reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

reklama
Gratulacje ząbków, a co doslinienia to Zośka nigdy sie nie śliniła w ogóle
No u nas Zosia coraz częściej się puszcza, mam wrazenie ze coraz liepiej jej idzie to chodzenie choć i tak głownie smiaga na kolanach, az ma twardą. suchą i popękaną skórkę od tego,cały czas jej natluszczam te kolanka, ale bez efektu. Pewnie jak juz bedzie sie poruszała na nogach to się jej wygoi.

u nas tez raczej nie ma szans zeby Zocha potroiła do roku wage czyli 10,8 na razie wazy 9,3 w sumie od listopada waży tele samo, za to urosła wg mnie ze 4 cm.
Co do ubranek to nosi niektóre 74 ale w większości 80 choć jedne body ma na 68, chodzi w nich od lipca i cały czas sa dobre, nie wiem jak to się dzieje.

ivaz to super że się mała nie ślini :tak: u nas śliniaki non stop zmieniam :-p a kolanek suchych nie ma, a też gania na czworakach. jednak co dziecko to inaczej ;-)

Isku może to przez sposób chodzenia bo Zośka chodzi tylko na kolanach nie używa rąk tj klęczy i idzie, jest w pionie i cały ciężar spoczywa na kolanach

A u nas tzn u Marysi jest 6 ząb, tylko ciagle nie daje sobie zaglądnąć do buzi żebym mogła je dobrze zobaczyć.Strasznie sie ślini a chodzić leniuch nie chce,tylko raczkuje.

Natalia w ostatnich tygodniach to powiedziałabym, że nie tyle chudnie co nawet szybciej przybiera na wadze. Moja waga łazienkowa pokazuje ok. 9 kg - na 100% będę wiedzieć ile Młoda waży w środę, gdy mamy szczepienie (drugi raz pneumo). W każdym razie, jak się urodizła to była drobinką (2 700g) i długo była dużo mniejsza niż wiele Waszych Maluszków, a teraz widzę, że goni. Ubranka nosi głównie 74.

Hitem u nas ostatnio są zabawy piłeczką - jak siedzi Natalia chwyta piłkę i rzuca w moim kierunku, a ja jej odrzucam i tak w kółko - zabawa przednia i śmiechu mnóśtwo. A jak "chodzi" trzymana za rączki to uwielbia kopać piłkę po podłodze. Piłkarka mi rośnie, czy co. Pewnie już nie będzie raczkować - trochę porusza się na pupie, ale słabo i to mnie martwi bardzo. Natomiast domaga się tego prowadzenia za rączki i wtedy jest pełnia szczęścia a biega tak szybko, ze trudno za nią nadążyć w takiej zgiętej w pół pozycji. WIęc co dzień trochę tak spacerujemy, ale boję się, żeby jej nie zaszkodzić.

reklama
miotlica-moze i pilkarka,kto wie:tak:;-)
Moja tez leniuch,glownie raczkuje a jak podrobi kroki to sama schodzi do raczkowania.Akurat kolanka u nas sa OK,nie suche.
O postepach w mowieniu pisalam juz na wz,pare slow da sie "zidentyfikowac" takich ludzkich;-):-D
Zabek 6-ty widac ale nie wyrznal sie jeszcze.

Do góry