reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

julia, Ada jak się urodzila to ważyła 3790, więc ma co potrajać :tak: Obecnie przez te uszy (głównie bo powodowały spadek apetytu i ból przy jedzeniu) i zabkowanie waży około 8,5 kg.

Te całe statystyki, co dziecko powinno a co nie to jakaś głupota, bo wiadomo, że łatwiej potroić wage dziecku które się urodziło lżejsze niż cięższe.

reklama
My też raz i jak zapytałam, kiedy do kontroli to lekarz powiedzial, że nie trzeba bo jest ok. Ale znając tych konowałow i moje ostatnie doświadeczenia z nimi pewnie powtórzę na własną rękę :tak:

julia, Ada jak się urodzila to ważyła 3790, więc ma co potrajać :tak: Obecnie przez te uszy (głównie bo powodowały spadek apetytu i ból przy jedzeniu) i zabkowanie waży około 8,5 kg.

Te całe statystyki, co dziecko powinno a co nie to jakaś głupota, bo wiadomo, że łatwiej potroić wage dziecku które się urodziło lżejsze niż cięższe.

No więc własnie mój pierworodny ważył 2690 a na roczek wage miał prawie 5 razy tyle a Natuś 3500 a teraz waży 8 i za chiny ludowe nie potroi bo prawie nie je gdybym rano i wieczorem nie pasła go kaszkami to wogóle by znikł

Eve u nas tez było ok, nawet wziął zdjęcie z usg zeby studentom pokazać, ale mimo wszystko kazał przyjsc jak zacznie chodzić, więc pojdziemy, w sumie place abonament miesięczny w Luxmedzie prawie 100zł, a w ogóle nie korzystam, oprócz własnie ortopedy to nie byliśmy ani razu i całe szczęście!!!

U nas też kontrola tak o - 3 są po prostu, trzeci raz jak dziecko już stoi, ale najlepiej w 11 miesiącu każą przyjść

u nas ortopeda ogólnie powiedział że mamy przyjść na kontrolę jak Oli zacznie chodzić:tak:ale nie mówił nic że USG będziemy ponownie robić.
USG mieliśmy tylko raz chyba w 8 tygodniu..:sorry2:

Jula nie gryzie, chyba że przypadkiem, natomiast ostatnio jak skończy pić, to gada do cyca, uśmiecha się i paluszkiem delikatnie dotyka :-) ale ja zaraz chowam, mówię "to nie zabawka" ;-)

No i jak tu wymagać od dziecka, żeby raczkowało w dzień jak ona całą noc wędruje to chyba się wtedy wystarczająco już wymęczy:-D
ale Anula ma czas i miejsce na ćwiczenie raczkowania ;-)

gratulujemy nowych ząbków :tak:

Jula dzisiaj stała chyba 10 sekund bez żadnego podparcia, ale się ucieszyłam, bo ona chodzi przy meblach, pchaczu, za rączki - ale jakoś tak bez trzymania to nie chce jeszcze - a tu tak ładnie dzisiaj :tak: i od kilku dni potrafi sama wleźć na kanapę, fotel i łóżeczko Niki - co dzisiaj zakończyło się wielkim BAM, ale nic się nie stało bo łóżko nie jest wysokie ;-)

reklama
my mieliśmy raz tylko usg - kazali pieluchować szeroko do 6 miesiąca, ale na kontrolę nie kazali przychodzić... dziwne to trochę, ale cóż...

Do góry