reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Ewelci współczuję problemów z jedzeniem :eek: nie wiem co poradzić, bo Patrycja to mały żarłok, ale je zależnie od osoby która ją karmi. U mnie potrafi w ciągu 5 minut wypić 130 ml ale zazwyczaj zajmuje jej to 10 minut, u Roberta pije trochę dłużej jakieś 20 minut i zazwyczaj nie wypija wszystkiego 30 ml zostawia, u mojej mamy pije jakieś 40 minut :-D a czasami nawet godzinę ale wypija całą butelkę a u mojego taty natomiast pije dosyć szybko. Mojego wujka dziecko też pije tak sobie, na raz około 80,90 ml ale lekarka poleciła im zagęszczacz i ładnie przybiera na wadze.

reklama
Agusia jak ja bym chciala zeby moj maluch wypijal mleczko w 10-20min.
Wczoraj mialam mu zagescic mleczko pierwszy raz kleikiem kukurydzianym ale sie powstrzymalam,bo tak sciemnial z tym jedzeniem.
Moze dzis zageszcze na noc,moze mu przypasuje:sorry:.

Cześć Dziewczyny:-) może Was to pocieszy: po porodzie miałam problemy z laktacją - ważyłam Hanię przed i po karmieniu żeby sprawdzić ile zjadła. Czasem wychodziło że ważyła tyle samo przed i po....:crazy: No i trafiłam na super połozną - przestałam zastanawiać się ile mała zjadła - ważne ile przybrała:-) Norma to 700-1000 na mies.

Agusia zageszczaja po to zeby nie ulewal:tak::tak:
Ja tez wczesniej zageszczalam tylko u nas to sie nazywa Gaviscon czy Gavison

Kasia BS czytaj najpierw posty kto czym karmi? a potem pisz!
Norma 700-1000 a moj w 8 dni tylko 100g:crazy:to na miesiac by wyszlo jakies 400g:baffled:

Oni nie po to zagęszczają, lekarka im to poleciła bo mały mało jadł, z ulewaniem nie mieli problemów. Ale też czytałam na opakowaniu że jest to na ulewanie :confused:. Nie wiem jak Ci pomóc, może jak już będziesz w Polsce to lekarze coś Ci poradzą

ewelcia-a moze rozwizanie jest bardziej banalne...moze spróbuj zmienić butelke i smoka-na zdjeciach widziałam za karmisz TT...Adas jak dostawał herbatke w TT to sie ksztusił bo mu za mocno leciało, teraz pije z Nuka lub Aventu i jest ok

a my po kolenej wizycie u pediatry w związku z tym ulewaniem z krwią....i badz tu człowieku madry ...jeden mówi ze alergia, inny ze to przypadek z niczym nie związany...sama nie wiem...wyniki z krwi takie sobie-mocno podwyzszone limfocyty i niski hematokryt i hemoglobina....

a poza tym u nas kryzys z karmieniem-mam jakby mniej pokarmu a mały jakis głodniejszy....na szczescie mam zamrozone zapasy wiec go dokarmiam z butli...

ehhh...ide spac....bo smu mi masakrycznie brakuje

Czy któraś karmi BEBILONEM COMFORT ?
Czy to mleko to tylko na receptę czy idzie normalnie kupić.
Mały po bebiku ma straszne zaparcia znów nie robi kupy od pon rana :-( dziś znów strasznie płakał.
Nie wiem może zmienię mleko ten bebilon ponoć działa na zaparcia i kolki tylko czy to naprawdę działa :crazy:

reklama
Ja karmie Bebilonem ale chyba nie confort tylko takim zykłym w zielonej puszeczce. Adzie bardzo smakuje i dobrze je przyswaja.

ewelcia, my tez mamy butle TT i Ada je uwielbia, nie krztusi sie, ani nic z tych rzeczy :)

Do góry