reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wybieramy imiona dla licowych maluszkow

nad Igorem też się zastanawiamy, bo żadne męskie nam się nie podobają. Wiem, że teraz jest moda na stare imiona, tak jak zdrobnienia są ładne np. Adaś, Jaś, to ich pełne nazwy mnie normalnie odpychają:baffled:

reklama
cześć, wszystkim jestem nowicjuszką jeśli chodzi o forum:) jestem w 14 tygodniu ciąży i mam straszny problem jeśli chodzi o imię dla mojego dziecka. Nie mogę się zdecydować.:confused:

Witaj Monia :-), a ty nie jesteś z Trójmiasta, bo chodziłam do szkoły z dziewczyną która ma imię i nazwisko jak w twoim nicku :confused:.

Ostatnio dla dziewczynki podoba mi się imię Antonina, czyli Tośka. No poprostu super.
Nie mogę się doczekać następniej wizyty, będę wiedziała czy do brzuszka mówić Mateusz czy Tosia, jeżeli się oczywiście nic w kwestii imienia przez ten czas nie zmieni :-)

Ostatnio dla dziewczynki podoba mi się imię Antonina, czyli Tośka. No poprostu super.
Nie mogę się doczekać następniej wizyty, będę wiedziała czy do brzuszka mówić Mateusz czy Tosia, jeżeli się oczywiście nic w kwestii imienia przez ten czas nie zmieni :-)
Ja pierwszy raz spotkałam się z imieniem Tosia "na żywo" w szpitalu którym rodziłam- dziewczyna leżąca ze mną na sali tak "ochrzciła" swoją niunię... Jakieś dziwne mi się wydawało... Po jakimś czasie spodobało mi się na tyle, że zaczęłam mówić że jak druga będzie dziewczynka to będzie Tosia, albo Kalcia (tj Kalina) ale jak byłyśmy w piaskownica i spośród 4 dziewczynek były trzy Tasie (i moja Kasia) zrezygnowałam patrząc jak wszystkie się odwracają na dźwięk swego imenia :cool2: Może zbieg okoliczności że akurat w jednym miejscu o jednym czasie pojawiło się tyle Taś :confused:

Moze to głupie, ale mi sie pdoba dla chłopca Franek :D ale pewnie bedzie Michał, a co do dziewczynki chcialam zawsze Julka ale teraz taki wysyp, że odpada i nie wiem co wybrać.

reklama
Do góry