reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

reklama
O widzsz Edis co dziecko to inne, Zocha uwielbia ta szczoteczkę ba nawet nie da sobie zabrać, a pastę też lubi, w ogóle szorowanie zębow to jedna z jej ulubionych czynności, najperw ja jej wyszoruję ząbki, a poźniej daje jej szczoteczkę w rączke i ona ja obrabia, gruzie szoruje po dziąsłach

Dla Patrycji frajdą jest pokazywanie gdzie jest Alan, to znaczy mój kuzyn jego zdjęcie stoi na kominku, ktoś się zapyta gdzie jest Alan a ona wygląda za ten kominek i pokazuje :-D

Agusia- super że mała załatwia się w nocnik:tak:, u nas nigdy nie wiadomo kiedy się mały załatwi, także będzie trudniej:-p

Ivaz – u nas też był taki moment że mały spierniczał, a teraz już nie – elegancko zmienia mu się pieluchy, jedynie jak za długo trwa ubieranie to już ma dość i np. spodenki czy buciki już zakładam mu w biegu:-p

Mirka gratki dla malucha, dobrze że je więcej! :tak:A babami się nie przejmuj, szybko zapominają o tym co złe u ich dzieci a czyjeś krytykują, mój etż mói tylko mama świadomie, reszta to takie gaworzenie więc się nie liczy, tata też mówi ale nie kojarzy z osobą:-p

Agnesia – niezły pomysł z tym dmuchaniem świeczki:-)

Justyna – przecież jest tyle drobnych kobiet, też uważam że małe jest piękne a jaka duma że małe umie to samo co duże:tak::-). A co do rozwoju to ja widzę że mój jest sporo do tyłu od dzieci tutaj ale jestem spokojna o niego – przyjdzie czas że się wszystkiego nauczy a teraz ja mam komfort ze on potrafi bardzo długo sam się bawić swoimi zabawkami w swoim pokoju i to jest dla mnie ogromny plus tej całej sytuacji:-):-):-)

Ivaz – coś w tym jest – te włosy na głowie hehehe :-DMój smyk ma teraz bardzo dużo włosów- gęste ale nadal krótkie i jaśniutkie więc nadal wszyscy wołają że łysy.:-p ja do niego często mówię „dzidziuś” a teraz zaczynam „ teraz jesteś jeszcze dzidziuś a za miesiąc będziesz stary chłop”:laugh2:

Magdalenka mój miał granatowe oczy, teraz ma szare ale wokół źrenicy robi mu się brązowe, także przemiana trwa, a słyszałam ze może trwać nawet i 3 lata:tak:

Marlena – na pewno po dziadkach ma te oczy – spokojnie, dzieci dziedziczą po dziadkach, ja mam po babci – moi rodzice takich nie mają – brązowa obwódka wokół źrenicy a reszta zielona:-)

Ivaz – racja, mojemu chrześniakowi wyszły najpierw 4-ki potem 3-ki:tak:

Agnesiaa – ja w ogóle nie sprawdzam centyli, zapomniałam, ale też pomiarów już tak nie robimy jak kiedyś:-p

Justyna – super!!:-) Mój jak walnie mnie w buzie z radości to mówię stanowczo „nie wolno!” i pokazuję od razu gładzenie mnie delikatne jego ręką tak jak Ty i mówię „cacy cacy” hehehe może się w końcu nauczy.:-p Gratulacje dla małej za stanie :-)

Jadźka gratuluję ząbków i kroczków:-D

Edis – brawa dla małej!!:-)

Agusia super !!:-)

Mój mały pokazuje palcem tylko oko prosiaka (maskotki), a tak to nic heheh :-pMówi tylko mama jak coś chce, tata, ada, adzia – non stop ale bez sensu, i inne jakieś dziwaczne gaworzenie ale sympatyczne:-). Co do tej „ady” to ciekawe czy sobie za żonę kiedyś nie weźmie hehehe:-D może któraś Ada woła „Fifi”? :-D
[FONT=&quot]Nadal nie pokazuje papa ani cześć, pewnie za mało mu pokazujemy ale jestem pewna że przyjdzie moment ze pokaże, dlatego nie naciskam :-)[/FONT]

Justyna, Eve - a ja zazdroszczę Wam takich kruszynek, tzn teraz jak mój już zaczyna chodzić to jest ok ale tak dźwigać klocka mam dość, a małe to takie piękne, kochane, taki prawdziwy dzidziuś :-) mój mały jest w normie - ma około 10,5 kg a i tak wszyscy w rodzinie gadają - jaki on wielki, aż mnie to wnerwia, zwłaszcza jedni co mają synka 11 miesięcy starszego od mojego i on waży tyle samo co mój albo mniej :-p

mój znów spadł z wagi z 13,1 na 12,8 nie chce jeść, tzn zje kilka łyżeczek i płacz, pcha wszystko do buzi, ma podwyższoną temp. zęby nie idą mu parami, a czwórkami, a to chyba większy ból, nie wiem, idziemy do lekarza, może trzeba jakieś badania zrobić :eek: dla mnie to nie jest normalne

Ostatnia edycja:
reklama
u nas wychodziły z góry 4 na raz, także wiem jak to wygłąda, a Kacprowe zęby to w ogóle jakoś dziwnie wychodzą, na dole ma 2, na górze 4 i z tego co widzę to idą kolejne dwa z góry i to trójki :wściekła/y: wczoraj się obudził coś przed 12 w nocy i płakał przez 1,5 h!!! makabra

Do góry