodzić na spacery i nie troszczyć się o stan odśnmieżenia chodników.
TYlko, że emmaljunga jest ciężka i spora po złożeniu - w moim bagażniku mieści się z trudem - w wersji spacerowej musze rozczepiać wszystko i to mało wygodne, teraz na wypady mniejszym samochodem dokupiłam inglesinę max, którą polecała ANiulka - jest naprawdę fajna.

reklama
Do góry