reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o porodzie

A ja z pierwsza ciaza mialam termin wg oM na 22,08 wg pierwszego usg 26, 08 a wg tdrugiego 28,08 a wg trzeciego 29,08 a urodzilam 3 wrzesnia... :-)

reklama
Zakładam wątek w celach edukacyjnych, dla mamuś, które z różnych względów nie będą mogły uczęszczać do szkół rodzenia i dla mamuś, które do szkół rodzenia uczęszczają i chętnie podzielą się z nami ciekawostkami i nowościami :)

TRZA SIĘ WSPIERAĆ!!! :-)

Mnie kusi szkoła raz jeszcze- szczególnie że za 1 razem miałam cesarkę, a teraz może będę rodzic naturalnie:sorry2: więc jakby na to nie patrzeć to nie mam w tej kwestii doświadczenia :baffled::-D Poza tym to fajnie zobaczyć inne ciężarówki na żywo i sobie z nimi poplotkować... no i ta część relaksacyjna to była dla mnie rewelacja:tak:... Jest tylko kłopot z czasem, więc nie wiem czy mi się uda w końcu do tej szkoły pójść:-(

no właśnie z tym czasem jest jak zwykle problem.
Ja już w zeszłym tygodniu miałam iść na pierwsze zajęcia ale tak źle się czułam że sobie odpuściłam. A jutro...dzień matki....i jak M z pracy wróci to musimy jechać do teściowej i zapewne znów nie pójdę...a czas mija i obawiam się czy aby i tak nie za późno chcę się zapisać :confused::confused::confused::confused:

Ja też chętnie poszłabym znowu (w pierwszej ciąży chodziłam) właśnie po to żeby troszkę poćwiczyć no i spotkać inne ciążówki na żywo. Poza tym chciałabym sobie przypomnieć co tam za kosmetyki polecają dla dzidzi na początek bo już trochę mi z głowy powylatywało. No ale tak jak piszą dziewczyny - nie wiem czy znajdę czas :tak:

a ja chyba...nie pojde;) szczerze mowiac nie chce mi sie wcale;) babka mowila, ze w drugiej ciazy mozna sobie zrobic jakis kurs dodatkowy, cos w tym stylu. nie byloby to od poczatku. ale nawet na to nie chce;) jak opowiadala o porodzie to az rece robily mi sie mokre z nerwow, a moj maz patrzyl na mnie ze wspolczuciem, bo widzial,ze sie denerwuje. poza tym nie mamy czasu, chyba wole spedzic go z moim synkiem poki jest sam;) a reszte najwyzej doczytam.

co do cwiczen to chodze na aerobik dwa razy w tygodniu i jeszcze od czerwca zapisalam sie dodatkowo na aquaaerobik. chyba starczy;)

reklama
Ja byłam wczoraj na pierwszych zajęciach. Było bardzo sympatycznie. Pani położna tak sympatycznie opowiadała o porodzie, że aż przestałam tak bardzo panikować, uspokoiła mnie. Wiem że po zobaczeniu filmu który maja nam puścić zapewne strach wróci ze zdwojoną siła, ale narazie jest spoko.

Do góry