reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o szczepieniach

reklama
cornelka, ten artykuł akurat dotyczy serii w Portugalii a jej szkodliwość nie została jeszcze potwierdzona. Jest tam wspomniana strona szczepienia.info i myślałam, że pod takim adresem będą między innymi tego typu informacje, ale się przeliczyłam :dry:. Gdzie w takim razie zdobywać na bieżąco informacje o wycofaniu konkretnych serii szczepionek? W sanepidzie?
W ogóle nie podoba mi się ten temat poruszony wczoraj i dzisiaj :-(, bo teraz mam ciśnienie 200 na 100 bo o 15 mamy szczepienie 5w1 :eek:

"Doktor Grzesiowski podkreślił, że zostały wycofane konkretne serie szczepionek, prawdopodobnie dostępne tylko na rynku portugalskim."
Więc Prevenar raczej z głowy. A rotawirusy załatwiamy Rotarixem.
Z drugiej strony dobrze, że wycofują szczepionki nawet tylko przy podejrzeniach, a nie po potwierdzonej szkodliwości.

dzag, zadzwoniłam do teściowej, żebyś się nie denerwowała. Powiedziała, że sanepid w ciągu 24 h przekazuje im informację o wycofanej serii.

My się szczepimy w odstępach ponad miesięcznych i na pneumokoki na razie nie szczepię, żeby mi się szczepienia nie nakładały.

Dzag, na stronie szczepienia.info nic nie znajdziesz, bo to strona Glaxo :)
Wierzyć, albo nie wierzyć, moja droga, to można w Boga, albo Świętego Mikołaja. Szczepienia to nie religia a lekarze to nie bogowie, a nasze Państwo to nie Święty Mikołaj. Można im ufać, a moje zaufanie po takich numerach, niestety jest mocno w stosunku do nich nadwyrężone.
Nadal jestem zdania, że w interesie firm farmaceutycznych nie jest zdrowie ludzi, ale choroba, a niestety przez szczepienia wpędzamy się w różne świństwa z uszkodzeniem układu pokarmowego włącznie.

Aia, prawdajest taka, że nieszczepieni zagrażają jedynie kartelomfarmaceutycznym, bowiem mogą dać przykład innym (zresztą już dają), że dzieci nieszczepione wprawdzie odchorowują „swoje”choroby wieku dziecięcego, ale za to potem chowają się zdrowo. Mało tego! U dzieci nieszczepionych praktycznie nie spotyka się uczuleń, wad postawy, czy innych defektów rozwojowych.
Jeśli do tego dojdzie, że pojawi się odpowiednia grupa porównawcza dzieci nieszczepionych, rozwijających się prawidłowo, a na dodatek jeśli się okaże, że wśród dzieci nieszczepionych nie zdarzają się przypadki autyzmu (podczas gdy wśród dzieci szczepionych co sześćdziesiąte dziecko jest autystyczne), to wyjdzie na jaw, jaki naprawdę jest wpływ powszechnego systemu szczepień na zdrowie. Wówczas rozpoczną się procesy odszkodowawcze na taką samą skalę, na jaką obecnie szczepi się dzieci.

K8libby szczepienia nie powodują autyzmu...autyzm u dzieci jest wrodzony...może się jedynie szybciej ujawnić pod wpływem szczepionki,ale nie musi...
ja się dzisiaj wkurzyłam,ale umówmy sie w artykule jest informacja,że dana partia może być zanieczyszczona...

Nie chce mi się wdawać w dyskusję, bo każdy może sobie poczytać reprezentatywne badania, a nie strony dla mnie sorry eco oszołomów. Jak wszytko należy robić z głową i nie popadać w skrajności w żadną stronę, my szczepimy w dużych odstępach, po szczegółowych badaniach w tym neurologa i nie wszystkim. No, a jak dla Ciebie k8libby, gruźlica, krztusiec, żółtaczka typu B czy Hainego Medina jest chorobą wieku dziecięcego to chyba jednak nie zgłębiłaś temat, albo zgłębiasz tylko tak żeby uzyskać potwierdzanie swej z założenia błędnej tezy, że wszystkie szczepienia zabijają i wywołuj ąutyzm, co nie potwierdzi Ci żaden neurologi jak dotąd nie potwierdziły żadne REPREZENTATYWNE badania, a chorych umierających na gruźlicę widziałam, a i owszem.
Dziwne, bo dzieci w Afryce umierają na choroby wieku dziecięcego, a zgodnie z Twoją teorią powinny być okazami zdrowia.

A autyzm i szczepionka MMR i cała te badania lego lekarza który potem został w Wlk. Brytanii pozbawiony prawa do wykonywania zawodu za fałszowanie wyników badań to dla mnie taka teoria spiskowa jak nasz krajan Maciarewicz i katastrofa Smoleńska.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja wierzę w w logikę, jeśli w Japonii przestali szczepić dzieci w pierwszej dobie i po tym odnotowali spadek zachorowań na autyzm o 70%, to logiczne, że szczepienia mają wpływ na pojawienie się autyzmu u dzieci.
A chorzy umierają na gruźlicę z zaniedbania, z braku kompetencji lekarzy, którzy nie potrafią jej rozpoznać, bo prawie nie występuje i nie dzięki szczepieniom, tylko dzięki poprawie bytu ludzi, higienie i centralnemu ogrzewaniu.

Do góry