reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

reklama
Zapomniałam się pochwalić jedną rzeczą a mianowicie od pewnego czasu nie wstaję w nocy żeby nakarmić małego je o 12 czasem o 1 i mam luzik nie budzi sie juz o 4czy5 i jest tak fajnie bo mogę pospać a w szczególności gdy mam pierwszą zmianę

dziewczynki a kiedy zaczęły Wasze maluszki raczkować,bo moja Emilka ma skończone 5 miesięcy i nadal nic nie rusza w raczkowanie.
prześwity ząbków widze juz od prawie miesiąca ale nie wychodzą jakoś....a już widzę 2 na górze i 2 na dole...mam nadzieję że nei zaczną jej wychodzić wszystkie na raz :/
a jak u wAS BYŁO z ząbkami

Sawi co do raczkowania to daj jej jeszcze trochę czasu. :tak::tak::tak:
Moja mała zaczęła raczkować gdzieś mniej więcej 8-9 msc. Ale niektóre dzieci nawet później zaczynają.
A co do zębów to małej wyszły 2 jak miała 4,5 msc, ale nawet u nas wśród marcówek był maluszek, który dopiero po skończeniu roku został posiadaczem pierwszego zęba.

5 miesięcy to jeszcze mało i szmat czasu przed tobą/wami, twoja córka ma jeszcze wszystko przed sobą - spokojnie. :tak::tak::tak::tak:

Sawi podpisuje się pod tym co magdalenka napisała :-)
Do raczkowania mała ma jeszcze czasu, mój skonczył 8 m-cy jak zaczął raczkowac, a pierwsze zeby pojawiły sie jak miał 4,5 m-ca

Sawi spokojnie najpierw musi pewnie siedzieć,sama dopiero później przyjdzie czas na raczkowanie no i możne przecież zdarzyć się że wcale nie będzie raczkować,rożnie to bywa :tak:a zęby to kwestia indywidualna a przeswity to u naszego jednego marcowego łobuziaka było widać bardzo długo a pierwszy ząbek pojawił się bardzo późno

sawi na każde dziecko przyjdzie pora, moja Zośka zaczęła raczkować zaraz jak skończyła 7 m-cy wtedy też sama usiadła, i też wyszedł jej pierwszy ząb, za to syn w ogóle nie raczkował.

reklama
ja też się podpisuję pod dziewczynami :tak:
a u nas pierwszy ząb wyszedł jak skończył 5m i 8 dni, a raczkować zaczął wyjątkowo wcześnie - 6m i 10 dni miał jak ruszył, i dopiero potem nauczył się siadać (wcale go nie sadzałam wcześniej). Tak samo szybko zaczął wstawać na nogi - 6m i 13 dni, ale robił to sam, nigdy mu nie pomagałam, więc krzywdy sobie nie zrobił

Do góry