reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o porodzie

reklama
enka...no niestety...bolało jak cholera.. :-( zwłaszcza po tym jak na dwie godz przed pojawieniem sie glowki przebito mi worek owodniowy... po tym byl istny koszmar ze skurczami... no ale tak jak polozna mowila-bez bolu sie nie da, a im bardziej sie postaram tym szybciej dzidzia wyjdzie...a przeciez ja tez to boli...

malutka wazyla 3150 gr, i miala 53 cm... ale z tym wzrostem to nie jestem pewna bo wszystkie ciuszki na 50 cm są na nia duze.. :confused: ..

vanilla - oj to naprawdę ... :-(
widzę że porody bywają maksymalnie różne, no moja już ma 3800 :baffled:
może jakoś pójdzie, tak czy siak powiedz że jak już jest po to ból nie jest ważny a dziecko :-)

Dziewczyny z UK : co znaczy opis na karcie ciazowej Eng 3/5 ??? Juz wiem ze Eng to engagment i oznacza wstawienie sie glowki plodu.... wczesniej mialam 4/5 a teraz 3/5 ???

Juz pogrzebalam na necie troche i to by znaczylo,ze glowka mi sie wstawia... czy ktoras to potwierdzi ? hyhy cos nowego ?? :rofl2:

Olgha, Jogobelka dzieki za odpowiedz!!! ide do apteki.
Vanilla ale sie nameczylas bidulko!!! oj jest to bol, nie ma co sciemniac i jeszcze sie musialas nastresowac co z Malutka. gratulacje, ze sobie poradzilas

princi-tak obniza sie:tak::-)oznaczaja tak wysokosc na jakiej jest dzidzia czyli od 5 do 0.jesli jest na 0 to dzidzia gotowa do wyjscia.ja mialam porod kleszczowy -parlam 1,5h i nie wyparlam bo Amelka sie zatrzymala na poziomie 1 czyli za wysoko:zawstydzona/y:tak to juz jest najpierw sie pchala sama(wody odeszly dzien wczesniej) a pozniej chyba sie wystraszyla i pomyslala ze jeszcze troche posiedzi w brzuszku u mamy;-):-):-D

No to teraz ja opisze swój poród;-)
15 we wtorek jakoś tak od godziny 15 miałam takie skurczyki i pobolewania pleców ale nic sobie z tego nie robiłam bo wydawało mi sie ze to te przepowiadajace:tak:o godzinie 21 jeszcze pomagałam M zrobić obcinke wokół kontaktów przy podłodze bo malował salon:-Dczułam skurcze poszlismy spac o 12 zasnełam i o 2:50 obudziły mnie skurcze poszłam do toalety i zaczełam je liczyc były co 3 minuty:szok::szok::szok::szok:ale myslałam ze to przeciez niemozliwe!!!!poczekałam chwile obudziłam M on poszedł obudzic sasiada zeby sie zbierał bo miał nas zawiesc do szpitala.W domu juz lekko krwawiłam.W szpitalu pod KTG byłam o 3:45 lekarka nie bardzo sie ruszałam zeby mnie zbadac ale jak juz mnie bada to robiła coraz wieksze oczy i mowi 8cm!!!!ZARAZ URODZISZ!!! i zaczeła wołac i mówi ze zaraz bedzie dziecko szybko wszystko przygotowali.
Czułam ze nie moge ulezec na plecach i zapytałam czy moge jakos zminic pozycje wiec kazano mi klekąć na łóżku tyłem i tak kilka razy poparłam wszytsko dokładnie czułam jak główka wychodzi i reszta ciała Karola:tak::tak::tak::tak:jak go urodziłam kazano mi sie obrócic i zobaczyłam malenstwo:-):-) Syn przyszedł na świat 16.09.2009 o godzinie 5:08,tata przecioł pepowine dali mi zastrzyk z oksytocyny zeby łatwo wyskoczyło łożysko:-)
Bardzo podobało mi sie na sali było przyciemnione światło tylko położna i pielegniarka od noworodków, urodziłam naturalnie:-):-)
od chwili narodzin dziecko cały czas było ze mna dopiero dzisiaj było kapane w domu a lekarz zbadał je przed wypisem ze szpitala.

Bardzo mile wspominam poród i chyba ta herbatka z liści malin troche pomogła:-):-)

kizi pozazdroscic porodu!!!! :-D
azorek no dzieki ;-) kurde dwa tyg temu bylo 4/5 teraz 3/5 ....... cos powoli sie rusza hyhy Czuje,ze przenosze ! :-:)rofl2:

reklama
Do góry