reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad noworodkiem

tylko monitor wytwarza promieniowanie.

tak sobie czytam ze trzymacie dzieci na podłogach (w leżaczkach itp) ::) u mnie by to nie przeszło bo wieje mi po podłodze :p

reklama
Empolan przyglądałam się Kamilkowi na zdjęciach... Jemu już się wytarły pierwsze włoski? Czy jakieś dzieciaczki są już "nieopierzone"? ;) Bo ja najchętniej wystrzygłaby te dziwne nieregularne kępki na Kasi głowie, wyglądają jak stara reklama fanty ;)

Kamilowi włoski wytarły się tylko z tyłu - taka owalna łysa polana mu się zrobiła ;) Reszta jakoś się trzyma. Ale ogólnie taki łysolek z niego jest :) A takie sterczące kępki uważam za urocze 8) ;)

mojemu Kubusiowi też się tak śmiesznie wytarły wloski z tyłu ::) a z przodu i po bokach ma "burzę włosów" tylko, że niestety ma dlugie i też chętnie już bym mu je obcięła ;) :)

Wiktoria też włoski ma jedne dłuższe,drugie krótsze w sumie śmiesznie to wygląda
ale ja to miałam czuprynę,kiedyś zeskanuję zdjęcie i pokażę, szopa na głowie dosłownie
także włoski chyba ma po tacie,bo więcej ich nie ma niż jest
ale zaraz,chwileczkę,tata też miał dużo włosków
hmmmmm???????? ??? O0 coś tu nie gra ;)

A naszą dziewczynkę też wypadałoby już strzyc. Ma 2-3cm ciemne włoski na całej głowie, a ostatnio przybywa nowych, w postaci meszku...

A my dziś odnieśliśmy kolejny wielki sukces!
Pobraliśmy mocz na posiew i to po pół godzince,nie ma to jak wprawieni w boju rodzice
i jeszcze zrobiliśmy morfologię i rozmaz
a mama się tak bała...(już wolę mieć sama 100 badań krwi niż kłuć moje dzieciątko,a jeszcze szczepienie w tym tygodniu :()

dziewczyny poradźcie cos
moja Maja od ślinienia sie ma wkoło buźki pełno krostek, stosowałam bephanten i sudocrem , ale to nic nie pomaga, bo to wszystko i tak spływa ze slina, a w nocy wyciera w poduszke,

Pycha Adaś ma to samo, ja nic na to nie stosuję tylko ciągle wycieram mu buzię. Jego to nie swędzi i w ogóle mu nie przeszkadza, no ale nie wygląda za ciekawie. Myślę, że pozbędziemy się tego dopiero jak skończy się ząbkowanie. :(

reklama
oj, a ja myślałam że jakoś sie tego pozbędę, :(
ale spróbuję jeszcze przemywac ja rumiankiem, choć pewnie to nic nie da, bo małej to czasami ciurkiem leci slina

Do góry