reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Kasiulka dla takich maluchów jest właśnie pasta z niska zawartością fluoru, sporo jest różnych w drogeriach (apteki sa chyba słabiej zaopatrzone - przynajmniej u mnie):tak::tak::tak::tak:

reklama
Przypomanialo mi sie jak Sara pisala ze na roczek dziecko powinno umiec kilka slow powiedziec "w swoim jezyku" ale Majka to chyba nie umie nic, serio:shocked2: z miesiac temu mowila mama, tata, baba ale teraz juz nic. No tylko na kota "ci-ci", "ty" jak na cos wskazuje paluszkiem i tyle. Aha i jeszcze mowi "ćeś"- tzn cześć i macha przy tym raczka;-) jak sie jej pytam gdzie jest tata czy baba to nigdy nie pokazuje, reaguje tylko jak pytam gdzie jest piesek, kotek, lala no i jeszcze z dziesiec innych zabawek, pokazuje wszytskie dzidziusie i misie w gazetach, na sloiczkach itd ale mało co mowi i to mnie martwi.... papa tez nie robi juz:no: gaworzy ale brzmi to dla mnie jak po chińsku, jakies okrzyki zachwytu wydaje z siebie, za chwile gulga, burczy, ale w zaden sposob nie slychac zadnego la, ma ,te czy innych sylab:baffled:

Maja mierzona i ważona w czwartek i ma 80cm i 10kg rowniutko. Czyli tragedii z waga juz nie ma, ale mama panikara wszytskim sie musi martwic:sorry2:

Maniulka - ja pamiętam że ortopeda mówił żeby na 2 kontrolę przyjść jak dziecko będzie chodzić.... Mimi chodzi a raczej biega normalnie i to po każdej nawierzchni - w domu, na podwórku itd
Pamiętam że mój chrześniak chodził strasznie szeroko i do tego miał strasznie krzywe nogi jakby "na beczce siedział", ale już jest ok

U nas mowa ogranicza się do daj, nie , pa pa, baba, tata, mama, ewa, ania, prawie też nie ma - ale zauważyłam że częściej woli ostatnio krzyczeć niż powiedzieć daj... chyba etap buntu

No jest Miki drobniacha to fakt, chociaz moja Majka to w sumie chyba wysoka jest wiec i dlatego pewnie troche ciezsza. Zreszta- nie przejmuj sie Kaczuszka, przeciez to nie ma znaczenia tak naprawde, z głodu chyba Miki nie umiera wiec jest dobrze:-)

Mimolek je ale w biegu i co zje to pewnie spali przez pół godziny - ostatnio moja mama stwierdziła że już dawno nie widziała jak to moje dziecko siedzi :) taka powsinoga z niego....

Nam nic nie mowili na usg o nastepnek kontroli wiec sie raczej nie wybieram, Majka chodzi ładnie, prosto, zgina nozki w kolankach jak idzie, a łydki tez juz praktycznie proste wiec nie czuje potrzeby.
Ja w dziecinstwie mialam bardzo krzywe nogi takie "iksy" wychodzily na zdjeciach i wiecie co pomogło?? Kon na biegunach- kupil mi moj dziadek , zakochany we mnie po uszy, bo wtedy nas nie było stać na taaaaaka zabawke a lekarz wlasnie to polecił jako najlepszy sposob

reklama
Do góry