Nie wiem jak to w kalendarzu szczepień wygląda, ale gdybyście szczepiły na DTP to małe info dla Was www.gif.gov.pl/rep/gif/pdf-y/WC/WC_2012-12-27-049.pdf
reklama
pamelcia100
Fanka BB :)
Dziewczyny moja mała została zaszczepiona tą szczepionką 7 grudnia. Co mam teraz zrobic??
Pamelcia, obserwować. NOP może wystąpić i po roku. Jak zauważysz jakąś anomalię, pędź do lekarza i nie daj sobie wmówić, że tak ma być, tylko każ zgłosić NOP do sanepidu i zrobić wpis do książeczki zdrowia. Jeśli wszystko ok, to się cieszyć
kakakarolina
och a nam ospa pięknie odroczyła szczepienia. Fajna przerwa przed drugimi dawkami się nam zrobi.
kakakarolina
Doti ściemę Ci ktoś walnął. Czas pomiędzy szczepieniami nie ma wpływu na ich skuteczność.
Dokładnie. Można zrobić większą przerwę, ale nie można krótszej niż zalecana. My tez mamy tak rozwleczone szczepienia. Już nawet nie zwracam uwagi na to ile minęło od poprzedniego szczepienia, tylko zapisuję się tydzień później niż pani doktor mi mówi , a ona i tak nam rozciąga w czasie te szczepienia. I na moją prośbę rzadko nas pani doktor szczepi hurtowo - raczej większość osobno.
Ostatnia edycja:
malinka1980
Dziewczyny, mam do Was pytanie. Szczepimy się opcją "5w1", dziś mieliśmy mieć kolejną dawkę WZWB, tyle że nie zaszczepiliśmy się bo jesteśmy teraz u moich rodziców na Mazurach. Czy jeśli to szczepienie przesuniemy o jakieś dwa tygodnie to będzie ok?
reklama
kakakarolina
malinka jasne że tak. My z powodu choroby mamy już 3 miesiąc przekładane