reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Gosia ja czytała gdzieś że idealnie jest jak coś jest na większym centylu, tylko nie pamiętam czy wzrost na wyższym czy waga :sorry::eek: będę musiała poszukać. Patrycja ze wzrostem jest na 75 centylu i tak jest prawie od początku, chwile była na 90 (ale wiadomo jak oni mierzą dzieci :eek: centymetr źle zmierzony i już inny centyl) a wagowo przy każdym pomiarze na około 90 centylu (różnice są minimalne, teraz jest lekko poniżej kreską)

reklama
Ja już długo się tutaj nie udzielałam ;-). Patrycja łapie zabawki które ją interesują :tak: jak coś jest najwidoczniej nudne to nie zwraca na to uwagi :-D grzechotki łapie, wszystko na macie też, a najbardziej wyciąga rączki do swojej lalki szmacianej i pieska z fisher price :tak:. Smoczki z buzi wyjmuje dosyć często a później się nim bawi :-D. Na boczki się odwraca coraz częściej, wczoraj jak poszłam zrobić mleko to zostawiłam ją na lewym boku a jak wróciłam to była na prawym. Z odwracaniem na brzuch ma jeszcze problem, ale jak się zmobilizuje i uprze to jej się udaje ;-) ale robi to stopniowo, najpierw na bok a potem na brzuch. Odwraca się na plecy coraz częściej :tak:.

miotlica- no to bardzo się ciesze!!! tak trzymać, ucałuj Natalkę od nas!!!:laugh2:

hmmm....tylko pojawia sie pytanie: Czy to w końcu ćwiczenia zadziałały, czy może Natalka potrzebowała więcej czasu???:confused:

No to ja już skończyłam karmienie piersią...
Nie wiem czemu. Jakoś tak samo się skończyło. Jeszcze ze 2 tyg temu karmiłam raz w nocy, ale teraz już orawie nic nie ma w tych moich cycochach.
Walczyłam, często przystawiałam, laktator, ale nic z tego. Może jednak za słabo się starałam.
Ale myślę, że 4 miesiące to całkiem nieźle;-)
Z jednej strony mogłabym pokarmić jeszcze trochę, ale z drugiej dobrze, bo jak zamierzam wrócić do pracy to muszę najpierw nauczyć jeść dziecko z butelki, a potem łyżeczką, więc mam jeszcze trochę czasu :tak:

ja dzisiaj byłam z Wojtkiem u lekarza i ważyłam tam go i odetchnełam z ulgą, bo okazało się że moja domowa waga trochę przekłamuje i młody waży 8,87kg a nie 10kg, ufff teraz przynajmniej mieści się w jakiś normach, choć i tak wygląda jak półroczne dziecko:laugh2:

O nie,o lapaniu za wlosy to wy mnie nic nie mowcie.Ja to az sie zla robie na Juli ze mi klaki wyrywa!Normalnie czasem trzyma je w garsci miedzy paluchami bleee:baffled:A poza tym-TO BOLI!

Moja Julita z waga i wzrostem na 75 centylu.A zaczynalysmy od 3 i 10 centyla jak sie urodzila!Ale buzie to ma pyzata jakby byla hen hen poza siatka-ja nie zartuje ze ma buzie prawie szerokosci mojego meza:szok:A ma 5 m-cy a maz 27 lat i jest chlopem...

reklama
Dominik też zaczął łapać mnie za włosy i ciągnąć , a do tego on zadowolony, a mnie boli:-D
Aha no i dzisiaj już umie obracać się na dwa boczki. Próbował też obrót na brzuch, ale jeszcze mu nie wychodzi, więc troszkę się denerwował:-D A i odkąd nauczył się przewracać na boki, to dłużej poleży, bo tak to chciał na ręce, a teraz sam się zabawia tym przewracaniem.

Do góry