reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o pielęgnacji i zdrowiu naszych maluszków:)))

reklama
Weroneczka jestem po wizycie i pomęczyłam pediatrę w sprawie tych zielonych kup.. Kuba ma jeszcze krostki na policzkach i brodzie (takie o jakich pisze Ehtele) bałam się, że te krostki i zielone kupy to skaza białkowa.. okazało się, że te krostki to trądzik i białe czubki mam traktować spirytusem, a całość przecierać wodą przegotowaną z nadmanganianem potasu.. co do zielonych kup.. to powiedziała, że skaza może dawać tylko objawy z przewodu pokarmowego...:( w każdym razie ja od soboty odstawiłam nabiał (a jadłam go bardzo dużo, praktycznie w każdym posiłku) i Kuba robi już żółte kupy, więc moja lekarka stwierdziła, że w moim przypadku to raczej nie skaza, a zbyt duża ilość nabiału.. i kazała na 10 dni odstawić całkowicie nabiał, a potem spróbować w małych ilościach.. i wtedy może nie będzie on wpływał na kupy.. plus przepisała kropelki biogaia..

dziewczynki, a takie pytanie - czy trzeba te krostki w ogole czyms przemywac?? moj jak mial, to gora 2-3 dni i samo schodzilo. ja twarzyczke myje tylko przegotowana woda. bardzo rzadko smaruje kremem Wedeli do twarzy. i co jeszcze zauwazylam u nas - strasznie schodzi skorka na glowce - miedzy wloskami - czy to normalne??

ehtele jak się cieszę, że to napisałaś! Julka tez to ma, jak spi prawie nie widać, a przy płaczu czerwone,,, też tylko na buzi, i maja białe czubki... dzisiaj jakos tego więcej szczególnie na czole... az sie przestraszyłam, bo do tego dzisiaj bardzo placze:(

co do kup u nas też były zielone i mocno sluzowate, przeszło samo 3 dni temu, diety nie zmieniłam, terazm mamy sliczne , żółciutkie, ciekawe czy ten stan się utrzyma, niestety razem z ładnym kolorem kupki przyszy problemy z jej wydaleniem i mała trochę się męczy.

ehtele jak się cieszę, że to napisałaś! Julka tez to ma, jak spi prawie nie widać, a przy płaczu czerwone,,, też tylko na buzi, i maja białe czubki... dzisiaj jakos tego więcej szczególnie na czole... az sie przestraszyłam, bo do tego dzisiaj bardzo placze:(

co do kup u nas też były zielone i mocno sluzowate, przeszło samo 3 dni temu, diety nie zmieniłam, terazm mamy sliczne , żółciutkie, ciekawe czy ten stan się utrzyma, niestety razem z ładnym kolorem kupki przyszy problemy z jej wydaleniem i mała trochę się męczy.

no to syfki szybko powinny po spirytusie zniknąć:p u mnie już się poprawiło...

Moja sie chyba moim mlekiem nie najada, bo sie budzi co 15-20 minut i woła dalej i tak bylo dzisiaj cały dzień.. teraz dałam butle i śpi jak zabita-zobaczymy jak długo:p

ale niestety Bebiko idzie w ruch non stop i ze 2 razy dziennie butlę dostaję..

czasami pomaga tylko cycuś i spi, a czasami kropla modyfikowanego na dokładkę-dosłownie:)

reklama
Do góry