reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Jejku! Nadia nosi 92-98 Szok!!! Franiu tak samo!!!

Jasiek w 92 chyba by się utopił.

Najczęściej nosi 86, ale 82 też. Jak bez pieluchy chodzi tylko w majteczkach to np. body 86 wogóle na nim wisi.

Wzrostu ma 86-87, coś koło tego, a waży ok. 12,5 kg.

a wogóle to rozmiar 86 jest chyba najgorszy, bo przeważnie w sklepach to jest jeszcze "niemowlak" a nie "mały chłopiec" i ostatnio oglądałam polarek 86, który wydawał mi się na styk i wolałam kupić 92, ale już w większym rozmiarze nie było...

reklama
no naprawde szok.zwlaszcza ze corka mojej kuzynki ma niecale 4 latka i nosi 98,bo jej ostatnio sukienusie pozta wysylalam na imieninki,no , wtedy miala 3,5 roku bo to zima bylo ale Nadia wielka musi byc.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Majka nosi 86 w 80 juz praktycznie zadne nie wejdzie, powiem wiecej wiekszosc bodziakow 86 juz za małych i 92 nosi....wiec ja juz sama nie wiem jak to jest wczoraj ją jeszcze specjalnie ważyłam i mierzyłam i wyszlo mi waga aż 11,300! Nie wiem jakim cudem tak szybko przybrała a wzrost dzis spr i jest 80cm..... Ech tak mi sie wydaje ze jej wzrostu odejmuja te jej krzywe nózki, niestety codzien sie wybieram do ortopedy i wciaz kasy brakuje bo az 120zł wizyta....wiem ze na dziecku siie nie oszczedza ale dopiero co wydalismy kupe kasy na jej leki na astme i inhalator i po porstu nie mamy...:baffled:

Gosia to zapisz się na NFZ, (tylko po skierowanie do internisty idź) i poczekasz ze 2 miesiace ale w końcu pójdziecie.
Jak my byliśmy raz w naszej przychodni u ortopedy to już powiedzieli nam że możemy się umawiać kiedy chcemy i na każdą wizytę niepotrzeujemy skierowania (tylko na pierwszą musieliśmy mieć wizyte skierowanie)

Kuba też nosi 92, body na 98 sa ok na wzrost, ale rękawy za długie, Kuba jest wysoki i dość grubaśny jak tak porównuję z innymi dziećmi to pulpecik z niego ;p ale że 4 letnia dziewczynka nosi 98 to szok, bo moja chrześnica ma 3,5 roku teraz i kupiłam jej ubranka na 110-116cm i są ok ;]

W sumie to chyba rzeczywiście nie powinnyśmy się dziwić różnym rozmiarom naszych dzieci.....
są różnice jak dziecko ma 1,5 roku, a widać, że są też znaczne różnice jak ma 3,5-4 latka... i chyba tak już będzie...

także chyba powinno nas to przestać szokować. są dzieci drobniejsze, a są też i większe

masz racje domi.tu jest pierwszy lepszy link ile maja 3 letnie dzieci i widac ze sie roznia-od wzrostu 92 do bodajze 116.Ta mala jest z wrzesnia,kupowalam jej kiecke na imieniny w grudniu a jest z wrzesnia no to miala 3 latka 3 mies i rozmiar 98.I szczupla jest,na 3 latka wazyla 12 kg czyli mniej niz niejedno dziecko z forum:D Ale za to jaka pyskata :p

http://forum.styl.fm/jaka-waga-i-wzrost-3-latka.t25869.htm

Nie zmienia to faktu ze Julita w rozmiarze 92 by sie utopila.Ona ma tak rownomiernie-wzrost 86 i ciuszki 86 (ale w 80tki tez ja wcisne,zwlaszcza bluzeczki)

Nefka-oj beda baty!Gdzies ty z tym frankiem na tyle czasu zniknela???

zmykam kochane papa

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Drusia zdecydowanie ma ciuszki na rozmiar 86. Waży 10 kg, po wyglądzie wszyscy myślą, iż waży dużo więcej... wygląda jak klocuszek :-D

Do góry