reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

reklama
O widzsz Edis co dziecko to inne, Zocha uwielbia ta szczoteczkę ba nawet nie da sobie zabrać, a pastę też lubi, w ogóle szorowanie zębow to jedna z jej ulubionych czynności, najperw ja jej wyszoruję ząbki, a poźniej daje jej szczoteczkę w rączke i ona ja obrabia, gruzie szoruje po dziąsłach

Dla Patrycji frajdą jest pokazywanie gdzie jest Alan, to znaczy mój kuzyn jego zdjęcie stoi na kominku, ktoś się zapyta gdzie jest Alan a ona wygląda za ten kominek i pokazuje :-D

Agusia- super że mała załatwia się w nocnik:tak:, u nas nigdy nie wiadomo kiedy się mały załatwi, także będzie trudniej:-p

Ivaz – u nas też był taki moment że mały spierniczał, a teraz już nie – elegancko zmienia mu się pieluchy, jedynie jak za długo trwa ubieranie to już ma dość i np. spodenki czy buciki już zakładam mu w biegu:-p

Mirka gratki dla malucha, dobrze że je więcej! :tak:A babami się nie przejmuj, szybko zapominają o tym co złe u ich dzieci a czyjeś krytykują, mój etż mói tylko mama świadomie, reszta to takie gaworzenie więc się nie liczy, tata też mówi ale nie kojarzy z osobą:-p

Agnesia – niezły pomysł z tym dmuchaniem świeczki:-)

Justyna – przecież jest tyle drobnych kobiet, też uważam że małe jest piękne a jaka duma że małe umie to samo co duże:tak::-). A co do rozwoju to ja widzę że mój jest sporo do tyłu od dzieci tutaj ale jestem spokojna o niego – przyjdzie czas że się wszystkiego nauczy a teraz ja mam komfort ze on potrafi bardzo długo sam się bawić swoimi zabawkami w swoim pokoju i to jest dla mnie ogromny plus tej całej sytuacji:-):-):-)

Ivaz – coś w tym jest – te włosy na głowie hehehe :-DMój smyk ma teraz bardzo dużo włosów- gęste ale nadal krótkie i jaśniutkie więc nadal wszyscy wołają że łysy.:-p ja do niego często mówię „dzidziuś” a teraz zaczynam „ teraz jesteś jeszcze dzidziuś a za miesiąc będziesz stary chłop”:laugh2:

Magdalenka mój miał granatowe oczy, teraz ma szare ale wokół źrenicy robi mu się brązowe, także przemiana trwa, a słyszałam ze może trwać nawet i 3 lata:tak:

Marlena – na pewno po dziadkach ma te oczy – spokojnie, dzieci dziedziczą po dziadkach, ja mam po babci – moi rodzice takich nie mają – brązowa obwódka wokół źrenicy a reszta zielona:-)

Ivaz – racja, mojemu chrześniakowi wyszły najpierw 4-ki potem 3-ki:tak:

Agnesiaa – ja w ogóle nie sprawdzam centyli, zapomniałam, ale też pomiarów już tak nie robimy jak kiedyś:-p

Justyna – super!!:-) Mój jak walnie mnie w buzie z radości to mówię stanowczo „nie wolno!” i pokazuję od razu gładzenie mnie delikatne jego ręką tak jak Ty i mówię „cacy cacy” hehehe może się w końcu nauczy.:-p Gratulacje dla małej za stanie :-)

Jadźka gratuluję ząbków i kroczków:-D

Edis – brawa dla małej!!:-)

Agusia super !!:-)

Mój mały pokazuje palcem tylko oko prosiaka (maskotki), a tak to nic heheh :-pMówi tylko mama jak coś chce, tata, ada, adzia – non stop ale bez sensu, i inne jakieś dziwaczne gaworzenie ale sympatyczne:-). Co do tej „ady” to ciekawe czy sobie za żonę kiedyś nie weźmie hehehe:-D może któraś Ada woła „Fifi”? :-D
[FONT=&quot]Nadal nie pokazuje papa ani cześć, pewnie za mało mu pokazujemy ale jestem pewna że przyjdzie moment ze pokaże, dlatego nie naciskam :-)[/FONT]

Justyna, Eve - a ja zazdroszczę Wam takich kruszynek, tzn teraz jak mój już zaczyna chodzić to jest ok ale tak dźwigać klocka mam dość, a małe to takie piękne, kochane, taki prawdziwy dzidziuś :-) mój mały jest w normie - ma około 10,5 kg a i tak wszyscy w rodzinie gadają - jaki on wielki, aż mnie to wnerwia, zwłaszcza jedni co mają synka 11 miesięcy starszego od mojego i on waży tyle samo co mój albo mniej :-p

mój znów spadł z wagi z 13,1 na 12,8 nie chce jeść, tzn zje kilka łyżeczek i płacz, pcha wszystko do buzi, ma podwyższoną temp. zęby nie idą mu parami, a czwórkami, a to chyba większy ból, nie wiem, idziemy do lekarza, może trzeba jakieś badania zrobić :eek: dla mnie to nie jest normalne

Ostatnia edycja:
reklama
u nas wychodziły z góry 4 na raz, także wiem jak to wygłąda, a Kacprowe zęby to w ogóle jakoś dziwnie wychodzą, na dole ma 2, na górze 4 i z tego co widzę to idą kolejne dwa z góry i to trójki :wściekła/y: wczoraj się obudził coś przed 12 w nocy i płakał przez 1,5 h!!! makabra

Do góry