reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o porodzie

Makta właśnie o to rozwolnienie chodzi z tym olejem -ruchy jelit powodują rozpocz ęcie akcji porodowej , ale chyba nie miałabym odwagi spróbować , wyczytałam to w którymś artykule podsuniętym przez jakąś wrześniówkę

reklama
O matko jaki hardcore ! :no:

Tyle niektore sie o dziecko staraja, tyle radosci 9 mc, a teraz wszystkie najchetniej by wyrzucily z siebie te malenstwa...Przeciez 2 tyg to max jak sie przenosi... wiecej sie juz nie da ! Po co az tak przyspieszac...:confused::crazy:

o raanyyy... olej rycynowy ???:szok: toż to zakrawa na średniowiecze, może jeszcze skórkę kota i wywar z czarcich jagód :rofl2:
Jedyny "przyspieszcz" jaki mi odpowiada to seksik ;-) jesli nie pomoże to z całą pewnością jest przyyyjeeemnyyyy:-) (oczywiście jeśli nie ma przeciwwskazań)

Makta właśnie o to rozwolnienie chodzi z tym olejem -ruchy jelit powodują rozpocz ęcie akcji porodowej , ale chyba nie miałabym odwagi spróbować , wyczytałam to w którymś artykule podsuniętym przez jakąś wrześniówkę
To zalinkuje jeszcze raz dla jasności:)Post mnie rozwalił za 1 i 2 i3 razem jak go czytałam -napisałam nawet na priva do tej kobiety z pytaniem czy stosowała wiesiołka i maliny -odpisała ze tylko maliny sporadycznie i że pierwszy poród też miała bardzo szybki -więc w jej przypadku pewnie uwarunkowane genetycznie :tak:
mój dobry poród :) (długie) - Dobry poród - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl
i tu kolejna expresowa mamusia...
urodziłam :) było super :)) - Dobry poród - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl
Jescze raz polecam wam to forum-na pytania odpowiada doświadczona położna -tam tez wyczytałam po raz pierwszy o wiesiołku i malinach:)

Łojejku...:szok::szok::szok:
ciekawe czy ten mąż co nacinał w łazience potem jeszcze ja zszył he he he:-D
A z tym olejem to ja juz sobie podaruję.
Piję tę herbate z malin, łykam wiesiołka, ćwicze oddychanie jak to wszystko połącze z moim optymizmem to bedzie piekny poród:tak::tak::tak:

Ja pije maliny - wprawdzie tylko jeden kubek dziennie a wiesiołka regularnie i nic. Po dzisiejszej wizycie gin powiedział że szyjka jeszcze totalnie nie przygotowana do porodu

reklama
U mnie tez jakby cisza i tak sie zastanwiam jak sie zdecyduja na wywoływanie porodu to tylko oksytocyna?? Bo troche sie boje ze takie sztuczne wywoływanie moze sprawić ze poród bedzie dłuższy i gorszy...

Do góry