reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Az sama zmierzyłam Zosi główkę z ciekwawości i ma obwód 44cm wiec ma malutką główke, nawet poniżej 25centyla, całe szczeście ma wlosy, wiec wszystko sie wyrównuje,a ja mam 53 cm

reklama
Ivaz-to mamy takie same nieduze glowy:tak:Zdecydowanie lepsza mala glowka niz duza wg mnie wizualnie-oczywiscie mowie o "razaco" duzej.Jak mielismy USG bioderek jak Juli byla mala to bylo dziecko w poczekalni z mega duza glowa i jakies takie wylupiasto-wytrzeszczowe oczy mialo,za przeproszeniem jak E.T.:rofl2:

Saro ja to mam wszystko małe, dłonie i stopy, cała jestem niezawielka,mam 160cm, chodzę na obcasach zeby sobie parę cm dodać

edis, współczuję i przytulam... ja pewnie też będę miała deprechę, jak już postanowię odstawić - na razie za miękkie serce mam i nie umiem odmówić, jak się Jula prosi...

Justynko, nie denerwuj się, Zu na pewno nie jest dzieckiem zaniedbanym - tylko wdzięcznym, ruchliwym, szybko spalającym jedzonko ;-) moja Jula też waż stosunkowo niewiele, szczególnie jak się weźmie pod uwagę wagę urodzeniową - może ją podwoi do urodzin... wagowo jest tylko na 10 centylu, wzrostem na 50... no i co mam zrobić? tak ma po prostu...
hmmm... i muszę zmierzyć jej główkę

Zuzka też niebieskie - jak wiecie;-)
a co do centylów - nawet mnie nie denerwuj, to dla mnie drażliwy temat:-( ale jeśli chodzi o główkę to nie wiem, malutka jest cała;-) wagowo poniżej 3............

a ja się muszę pochwalić - bawimy się z Zu tak, jak kiedyś kiedyś. ja przesuwałam jej rączką po buzi mojej i mówiłam buzia mamusi buzia mamusi... i tak ją skłaniałam do otwarcia rączki - bo długo miała zaciśnięte piąstki. i ostatnio powtórzyłam ipamietała:-p więc rozszerzyłam to i przeskakuję - czoło nosek a potem chwytam jej rączkę i całuję albo podgryzam. i zuzka zawsze tak mnie waliła w twarz że ło matko. a dzisiaj pierwszy raz najpierw przesuwała delikatnie rączką po mojej buzi i czekała pzy buzi aż ją wycałuję a potem tak samo delikatnie przeskakiwała z czoła na nos i buzię:tak: Super - aż się wzruszyłam, że coś tam wykumała sobie/
pł godziny póxniej zdzieliła mi łapką w twarz:laugh2:
czyli najpierw mamusię ugłaskała jaka jest mądra - a potem przypomniała, że swoje zdanie też ma ;-) :rofl2:
na pewno było to słodkie, ja uwielbiam jak Jula ma czas na tulenie się do mojego brzucha - bluzka do góry i łasi się jak kot ;-) a potem gra jak na bębenku, żeby za słodko nie było :laugh2:

reklama
nie gniewam się oczywiście - chyba miałam wczoraj cięższy dzień - rzepraszam agnessia bo chyba Tobie się oberwało:zawstydzona/y: Zuzka je za troje dzieci (m zapytał w niedzielę, czy ona ab nie za dfużo je...)Zuzka na pewno nie potroi wagi na urodziny, ale może i dobrze, weź noś takiego kloca.
Sara ja też czasem widzę takie dzieci z wielkimi głowami, ale choś niezbyt dobrze to wygląda (mamy pewnie tego nie widzą co?) to podobno dzieci niektóre rosną tak własnie nierównomiernie, moja mama wspomin, że ja miałam większe... jedno oko - tak jej się wydawało:laugh2:

Do góry