reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

A ja wczoraj pytałam mojego dentysty własnie o pastę powiedział, że dopóki dziecko nie nauczy się wypluwać to tylko pasta bez fluoru, ponieważ fluor jest bardzo niezdrowy, a wręcz toksyczny, moze grozić zatruciem. Kazał dwa razy dziennie jej szczotkować zęby miękką szczoteczką z włosia i jak będzie miała 1,5 roku przyjść na kontrol. Aha zasugerował zebym oduczyła właśnie do 1,5 roku smoczka, bo szkodzi na zgryz, ale całe szczęście Zośka nigdy smoka nie ssała. A dentystę mam fajnego i młodego, a nie jakiegos zramolałego dziada, naprawde chłopak zna się na rzeczy, a jeszcze do tego jest pięknym mężczyzną w każdym tego słowa znaczeniu, aż lubię do niego chodzić bo ma tak śliczną twarz, nawet moja mała chrześnica nie chce do innego stomatologa tylko "do tego ładnego pana Doktora". Przy nim nawet kanałowe nie jest tak bolesne on działa znieczulająco, bo on nawet nie jest taki macho, przystojniak tylko taki piękny człowiek, rysy, dłos włosy zęby no dla mnie cudo. Hi hi, ale co to ma do rzeczy...:-D:-D:-p
tylko pozazdroscic takiego dentysty:tak:
ja jeszcze nigdy nie bylam u faceta dentysty,zawsze u jakiejs kobitki,ale napewno kiedys bede....;-)
...
Co do mycia zabkow...heh kupilam jakas lipna szczoteczke w niedziele ze jej to wlosie wypadlo jak Szymkowi chcialam umyc zabki:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
I teraz nie mam czym,a na zakupy pewni dopiero w niedziele...
Tak sie wkurzylam ze szok bo on mial pelno tego wlosia w buzi i chcial polukac....:wściekła/y:

reklama
agnesiaa ja przechodziłam przez to samo, jak młody spał to mogłam isc z nim we wózku na spacer a jak nie spał musiałam siedziec koło bloku bo nie chciał siedziec we wózku a tego byka nie miałam sieły tak pare godz dzwigac :zawstydzona/y: tez to pare miesiecy trwało

Ja też mam zdjętą tą tarczę ze szczoteczki, ale jemu się nie podoba to twarde włosie (swoją drogą myślałam że będzie miększe), kupimy te silikony i już :tak:

co do wózków to też kiedyś pisałam o siostrze że jej mały od noworodka nie znosił gondoli i musiała go wozić w foteliku samochodowym wczepionym w wózek bo on MUSIAŁ wszystko widzieć a i tak większość spaceru po prostu się darł - taki typ:-p ale jak był starszy to już w spacerówce zero problemu, tyle że nigdy nie śpi w wózku

Justynka to chyba zależy od dziecka, mój Kacper od 2 miesiąca życia przesypia cała noc, idzie spać 20 - 21 i wstaje 8 - 9 a czasem i koło 10 :) wczesniej budził sie jeszcze kolo 5 na jakies jedzonko ale teraz juz sobie podarował :)

reklama
Ale macie fajnie z tymi ząbkami (no dzieci już trochę gorzej bo cierpią biedactwa)

ewelcia - Ada ma jednego :-(

Do góry