reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

ja sama sprawdzałam, lekarz nigdy u mnie nie patrzy. tylko trzeba pamięać, że centyle dla dzieci po roku są inne;-) a ja mam w necie swoje - alogowalam się i wpisuję dane. i mi się kreślą kreski... więc idze ze cały czas między 3 a 10.czy ja wiem, czy ważne - chyba nie do konca. moj lekarz nigdy na to nie patrzy, zaden lekarz jakiego znam nie spojrzał...

reklama
Co do siatek centylowych, to moja lekarka zerkała, kiedy ja narzekalam na kupki Tadzia (wówczas brzudkie i bardzo częste), zeby sprawdzic, jak on idzie pomimo tych luznych kupek ze wzrostem i wagą no i wyszło, ze mimo tych kupek idzie w górę.
A ja kurde w lekkim szoku, bo wczoraj go zwazyłam i w pieluszce (baaardzo pełnej) i body wyszło 12,4 kg!!! To bardzo duzo, pielucha mogla wazyc maks 500 g (byla caluska pełna i ciężka), to i tak by wychodzilo prawie 12 kg???szczerze mowiac, ja tak czekam, kiedy on zacznie wolniej przybierac. Ale póki co apetyt ma bardzo dobry, dopiero co zaczął chodzic, to w sumie dlaczego mialby tak dobrze nie przybierac...

Gosię ważyli wczoraj w szpitalu, ale tak na szybkiego, w butach, ubraniu, pieluszce i wyszło 12,8. A w maju na szczepieniu ważyła w pieluszce 12.7;
Więc teraz waży pewnie nie więcej niż 12 kg, jednak od momentu szczepienia to już nasza 3 przygoda z biegunką :blink::blink:
Ale pocieszam się, że Gosia jednak wagę miała sporą więc ten ubytek wcale jej nie zaszkodzi :-p:-p

cos tam na wrzute wpuscilam,mnie dziala ten filmik-to jak Julita je.Nagrane 1 dnia podczas 2 sniadania (zawsze jest chlebek,danonek i jakis owoc).Tutaj danonek jedzony lyzka metalowa.Plastiki glownie uzywamy ale zauwazylam ze jak jej sie da metalowe sztucce czy normalny porcelitowy talerzyk lub kieliszek szklany to ona sie z tym ostroznie obhodzi i nie rzuca tym,nie zbija tego.Postaram sie jeszcze wrzucic jak je widelcem (tez metalowym-ale pod nadzorem) arbuza i jak pije z kieliszka.I nie brudzis ie juz tak jak kiedys-teraz u znajomych naprawde dala taki popis manier ze az ja patrzylam zdziwiona-nic a nic sie nie ubrudzila,nic jej z buzi nie wypadlo.Gdzies mialam tez filmik jak wyjadala makaron z z zupy-grzebala lyzka go wylawiajac.Mysle ze w zlobku sobie poradzi.
Wogole z niej jest maly harpagan.zabiera dzieciom zabawki-ba,wyrywa a nie zabiera,nawet tym sporo starszym,wiec czasem na placu zabaw jest maly wrzask-mojj julity albo tych dzieci;)))podobno latwo nas zlokalizowac;)

filmik przeklejony na watek zamkniety :p
http://w397.wrzuta.pl/film/7ThjsIKqfvW/jedzenie_samosia_j

Ostatnio edytowane przez moderatora:
dorzucam jeszcze arbuza i picie z kieliszka.Oblewac podczas picia juz tez rzadko sie oblewa.Zmykam wystawiac aukcje na allegro bo mi mama swoje ciuchy wlasnie zwiozla.papa

ale jestem zdolna,sama doszlam jak filmy wstawiac:D I po co nam chlopy dziewczyny co? :DDD

PS.wiecie co,przeklejam te filmy jednak na watek zamkniety tak jak Gosia.Co mi tu beda obce ludzie dziecko ogladac;)

Gatki dla wszystkich zdolnych dzieciaków!!!
A ja znów się chciałam pochwalić, że Zosia coraz więcej mówi już nie jest baba a bacia (babcia), nie dada a dadek (dziadek), mówi: ciocia, Ania, kaka (kaczka), otuć (otwórz), dzi (drzwi), dzieci, niuni mówi na siebie, Okaj (Oskar), jajo, daj, idz, oć (chodź), cio to (co to), kon,kicia (kotek), baw (bawić się) am (jeść), dój (na dwór), tam, tu, mu (krowa), koko (kura) tyle pamiętam ale z dnia na dzeń tych słówek jest coraz więcej
U nas schody też opanowane, ale my mieszkamy na 3 pietrze bez windy więc młoda miała pole do popisu

reklama
Ivaz to duzo Zosia mowi...
Szym od dzis now sumie wczoraj juz slyszalam na cielaczka mowi cielaczek:-D
oć(chodz),dej,den(daj) tam jest,tu jest,dzie jest(gdzie jest),kicia,kot (kot) oć tu(chodz tu) ajo (jajo) , kurw:baffled::baffled: wczoraj slyszalam...ale powiedzial bez "a " na koncu...
w Pl na dziedka mowil "dziadzia" a na babcie "baba",am(jesc) mniam mniam (pokazuje na brzuch ze dobre) i tez nasladuje zwierzatka wuuu (krowa:-D) mial (kicia) koko(kura) robi teztak jak swinka;-)
a jak cos zobaczy czego dlugo nie widzial to sie dziwi i wola oooooo jest!!!!

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry