Agusia- super że mała załatwia się w nocnik
, u nas nigdy nie wiadomo kiedy się mały załatwi, także będzie trudniej
Ivaz – u nas też był taki moment że mały spierniczał, a teraz już nie – elegancko zmienia mu się pieluchy, jedynie jak za długo trwa ubieranie to już ma dość i np. spodenki czy buciki już zakładam mu w biegu
Mirka gratki dla malucha, dobrze że je więcej!
A babami się nie przejmuj, szybko zapominają o tym co złe u ich dzieci a czyjeś krytykują, mój etż mói tylko mama świadomie, reszta to takie gaworzenie więc się nie liczy, tata też mówi ale nie kojarzy z osobą
Agnesia – niezły pomysł z tym dmuchaniem świeczki:-)
Justyna – przecież jest tyle drobnych kobiet, też uważam że małe jest piękne a jaka duma że małe umie to samo co duże
:-). A co do rozwoju to ja widzę że mój jest sporo do tyłu od dzieci tutaj ale jestem spokojna o niego – przyjdzie czas że się wszystkiego nauczy a teraz ja mam komfort ze on potrafi bardzo długo sam się bawić swoimi zabawkami w swoim pokoju i to jest dla mnie ogromny plus tej całej sytuacji:-):-):-)
Ivaz – coś w tym jest – te włosy na głowie hehehe
Mój smyk ma teraz bardzo dużo włosów- gęste ale nadal krótkie i jaśniutkie więc nadal wszyscy wołają że łysy.
ja do niego często mówię „dzidziuś” a teraz zaczynam „ teraz jesteś jeszcze dzidziuś a za miesiąc będziesz stary chłop”
Magdalenka mój miał granatowe oczy, teraz ma szare ale wokół źrenicy robi mu się brązowe, także przemiana trwa, a słyszałam ze może trwać nawet i 3 lata
Marlena – na pewno po dziadkach ma te oczy – spokojnie, dzieci dziedziczą po dziadkach, ja mam po babci – moi rodzice takich nie mają – brązowa obwódka wokół źrenicy a reszta zielona:-)
Ivaz – racja, mojemu chrześniakowi wyszły najpierw 4-ki potem 3-ki
Agnesiaa – ja w ogóle nie sprawdzam centyli, zapomniałam, ale też pomiarów już tak nie robimy jak kiedyś
Justyna – super!!:-) Mój jak walnie mnie w buzie z radości to mówię stanowczo „nie wolno!” i pokazuję od razu gładzenie mnie delikatne jego ręką tak jak Ty i mówię „cacy cacy” hehehe może się w końcu nauczy.
Gratulacje dla małej za stanie :-)
Jadźka gratuluję ząbków i kroczków
Edis – brawa dla małej!!:-)
Agusia super !!:-)
Mój mały pokazuje palcem tylko oko prosiaka (maskotki), a tak to nic heheh
Mówi tylko mama jak coś chce, tata, ada, adzia – non stop ale bez sensu, i inne jakieś dziwaczne gaworzenie ale sympatyczne:-). Co do tej „ady” to ciekawe czy sobie za żonę kiedyś nie weźmie hehehe
może któraś Ada woła „Fifi”?
[FONT="]Nadal nie pokazuje papa ani cześć, pewnie za mało mu pokazujemy ale jestem pewna że przyjdzie moment ze pokaże, dlatego nie naciskam :-)[/FONT]