reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Dziewczynki,mamusie chodzacy dzieciaczków ja mam takie pytanie czy wasze dzieci umieją wstać i isć tzn. moja np stoi przy ławie odwróci się i idzie ale jak po drodze upadnie i niema nic na czym mogła by się porzeć zeby wstać to idzie dalej na kolanach az znowu dojdzie np do fotela wtedy znowu idzie,a jak jest u was?????

reklama
Maniulka u nas jest to samo - mały raczkuje do czegoś i wstaje ale kilka razy widziałam jak wstawał bez niczego sam, ale to jak na razie mniejszość

maniulka u nas nauczyła się zamodzielnie wstawać dopiero po 3 miesiącach jak zaczął chodzić, wcześniej jak się przewrócił i nie miał sie na czym podnieść to na czworakach podchodził do jakiegoś mebla, takżę to chyba z czasem przychodzi, nie jest to takie proste podnieśc pupala do gury a pozniej calą górę :)

mój łazi jak szalony kucnie sobie wstanie jak dorosły - ale zaczął chodzić prawie 2 mce temu.... i właściwie ruszył z dnia na dzień
tylko się śmieje że jak idzie to człapie i szura paputkami ...leniuch ...nóg mu się nie chce podnosić :)

mój nie chodzi, ale staje sam bez żadnych podpórek, kuca sobie, klęka, siada i z siedzenia sam wstaje niczego się nie trzymając, po prostu raz dwa i stoi, a jak go wołam 'no zrób kroczek, no chodź' to albo zrobi dwa kroczki i schodzi na czworaki albo siada od razu i ma mnie w nosie :baffled:

Drusia chodzi sama już od 2 miesięcy, więc nie ma problemów z wstawaniem bez podpórki. Jak tylko nauczyła się chodzić na nóżkach to inne sposoby poruszania się odpadły. Kuca , wstaje, kładzie się i dalej wstaje.

reklama
A Majka dalej nie chodzi tzn w sensie takim ze wiekszosc czasu jej by to zajmowalo, raczkowanie to caly jej swiat. Przejdzie pokoj jak ją cos na tyle zaciekawi ze po prostu leci przed siebie i nie zdazy na czworaka zejsc... wstac juz sama umie bez podporki ale to doslownie od 2,3 dni. Strasznie jej dlugo schodzi z tym chodzniem, pierwsze samodzielne kroki robila juz 2miesiace temu a dalej nie chodzi perfekt

Do góry