reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

reklama
Adka to już też taka ruchliwa, że szok. Jakoś ostatnimi czasy się tak uaktywniła, nie ma szans by zasnęła w łózeczku w normalnej pozycji. Zazwyczaj albo w poprzek, alebo tam gdzie powinny być nogi jest głowa :-D Obroty robi ładnie i z brzucha na plecu i z pleców na brzuch. Wyciąga ręce do zabawek, łapie je al najlepiej to moje kłaki :baffled: Od dwóch dni nauczyła się pluć jedzeniem :baffled: jak już nie chce. A dziś jak zaczęłam cmokac ustami to też tak jakby chciała to zrobić i usta tak fajnie ukladała. To się pochawliłam, bo jakoś żadko sie chcwale postępami Aduśki.

a moja Zu jak płacze albo marudzi to juz nie robi "yyyyy yyyyyyy yyyyyy" tylko teraz mówi:..... ma ma ma ma ama ammmaaaaaa ma ma łał łał mam ma więc rozumiem żwe chodzi o mnie...;-)

Agusia ale Justyna chce odstawić ale mleko takie które ona pije w kartonie:tak: bynajmniej ja tak to zrozumiałam...

Justyna myslę że warto spróbowac, ale nie tydzień a co najmniej 2-3 tygodnie. Mi pediatra tłumaczyła ze alergen tyle potrzebuje czasu aby wyjsc z organizmu i sie oczyścić:-( U nas nie ma niczego takiego ale 2 tygodnie sie meczyłam bez nabialu żadnego (mi nie kazała jesc nawet kurczaka, rosołu, tylko indyka):-(, a okazało się że to trądzik niemowlęcy był:-:)confused2: Dla mnie było ciężko bo ja nabiałowa dziewczyna jestem.. Mówiła ze po tych 2-3 tyg mam dopiero wprowadzić powoli jogurt ale nie mmleko i obserowac.
Koniecznie kup sobie w aptece Wapno w tabletkach (tam z 5 zl kosztuje) i bierz codziennie, to niezbędne przy odstawieniu nabiału.

Ola moze sprobuj dac malej inna kaszke??
Moj szym bananowej nie lubi za bardzo jak mu podalam to plul nia na odleglosc.
Pozniej dalam mu malinowa i wcinal jak szalony, bananowa mieszalam z kleikiem kukurydzianym i lepiej mu smakowala.

Justyna moze rzeczywiscie to wina mleka!!!
Odstaw i zobaczysz czy jest jakas poprawa.
50g to malo,a ja myslalam ze moj Szym najmniej przybiera.Ostatnio 40g na tydzien,a pediatra mowila ze najmniejsza krajowa to 45g czyli sie nie miesci-ale najwazniejsze ze przybiera.
Teraz moze jest lepiej bo jemy lyzeczka i jemy wiecej niz z butelki.

A moj Szymon w czwartek wzial nozke do buzi:-).
A wczoraj to powtorzyl i nawet strzelilam mu fotke:-).
Przewracanie ma opanowane,czulga sie do tylu,i kursuje po calej podlodze.
Zmienia swoje polozenie czasami o 360stopni.
Wiercioch jeden!!!

Jak bylam w PL to pisalam wam chyba na watku glownym ze maly strzela z wargi,jak tylko tu wrocilismy zapomnial o tym ale za to pierdzi buzia,a to robil przed wyjazdem do PL,w PL o tym zapomnial

Dzisiaj o 15 mamy szczepienie, poproszę żeby go w końcu zmierzyli bo wczoraj go ważyłoam to było 8900g ale w ubraniach i pampku
kawal chlopa z tego szymonka:tak::tak::tak:
dobrze ze chce jesc nie to co moj nie jadek:baffled:.

Madzik super ze Oliwier na Twoim mleku tak ladnie rosnie,nie sluchaj tej lekarki tylko rob tak jak ty uwarzasz:tak:

Moj nie stety slabo ostatnio przybieral 30czerwca ostatnio byl wazony i wazyl 5900g teraz nie wiem ile wazy ale pewnie z 6500g moze nawet nie:-(

adas tez sie wierci jak szalony-wczoraj tak wariował w łozeczku ze wyladował głowa w takim akwarium fisher prica-walnał tak mocno ze az sie zataił w płaczu i ma guza:baffled::baffled::baffled:

nie mam pojecia jak to zrobił bo byłam obok!!
maz sie smieje ze ze mnie!! i mowi ze specjaknie dziecko maltretuje :)

reklama
Małgorzata mi coś strajkuje :crazy:
czwartą już noc z rzędu budzi się średnio co godzinę, chodzę dosłownie jak pijana, niewiem już sama czy to przez zęby i przez upały, mogę spać na stojąco :confused2::confused2::confused2:

Witam.
U mnie dokładnie to samo. Tosia od drugiego miesiąca spała ładnie od 22 do 7-8 rano i przez sen karmiłam Ją o 4 rano bo sama się nie domagała. A teraz horror. Przez tydzień budziła się prawie co godzinę, teraz jest troszkę lepiej bo budzi się co 3 godziny. Ale szukam powodu i nie wiem o co chodzi....Może to ząbki? Ma podobno troszkę rozpulchnione dziąsła ....

Ja chcę moją dawną Tosię ;-)

Do góry