reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o porodzie

A ja z pierwsza ciaza mialam termin wg oM na 22,08 wg pierwszego usg 26, 08 a wg tdrugiego 28,08 a wg trzeciego 29,08 a urodzilam 3 wrzesnia... :-)

reklama
Zakładam wątek w celach edukacyjnych, dla mamuś, które z różnych względów nie będą mogły uczęszczać do szkół rodzenia i dla mamuś, które do szkół rodzenia uczęszczają i chętnie podzielą się z nami ciekawostkami i nowościami :)

TRZA SIĘ WSPIERAĆ!!! :-)

Mnie kusi szkoła raz jeszcze- szczególnie że za 1 razem miałam cesarkę, a teraz może będę rodzic naturalnie:sorry2: więc jakby na to nie patrzeć to nie mam w tej kwestii doświadczenia :baffled::-D Poza tym to fajnie zobaczyć inne ciężarówki na żywo i sobie z nimi poplotkować... no i ta część relaksacyjna to była dla mnie rewelacja:tak:... Jest tylko kłopot z czasem, więc nie wiem czy mi się uda w końcu do tej szkoły pójść:-(

no właśnie z tym czasem jest jak zwykle problem.
Ja już w zeszłym tygodniu miałam iść na pierwsze zajęcia ale tak źle się czułam że sobie odpuściłam. A jutro...dzień matki....i jak M z pracy wróci to musimy jechać do teściowej i zapewne znów nie pójdę...a czas mija i obawiam się czy aby i tak nie za późno chcę się zapisać :confused::confused::confused::confused:

Ja też chętnie poszłabym znowu (w pierwszej ciąży chodziłam) właśnie po to żeby troszkę poćwiczyć no i spotkać inne ciążówki na żywo. Poza tym chciałabym sobie przypomnieć co tam za kosmetyki polecają dla dzidzi na początek bo już trochę mi z głowy powylatywało. No ale tak jak piszą dziewczyny - nie wiem czy znajdę czas :tak:

a ja chyba...nie pojde;) szczerze mowiac nie chce mi sie wcale;) babka mowila, ze w drugiej ciazy mozna sobie zrobic jakis kurs dodatkowy, cos w tym stylu. nie byloby to od poczatku. ale nawet na to nie chce;) jak opowiadala o porodzie to az rece robily mi sie mokre z nerwow, a moj maz patrzyl na mnie ze wspolczuciem, bo widzial,ze sie denerwuje. poza tym nie mamy czasu, chyba wole spedzic go z moim synkiem poki jest sam;) a reszte najwyzej doczytam.

co do cwiczen to chodze na aerobik dwa razy w tygodniu i jeszcze od czerwca zapisalam sie dodatkowo na aquaaerobik. chyba starczy;)

reklama
Ja byłam wczoraj na pierwszych zajęciach. Było bardzo sympatycznie. Pani położna tak sympatycznie opowiadała o porodzie, że aż przestałam tak bardzo panikować, uspokoiła mnie. Wiem że po zobaczeniu filmu który maja nam puścić zapewne strach wróci ze zdwojoną siła, ale narazie jest spoko.

Do góry