reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

reklama
Jula z lubością cmoka palec od stópki - ale tylko od prawej ;-)
przewraca się też coraz szybciej z brzuszka na plecki - dzisiaj przeturlała się przez całą szerokość tapczanu, tym razem uważałam i nie zleciała ;-) fajnie wygląda jak zaczyna się obracać - lży na brzuszku, głowa na boczku, zadziera jedną rączkę, patrzy do góry, zastanawia się.. a potem myk i już :-)

he he skąd ja to znam.... ja od miesiąca karmię co 1,5 - 2 godziny... masakra. dzisiaj od 5 do 10.30 co godzina:-D jak się okaze po tych wszystkich wyrzeczeniach, godzinach wiszenia na lakatorze, żeby pobudzi c to i owo, obiadkach które wywołały u mnie poczucie winy itd że mała nadakl nie przybiera wystarczjąco to chyba ię zapłaczę:confused2::laugh2:

a Zu zaczęła łapac zabawki!!!!!!! nareszcie. coprawda zupełnie nie wie co z nimi zrobic ale jest postęp. no i zauważyłam, że nie wszystkie zabawki ją interesują. karuzela nadal mogłaby nie istnieć. lalki (a raczej jedna szmaciana) i misie bardzo proszę usmiechy są i gaworzenia... grzechotki raczej sa kiepskie, bierze do rączki wyma****e ze dwa razy i odrzuca. mało interesujące są widocznie:-D no i cwaniara wyczaiła, że różowa łyżeczka to cos dobuzi. od samego począku niemal dosaje na niej witaminy ale odkąd dostaje też słoiczki nie nadąrzam z dawaniem. dzisiaj po kąpieli zbliżam się z witaminką a ta już dziobek otwiera na całego i odwraca buzię w stronę łyżeczki..... ewidentnie magiczna różowa łyżeczka:laugh2:

a prpos cmokania paluszków od stópki... ja chyba padnę jak zobaczę jak Zu to robi. a dzieciaki pakują same stópki czy jak stopa jest w skarpecie to im nie przeszkadza??

a! i nie wiem, ae Zu wszystko zacyzna robić od lewej ręki - bierze zabawki cmoka ssie trze oczy. ciekawa jestem czy będzie leworęczna. oboje z m jestesmy praworęczni

?Justyna super ze Zu zaczela sie interesowac zabawkami:tak:.
Grzechotki to chyba kazde dziecko wyrzuca.
Moj to trzasa tymi grzechotkami ze szok.czasami walnie sie w brzuch albo nawet i glowe:szok:potem nimi rzuca!!!

Szymon teraz bierze noge i w skarpetce do buzi,wczoraj naprzyklad siedzial w bujaczku i pchal noge ze sskarpetka,potem ja zdjal:tak:.

Adi też już przewraca sie z brzuszka na plecki i odwrotnie:tak: jesem z niego baaardzo dumna:-D A grzechotkami to bardzo lubi się bawić, a w szczególności jedną:-) Do tego strasznie kombinuje żeby usiąść, co chwilę podrywa głowę i nogi do góry, bardzo śmieszb=nie to wygląda, tym bardziej, ze strzasznie się denerwuje, że dalej mu to nie wychodzi:-D Co do nóżek, to narazie chwyta się tylko za palce, ale coś czuję, ze zajadanie sie słonymi paluszkami od nóżek to kwestia kilku dni:tak:

Justyna - gratulacje:) Ucałuj Zu od nas :)

Jasiek nawet lubi grzechotkę. Bawi się nia, przekłada z rączki do rączki.

Teraz znów molestuje matę... Próbował się odbrucić na brzuszek, ale natrafił na pałąk od maty i mu się niestety nie udaje, więc się wkurza:-D

reklama
Justyna, madzik - jutro bede u alergologa, to zapytam, jak to jest z tymi alergenami. Bo raz slyzze, ze kilka tygodni sie utrzxymuja, a tu z drugiej strony moja kolezanka widziala poprawe u swojej córy juz 24 h po odstawieniu nabialu, a w przeciagu paru dni ustąpily wszystikie zmiany skórne:eek: i badz tu czlowieku mądry:baffled:

u nas po kakao chyba nic nie wyskoczylo, tak wiec moge sobie pozwalac raz na jakis czas:tak:

A Tadzik zmienil sobie rytm jedzonka, wczesniej jadł 8 razy na dobe po 100 - 110 ml, a teraz je juz "tylko" 7 razy, za to po 120 - 130:tak:

Do nas dzis przyjezdza rehabilitantka do domu, bo chyba zle z mlodym cwicze. Musi mi babka dokladnie pokazac, co i jak, bo ta co panstwowo chodzimy nei bardzo ma na to ochote:crazy:

Matko, mam juz dosc chodzenia po lekarzach!!!

Do góry