reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Pisałam już na zamknętym ale jeszcze raz...ja też bylam u ortopedy i mówil to samo - nogi krzywią się do 3 roku - prostują do 6, także spokojnie. Ortopeda mówił że nawiasami nie/ należy się przejmować do 3 roku:)
Gosia - astma? co się stało?

a ja zuzce wywaliłam ostatnio bluzę w rozmiarze 3-6 miesięcy:) rękawki zaczynały być za krótkie.:-D Zu nosi 74-80 jest ok. jest szczuplaczkiem więc w tych większych po prostu si e topi - ale nie na wysokośc tylko ciaka jej brakuje. tup tup ma 60 w sam raz. smyk w zasadzie też - i mogłyby być większe. ale większość piżamek mam p 6-9 miesięcy bo w innych ie topi. iektóre są tylko 9-12:-D

reklama
Kuba nosi rozmiar 12-18 i 18-24 chudy nie jest, niski też nie, a moja babcia i dziadek wciąż narzekają, że on tak marnie wygląda ;/ jakaś tragedia, np. wczoraj wróciliśmy z poprawin i Kuba zjadł tam w ciągu 2 godzin frytki z rybą, banana i trochę ciasta, a moja babcia chciała mu wpychać jeszcze obiad, dobpze że nie mieszkamy razem, bo Kuba dopiero byłby biedny ;]

Dziewczyny, trzymajcie kciuki, przepowadzamy akcję pt." odsmoczkowanie" :) Mały ma smoczka tylko do zasypiania, wczoraj wieczorem i dzis w ciągu dnia się udało bez problemów, w ogóle tadzio sie smoka nie domagał. Ponoc najgorsze pierwsze dni, trzymajcie kciuki!!

Kuba zaczął w dzień zasypiać bez smoka, ale tak sam z siebie, na noc mu daję chyba z wygody ;p ale może spróbuję dziś położyć go bez, zobaczymy jak się będzie zachowywał, a poza tym nareszcie ruszyły się zęby, wyszły górne czwórki i idą dolne ;]

Hejka, u nas do Szymonkowego słownika doszło w ostatnim czasie:
-chośśś tu- chodź tu
-maminy-maliny
-ogóla da-ogórka daj
-okula-okulary
-cześśś-cześć
-Tasia-Kasia
-Ała-Aga
-Amia-Ania
-Tomek-tata :)
-dobdy-dzień dobry
-dzienia-do widenia
-koket-kotlet

to tyle co na tą chwilę pamiętam, ale mówi naprawdę pięknie i dużo, jesteśmy bardzo z niego dumni

co do smoków - Jula to dziecko bezsmokowe ;-) a Nikę odzwyczailiśmy jak miała 2 lata na zasadzie obcięcia smoka "nie ma, zepsuł się" - ciężko było przez tydzień...:sorry:

ATsonia, brawo dla Szymonka :-)

u nas też są:
olaly - okulary
mamima - Balbina (pies sąsiadów ;-))
agoda - jagoda
dole - dobre :-D

gaduła że hej! poza tym Jula ma taką łatwość powtarzania słów - dzisiaj próbowała powiedzieć stetoskop :rofl2: nie umiem powtórzyć co jej wyszło ale brzmiało zabawnie ;-)

hej dziewczyny , strasznie dawno tu nie zaglądałam, jakoś zawsze czasu brak :sorry:
jestem pod wrażeniem tego co już potrafią wasze maluchy :tak::tak:
Wojtek gada tylko po swojemu i jak coś chce to pokazuje i mruczy mmmhm ;-) ze słów rozpoznawalnych mówi tylko "mama" i "nie" :sorry: zębów ma 16, waży prawie 14kg, wspina się na wszystko i wywala mi wszystko z szafek :baffled: uparcie chce już pić ze szklanki i nawet już mu to wychodzi;-)

reklama
Mój Kuba to na razie małomówny :-p mówi:
nie
mama
tata
tak
daj
brum-na auto
ciuciu-ciuch ciuch pociąg ;p
frrry-na ptaszka i samolot
bzzzz-na wszystkie owady :)
baba
bach
cito -co to?

może jeszcze coś by się znalazło, ale naprawdę tego jest niewiele, za to cały czas pokazuje na coś palcem i pyta co to i ja się nagadam za nas dwoje :-D wieczorami nie mam siły już nic mówić, więc pewnie jak zacznie mówić to od razu zdaniami, od słuchania mnie :-p za to Wasze dzieciaki mówią naprawdę duuużo, pełen podziw :-)

Do góry