reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

No i dzis od rana w pieluszce i juz 2 kupy były - chyba sie odblokował Tadek po nocnikowym stresie:-D Jednak to bylo to, tak wiec sie utwierdzilam, ze jeszcze nie pora.

reklama
moonik-pewnie, nie ma co Tadka stresować na zapas, bo jeszcze jakieś zaparcia będzie miał, i nocniczek będzie mu się z czym złym kojarzył i skutek będzie odwrotny...chyba wszystko w swoim czasie, nie ma co na siłę przyspieszać.

Wiadomo jeśli dziecko samo woła to tylko pogratulować i się cieszyć!!!

Wielkie gratulacje dla Adusi:tak::tak::tak:
U nas nawet prób niema,młoda dalej boi się nocnika pokazuje że tam się robi siusiu i fujfuj ale na tym końce,mamy tez nakładkę na kibelek i tez nic,widocznie jeszcze nie czas na nas

Dokłądnie jeśli dziecko woła o wielkie gratulacje - widać już dorosło do nocnikowania.
Gosia jest na tym samym etapie co kiedyś. Przynosi nocnik z łazienki chętnie na niego siada (sadza nawet lale), mówi "sisi" ostatnio nawet pojękuje jak na kupkę. ALe nie czai co to jest sisi czy kupa. Jak zrobi w pieluszkę to wcale tego nie sygnalizuję, nawet kupa jej nie przeszkadza ....

Magdalenka - Ada tak nocnik z 2 tygodnie nosiła i teraz zaczęła wołać. Może i Gosia niedługo będzie. Ja jeszcze nie ściągam Adzie pieluchy, nie mam ochoty zmieniać co chwilę ubrań. Poprostu jak zawoła to ją wysadzam. Dziś robiłam coś w kuchni i ona przychodzi do mnie i siku. Ja nie mogłam oderwać się i mówię zaraz, a ona stoi obok mnie i się drze siku, siku, tupie nogami, więc musiałam po ten nocnik biec :)))

U nas znowu jaja :)

Pytam Szymona
-ja- " jak się nazywasz chłopczyku???"
-o on :" Kuba"
-ja ; "co, kuba???"
-on : "nieee Sima"

taki mały a już kombinuje i sobie żarty ze starych robi

oj tak Karolcia świetnie mu wychodzi np: " Siooo ić obie" czyli idź sobie!!!

a dzisiaj powiedział Sonia, Gosia, Kuba-tak wyraźnie-jak dorosły :)

i smiesznie mówi noc-nioć :)

reklama
a moje dziecie nadal nie powtarza za mną słów, z dźwiękonaśladowczych powtórzy chyba wszystko, ale z normalnymi słowami nie idzie mu, mówi proste słowa dwusylabowe, ale nie powie domek czy czapka ;] jak tak na niego patrzę to wydaje mi się, że jego gębusia nie jest jeszcze gotowa do mówienia ;|

ATsonia chwali się Szymkowi, że mówi Kuba :-D:-D

Do góry