reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wszysto co dotyczy porodu jest tutaj!!!!!!

W sumie to lepiej że tak krótko ale z drugiej strony nie wiedziałam,że aż tak krótko tzrymają tam w szpitalach....serio nawet po 8 godzinach u nas jak wsio ok to chyba tylko3 dni i do domu nie....moja kumpela załapała depreche poporodową i tzrymali ja 2 tygodnie a mała miała jakieś bakterie mówiła,że miała dość masakra.....2 tygodnie....:baffled:

reklama
Biedna, szczerze jej współczuje. Pewnie nic tej depresji nie pogłębiało tak jak sam pobyt w szpitalu.
Co do długosci pobytu to cos mi sie obiło o uszy, chyba moja mam mówiła, ze mają w Polsce skrócic ten czas do 2 dni. Ale moze dopiero o tym gadają, a wiadomo, jak to u nas jest - gadac moga jeszcze bardzo długo i nic z tego nie bedzie. Ale osobiscie uważam że byłoby super.
Tutaj podobno pio tych 8 godz. to na własne życzenie ale tak to siedzisz dobę. Wiele dziewczyn pisało, że urodziły w nocy i następnego dnia pod wieczór juz jechały do domu. Ale jesli z jakichs powodów nie chcesz to możesz z dzień lub dwa zostać. Nie wyganiaja. Myslę, że dla takich mamus, które mają już kolejne dziecko, taki układ jest idealny. A te mniej doswiadczone, jak sie troszke boją to zawsze mogą posiedzec dłużej.
No tak tu własnie jest- prowadzenie ciąży może niezbyt poważne ale same porody i opieka w szpitalu z tego co sie naczytałam- bardzo dobre.

Nie wiem jak u Was z porodami i opieka pewnie zależy na kogo sie trafi i z jakim humorem... ale faktycznie lepiej jak dłużej nie trzymają a zawsze jakby coś można podjechać może u nas skrócą do dwóch dnia ale tak jak mówisz w polsce się dużo mówi mało robi.....moja koleżanka rodziła w niemczech urodziła w nocy i w sumie też wyszła po 8 godzinach....

LADY a nie w aptece chyba mozna je tam kupić ewentualnie zamówic przez allegro można....ale w aptece powinny byc tak myślę:confused:

Ciężko mi odpowiedzieć na to pytanie Lady. Ja je kupiłam jak byłam w Polsce, w takiej małej hurtowni "Mama i Tata" w Babicach pod Warszawą bo to blisko mojego rodzinnego domu. Ale myslę że we wszelkich sklepach z art. dla dzieci można próbować je znaleźć.

o widzisz Ingrid a ja nie pomyślałam o tym,że można kupic w sklepach z art.dziecięcymi jutro idę odebrać stelaż i biustonosz do kamienia to zapytam o te majtasy widziałąm tam jakieś ale nie wiem jakie to byłe...

reklama
Do góry