Mysza1984
lalllalalala ;-)
nad Igorem też się zastanawiamy, bo żadne męskie nam się nie podobają. Wiem, że teraz jest moda na stare imiona, tak jak zdrobnienia są ładne np. Adaś, Jaś, to ich pełne nazwy mnie normalnie odpychają
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja pierwszy raz spotkałam się z imieniem Tosia "na żywo" w szpitalu którym rodziłam- dziewczyna leżąca ze mną na sali tak "ochrzciła" swoją niunię... Jakieś dziwne mi się wydawało... Po jakimś czasie spodobało mi się na tyle, że zaczęłam mówić że jak druga będzie dziewczynka to będzie Tosia, albo Kalcia (tj Kalina) ale jak byłyśmy w piaskownica i spośród 4 dziewczynek były trzy Tasie (i moja Kasia) zrezygnowałam patrząc jak wszystkie się odwracają na dźwięk swego imenia Może zbieg okoliczności że akurat w jednym miejscu o jednym czasie pojawiło się tyle TaśOstatnio dla dziewczynki podoba mi się imię Antonina, czyli Tośka. No poprostu super.
Nie mogę się doczekać następniej wizyty, będę wiedziała czy do brzuszka mówić Mateusz czy Tosia, jeżeli się oczywiście nic w kwestii imienia przez ten czas nie zmieni :-)
Jak wracalam wczoraj z usg uradowana ,ze synek bedzie to i imie mi wpadlo do glowy
Dominik