reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o porodzie

reklama
dziewczynki wiem ze u niektórych kobiet poród zaczyna sie rozkrecac od bóli kręgosłupa... jak ktoś mógły mi powiedziec dokładnie o którą częśc pleców chodzi?:sorry2:

Mam do Was pytanko... chodzi o skurcze przepowiadające....
Nie wiem czy to co mnie dziś w nocy spotkało to właśnie są przepowiadające
Bolał mnie dół brzuch tak jak na okres i trwało to przez kilka godzin w nocy a potem zupełnie ustało.... ja wiem że skurcze przepowiadające od tych porodowych różnią się właśnie tym że zanikają i nie są regularne ale czy taki ból brzucha to już przepowiadające????:unsure::unsure::unsure: Jaki jest mniej więcej czas od wystąpienia przepowiadających do tych porodowych i do rozpoczęcia porodu????

a mnie już wszystko boli, i plecy, i dupa :-D jakby mi kto szpile wbijał ... wczoraj wymiotowałam jak co poniektóre na początku ciąży, brzuch mnie czasem kuje, czasem boli jak na okres... ja już nie wiem co przepowiadające i w ogóle ....:zawstydzona/y::-(

No ja też jakoś dziwnie sie wczoraj czułam, jakieś kucie w doel, skurcze ale dzidzia się ruszała bardzo. wydzieliny mam więcej brak apetytu, dlatego schudłam, mdło mi ogólnie w brzuch napięty. ALe jakoś chyba mniej chodze do łazeinki w nocy, to może maleńka jeszcez poczeka. Tez się stresuję ale cóż ta chwila wkrótce nadejdzie i trzeba się z tym liczyć, czekac spokojnie na te chwile i w mairę możliwości zachować spokój:)

Mamuśki, tak przeglądałam forum i lipcówek i sierpniówek i zauważyłam że w znacznej większości rodzą w 37-39 tyg. niewielki odsetek w 40 tyga chyba tylko jedna w 41. Może się okazać że za chwilkę i u nas rozpakowanie nastąpi. ;-)

też myśle ze w tym tygodniu się coś ruszy:-) też chce miec to juz za sobą:rofl2:
wczoraj śmiałam się z M ze wszystkie nasze znajome nawet te co miały terminy na połowe września porodziły tylko nie ja:tak: nasz Filipek czeka do poniedziałku az babcia wróci później może mu troszke pomożemy z M;-)
CZy któraś mamusia potwierdzi ze serduszkowanie przyśpiesza poród? czy to raczej nieprawda:-)

reklama
hmmm no badania twierdzą że przyspiesza poród ....
koleżanka jak była na spotkaniu ze swoją położną to jej powiedziala żeby właśnie się poserduszkowala trochu bo to działa :-)

Do góry